Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý hrdina má klíč k záchraně lidstva přímo na dlani své ruky. V roce 3028 zákeřný mimozemšťan Drey nelítostně zničil planetu Zemi. O patnáct let později se mladý muž jménem Cale dozvídá, že je to právě on, kdo vlastní geneticky zakódovanou mapu k Titanu - vesmírné lodi, která uchovává tajemství záchrany lidského rodu. S Dreyem v patách se Cale a jeho nová posádka vydává najít Titan. Ovšem musí se k němu dostat dřív než Drey, který se chystá loI zničit a tím zároveň zahubit poslední šanci lidstva na záchranu vlastního domova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tuhle dětskou sci-fi se klidně můžou dívat i dospělí, protože děj není dělaný až tak infantilně, jako u jiných dětských filmů. Výhrady bych sice měl, ale celkově je to koukatelná podívaná, a docela slušně je i naanimovaná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $22,753,426Tržby Celosvetovo $36,754,634║ sa už nečudujem že to tak prepadlo a bez záujmu to zapadlo prachom, veľmi nevýrazné po všetkých stránkach, či príbeh alebo animácia, aj keď v animácii sa nájdu svetlejšie okamihy ale celkový dojem je skôr rozpačitý /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh kapku přehnaný, ale nevadí. Horší je to s průměrnou animací a protivníky lidí. Moc mě to nepobavilo a pro děti se mě to také moc nehodí, ale happy end se "nečekaně"koná. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Dost mě mrzí neúspěch tohoto filmu, který způsoil, že u Foxů už další animované filmy točit nebudou. Putování vesmírem je provedeno dost zábavně, zajímavý je vývoj některých postav a samotný příběh je taky docela originální. Především jde o pastvu pro oči - úvodní zničení Země je provedeno naprosto geniálně. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

S jistou znalostí japonské animované školy mé nároky poněkud vzrostly :) a za víc než ** toto být nemůže -- muselo by být trochu neprovařené a nepředvídatelné... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po pravdě nedivím se, že to propadlo, ani mě to moc neuchvátilo. Za mě spíš podprůměrné sci-fi anime které i vzhledem k době svého vzniku nemá moc co nabídnout. Co však musím vyzdvihnout, tak to určitě perfektní soundtrack který to u mě skoro vytáhnul až do průměrného hodnocení.45% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

mohlo to byť kľudne na 4* nebyť "komických" postavičiek.v tomto filme nemali čo robiť.ale inak mierny nadpriemer ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si nemohl vzpomenout na název tohoto zapomenutého animáku. Nakonec jsem si hodil repete a stihl se i nudit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný animák, kterému by možná více slušela filmová podoba, ale rozpočet by tvůrce nejspíše sežral. Některé akční scény jsou na pohled pěkné, ale celkově film nedokáže příliš pobavit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Moc povedené, velice sci - fi a hodně dobrodružné. Ten snímek jsem viděl několikrát, kam se hrabou některé hrané filmy. Pěkně kreslené a ozvučené. Jsem mu povídal, na co chce KEČUP!!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že byl tenhle animák tak neúspěšný, za což asi může především špatné načasování. Mix CGI a klasické kreslené animace je to nadmíru povedený a hlavně nechybí hromada originálních nápadů (a to nejen těch vizuálních). Po všech těch novodobých trojrozměrných animácích s grafikou a postavičkami jak přes kopírák je tohle hodně svěží podívaná. A to nejen proto, že to vypadá parádně, ale také, že to vypráví ne úplně dětský příběh. Svou potemnělostí mi to trochu připomnělo Firefly, takže mě vlastně ani nepřekvapuje, že byl součástí tvůrčího týmu sám velikán Joss Whedon. Závěr se mi zdál trochu zkratkovitý a až příliš pohádkový a trochu tak shodil jinak dobře budovanou mystery atmosféru, ale divák se musí smířit s tím, že to je pořád animák pro mladší. Kdo má ale v sobě stále ještě kousek dítěte a nemá nakoukaná kvanta zcela jistě promakanějšího východního anime, toho tahle nenápadná pecka určitě bavit bude. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nadupaná animovaná sci-fi. Polovička hraných snímkov tohto žánru nezabáva tak, ako toto. Aj napriek samoúčelnosti niektorých scén, kvalitný biják. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel propadák. předvídatelný, nezajímavý, klišé. Animace ošklivá, zápletka "originální až to praštilo". Vlastně tam bylo až na hudbu a skutečnost, že to bylo sci-fi, špatně všechno. Pak se nedá moc divit, že to při nákladech 75 milionů utržilo slabých 37. Propadák. //PS: Proboha, těch 75 mega se podělo KAM? ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ja jsem se u teto detsky odlehcene verze puvodniho Heavy Metallu docela bavil a docela se divim, ze ostatni ne. Neni to takovy ten typicky sladak, co z nej kape med predem zadem. Kazdopadne vekovou skupinu, pro kterou je to urceno tezko odhadnout... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Na poctivých pět hvězdiček to asi není, ale přesto je dám, protože tohle je asi jeden z nejnedoceněnějších filmů 90. let. Upřímně řečeno ten neúspěch dost nechápu, scénář napsal Joss Whedon, takže příběh je napínavý a postavy plastické a uvěřitelné (na poměry žánru), 2D animace spojená s tou počítačovou funguje perfektně, skvělá je i hudba, a některé scény jsou vizuálně i zvukově doslova dechberoucí (honička s Wake Angels, schovávaná v ledovém pásmu), tak že Lucas může jen blednout závistí. Jistě, je to film spíše pro odrostlejší děti, ale odkdy je tohle samo o sobě negativní? Titan A. E. možná doplatil na to, že byl zkrátka ve špatný čas na špatném místě, narodil se holt v době, kdy 3D animáky provedly státní převrat a sesadily 2D kreslené filmy z trůnu. Stručně a krátce - nic pro "karlovarské" filmové intelektuály, ale fanoušci Star Treků, Hvězdných válek a podobných věcí rozhodně nebudou zklamaní. ()

Reklama

Reklama