Reklama

Reklama

Ďábelská svůdkyně

  • USA The Last Seduction
Trailer

Obsahy(1)

Když Clay Gregory přinesl domů milion dolarů, jež utržil za riskantní obchod s drogami, rozhodla se jeho krásná žena Bridget, že to je ten správný okamžik a příležitost, kterou ji osud již podruhé nenabídne a tak se i s uvedenou okrouhlou hotovostí snaží navždy zmizet z Clayova života. Na radu svého cynického právního poradce Griffitha se pokusí schovat v nudném provinčním městečku Benton, které je ale pro ni a její plány příliš těsné. Zvlášť když povedený Clay vysílá po její stopě zručného pátrače, soukromého detektiva Harlana. Bridget nutně potřebuje spojence a umí ho získat a tak jí nedá příliš práce sbalit snaživého naivu Mikea Swalea, který tenhle zapadákov rovněž nepokládá za svou konečnou stanici. Opojený milováním se žádoucí Bridget se Mike rychle stane bezmocným nástrojem v jejím ďábelsky důmyslném a chladnokrevném plánu. Neboť v té nebezpečné hře dva hráči přebývají. V banku je smrt, vězení a ,ilion dolarů - a Bridget rozdává karty karty, aby o svoji výhru nepřišla.

Chladný thriller v moderní parafrázi stylu "film noir" přináší temné poselství o přetvářce, zradě a zoufalství. Na festivalu detektivních filmů v Cognacu získal cenu kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

sanikope 

všechny recenze uživatele

Jeden z 1000 filmov, ktorý keby som nevidel tak by som o nič neprišiel... Celý film pritiahnutý za vlasy, plný nelogických zvratov akoby hrdinovia ani nemajú konať za samých seba ale len v prospech scenáristu ktorý už dopredu vie ako to chce ukončiť ale nevie sa prehrýzť cez celé rozvinutie zápletky. A ešte aj hlavná hrdinka nie je až tak femme fatale ako by asi mala byť aby ma aspoň troška presvedčila. Ale to už asi bude osud všetkých thrillerov z 90. rokov, ktorých sa v tom čase robilo na kvantá... Chudák Bill Pulman. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dominantní, náruživá, nezávislá "velkoměstská bitch" přitažlivé Lindy Fiorentino s chlapama zametá takovým způsobem, až to atakuje hranice (nad)charakterní parodie. Snad filmaři její "noirově" amorální vražedný útěk - plán, jak se zbavit nepohodlných osob a přijít k penězům, mysleli podobně nevážně, přece nemohli chtít, aby jí to prošlo? Doufám, protože já si tím fakt nebyl jist. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ani muchlovačky, ani Bill Pullman, ani Peter, ani sexy Linda nezachránili rozvleklost a občasnou úsměvnost nereálnosti tohoto počinu. Nevím, ale já si pod názvem Ďábelská svůdkyně představuji něco, u čeho se neusíná. Škoda, velká škoda, potenciál by tam byl, ale tohle už tady bylo milionkrát, takže pánové, příště prosím trochu víc života. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neveselý film o tom, jak žena využije všech svých půvabů a chytrosti, aby obrala svého manžela a s pomocí svého milence získala všechny jeho prachy. Je to studená vypočítavá mrcha, která je všeho schopna. Zadání je jasné, přesto ten film drobátko pokulhává, těžko říct v čem, ale prostě to není ono. Ne každá variace na Základní instinkt se holt povede. 60% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Od Ďábelské svůdkyně jsem nečekal bůhví co.Přece jenom,podle názvu to vypadá na béčkový porno.Ale místo toho jsem se dočkal filmu,který mě moc příjemně překvapil a nejenže je zatraceně dobře natočený,on byl dokonce i inteligentní a rafinovaný.Plán hlavní hrdinky je dokonale promyšlený,ve výsledku může překvapit,ale přesto perfektně funguje.Pro mě absolutně neznámý John Dahl vytrvale odkazuje na filmy noir,občas vytáhne nějaký vyloženě brilantní filmařský nápad a dokáže si pohrát s divákovým očekáváním.V tom mu výrazně pomáhají herci,Peter Berg mi se svým šampoňáckým zjevem moc přesvědčivý nepřišel,ale Bill Pullman je vyloženě oscarový a chlapi,ono se to ze začátku možná nezdá,ale Linda Fiorentino je SEXY.Ve výsledku se mi tahle kombinace thrilleru,kriminálky a zatraceně černé komedie líbila až překvapivě hodně. 80 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Linda Fiorentino měla mít při milostných scénách dublérku, rozhlodla se je však natočit sama (Vlado666)
  • V jedné scéně se Bridget (Linda Fiorentino) představuje jako Mrs. Neff, což je narážka na film Pojistka smrti (1944). (Vlado666)
  • Oblíbeny film Samanthy ze seriálu Sex ve městě. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama