Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Za devadesát minut se dá stihnout ledacos, ale to, co chce York Daley zvládnout do odletu svého letadla, je skutečně velká porce. Opravdové peklo provázené zrychleným tikotem se rozpoutá v bláznivé komedii režiséra Rockyho Langa  Zaměstnanec letecké společnosti Grandview Airlines York Daley je člověk, který se striktně řídí plány, a proto nemá času nazbyt. A právě teď má navíc dost napilno - už za hodinu a půl totiž letí letadlo, které by ho mělo společně s jeho vdanou dívkou dopravit přímo k novému životu v Riu de Janeiru. Všechno ale jako by se proti němu spiklo. V jeho sprše se z neznámých důvodů cachtají cizí lesbičky, okolo krouží tajemný pan Cole, kdosi pase po jeho kufříku, sem tam se na dostřel mihnou nějací ti zabijáci, jeho manželka bloudí kdovíkde a milenka dělá psí kusy, jen aby nějak uchlácholila svého právem žárlivého manžela. Z něčeho takového by se rozbušilo srdce asi každému. A pak zde máme ještě soutěž jedné komerční radiostanice, ze které by si York Daley moc rád odnesl jackpot v podobě jednoho sta tisíc dolarů. Opravdové peklo provázené zrychleným tikotem se rozpoutá v bláznivé komedii režiséra Rockyho Langa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních filmů s Claire Stansfield, ke kterým jsem se propracovávala celou dekádu. A ta její scénka je tak WTF, že se mi o tom ani nesnilo. To se musí vidět. Vleze Pullmanovi do auta, předvede hysterák a pak se jde usmířit s bejvalkou. Naštěstí i to, co se děje kolem je řádně zábavné a rychlé, takže není problém odsledovat celý film a pobavit se. Raná 90. byla trhlá. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zvláštní komedie. Zvláštní a pěkně ulítlá a já na rovinu řeknu, že pokud bych byl na místě hlavního hrdiny, tak bych to asi všechno nezvládal psychicky ani fyzicky a už v půlce příběhu bych se zhroutil. Ale tím chci jen říci, že nehrozí a je velice nereálné, že by se tohle mohlo stát i ve skutečnosti. Stačí jen stručná rekapitulace, abyste pochopili, že tohle se opravdu zvládnout nedá. York Daley je poslední den v práci (pracuje u jedné letecké společnosti jako hledač ztracených kufrů) a za 90 minut mu letí letadlo do Ria, kam má odletět spolu se svou přítelkyní, která je ale vdaná. A za tu dobu se stihne zaplést do nějakého kšeftu s kufříkem s penězi, kde jde o život, několikrát málem zemře, v jeho bytě se spolu sprchují dvě lesbičky, manžel jeho přítelkyně ho chce zabít, pak ho chce zabít i jeho přítelkyně, kolem něj je nějak podezřele mnoho mrtvol a nakonec vybouchne na letišti kufřík s bombou. A York má poslední minutu, aby stihl odlet svého letadla. Prostě šílenost, pan scénárista měl asi velice bujnou fantazii. Ale i když to může znít jako kravina, tak musím konstatovat, že na této komedii je něco, co mě zaujalo a díky čemu jsem se chvílemi i docela dobře bavil. Zážitek ruší snad jen to, že je to opravdu celé vycucané z prstu. Ale i díky Billu Pullmanovi to dopadlo docela dobře a aspoň v tom průměru tato komedie zůstává, a proto uděluji tři hvězdičky. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Hrdina filmu zažívá takový fofr , že po skončení této komedie zjišťujete , že jste i Vy poněkud zadýcháni . Stále se totiž něco děje a Vás to nenechá vydechnout . Je to sice nenáročná , ale vzorově oddechová zábava . ()

clubland 

všechny recenze uživatele

Po prvom zhliadnuti som tomuto filmu nevedel prist na chut. Az neskor som pochopil, ze "konecne opat nieco ine". Zaujimavy namet aj spracovanie. ()

Reklama

Reklama