Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

cab 

všechny recenze uživatele

Krasny spletenec zivotnich udelu mlade sestice obyvatel Seattlu zijicich pod jednou strechou, ale v rozdilnych bytech. Mladi je krasna vec a kdyz je ukazana prostrednictvim dobrych hercu, kteri se predvadeji ve forme, kterou jim dovoli kvalitni scenar. Divak se muze tesit na romanticke ci milostne sceny, humorne situace, dramaticke zapletky a zadostiucinujiciho vyvrcholeni. 80% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo veliké a úměrně tomu následovalo i zklamání. Příběhy roztříštěné bezmála do formy povídkového filmu do mne žádným způsobem nevstupovaly, připadal jsem si skoro jako čtenář novin, jejichž obsah je mi vzdálený a konce článků podle očekávání vždycky stejné. Tři hvězdičky jen za řemeslo, jinak bych šel ještě níže. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Asi tentokrát hodnotím dost neobjektivně, ale to proto zklamání!! Poprvý jsem to viděl pár let po dvacítce a nějak mě urazilo ,jak se mi tu už zas ,někdy s vážnou,někdy s rozjuchanou tváří,snaží někdo lacině vnucovat ,jak ten život nám mladým tak nějak plyne. Teď po patnácti letech jsem si to pustil znovu jestli jako nekřivdím dílu.- Nemůžu si pomoci,ale doufám že Kurt Cobain by na tohle ,,jako že sonda do duší moudrých ale přesto opuštěných" z vysoka.... Alespoň já si ho tak pamatuju. ()

no2 

všechny recenze uživatele

9/10 - Že o tomhle grunge rock nebyl a Kurt Cobain o tomhle nezpíval? A víte, že mi to vůbec nevadí? Ano, o tzv. grunge generation pravdivěji referuje např. novela Michaela Hornburga Břečka nebo biografické knihy o výše zmíněném zpěvákovi, pro něhož Pearl Jam byla pouze komerční rocková kapela a Alice in Chains obyčejný heavy metal (mimochodem obě tyto skvělé kapely mají s filmem hodně společného, netřeba se o tom ani rozepisovat). Přesto nehodnotím kladně jen hudbu (ve filmu zazní např. i Pixies, Screaming Trees a další kapacity amerického nezávislého rocku), ale i příběh – inteligentní, který nesklouzává ke kýčovitosti či ´kontroverzi´ mnohých amerických filmů či seriálů o mládeži. Nadprůměrný film, objektivně – na pět hvězdiček asi není, ale prostě nemohu jinak. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

6/10 Pěkný film o mladých lidech a jejich osobních problémech a radostech. Těžko mu něco vytknout, běžel hladce, zábavně, ale pro mě jaksi nevýrazně. Nelituji času stráveného u tohoto Croweova ranného dílka, ale nepřišlo mi, že mě něčím obohatilo. Pro Crowovy fanoušky určitě samozřejmost, ale ve srovnání s jinými obdobnými filmy bych asi zvolil konkurenci ;) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Původně se měla na soundtracku k filmu podílet i kapela Nirvana, ale nakonec projekt odmítla. (candy_daze)
  • Dickova skupina “Citizen Dick” vydala singl s názvem “Touch Me I'm Dick”. Ve skutečnosti je to píseň “Touch Me I'm Sick” skupiny Mudhoney. (Tygrys)

Související novinky

Reklama

Reklama