Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého pobřežního městečka připlouvá loď Jeho veličenstva britského krále, kde má kapitán Collier prošetřit případ údajného pašeráctví. Stařec Tom Ketch, který pašeráky ohlásil, byl však mezitím nalezen v bažinách mrtvý, s výrazem smrtelného vyděšení ve tváři. Mladý kapitán má tak najednou hned dva případy, které spolu zdánlivě nesouvisí. S žádostí o pomoc při vyšetřování se obrací na místního reverenda Dr. Blysse. (dopitak)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Fiktivní hudební skupina Captain Clegg & The Night Creatures, která se objevila ve filmu Halloween II od Roba Zombieho, byla pojmenována podle obou názvů tohoto snímku. (liquido26)
  • Metalová skupina Cathedral pojmenovala jednu ze svých skladeb "Captain Clegg". Text písně popisuje postavu Kapitána Clegga a obsahuje rovněž několik citací z tohoto filmu. (liquido26)
  • V knižní předloze se hlavní postava jmenovala Dr. Syn. Studio Disney se v době, kdy tento film vznikal, rozhodlo natočit film podle stejné knižní série, a tak Hammer, aby předešel možným sporům o autorská práva, přejmenoval hlavního hrdinu na reverenda Dr. Blysse. (liquido26)
  • Studio Hammer mělo původně v plánu natočit horor "Night Creatures" podle románu "I am Legend" od Richarda Mathesona. Britská cenzura (BBFC - British Board of Film Classification), ale tomuto filmu nedala zelenou. Studio však americkým distributorům přislíbilo film s názvem "Night Creatures", a proto byl tento název přidán k již hotovému filmu Captain Clegg a ten byl v USA pod tímto jménem distribuován. (liquido26)

Reklama

Reklama