Reklama

Reklama

Zmrzlina na klacku

  • Česko Zmrzlina na špejli (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Kam půjdeš, když skončí párty? Život v sedmnácti letech je sladký - alespoň pokud se člověku podaří zbavit se přísného rodičovského dohledu.

Kamarádi Benji a Bobbie se snaží urvat si, co se dá. Plachý a nesmělý Benji má ale problém v navazování vztahů, naproti tomu sebevědomý Bobbie si pro sebe získá krásnou Niki, o které tajně sní i Benji. Když potom Niki otěhotní, Bobbie ji opustí. Benji se snaží ze všech sil jí pomoci a doufá, že tím vzbudí její lásku. Osud ale nebývá spravedlivý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Problém s dospievaním u mladých. Filmov s týmto námetom je veľa a produkujú sa naprieč celým svetom. Tá téma je totiž veľká a preto prináša veľké možnosti, rovnako ako samotný problém dospievania a prvých sexuálnych pokusov a skúseností. Asi najznámejším takým dielom sú Prci, prci, prcičky. Samozrejme že s postupujúcim a čoraz liberálnejším pohľadom každej spoločnosti na sexualitu sa jednotlivé snímky líšia vo svojej odvážnosti podľa roku ich vzniku. Tento je, až na drobné epizódy, skôr o náznakoch a komunikácií na danú tému. Mám však veľmi vážny pocit, že film veľmi ovplyvnilo a veľmi mu ublížilo, že sa na jeho vzniku podieľala nemecká produkcia. Vzala mu punc originality prostredia a zkomercializovala ho. Mám svoj názor na nemeckú kinematografiu. Pár vtipných scén si tam každý divák určite nájde, ale ako celok to považujem skôr za priemer. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som ešte vo vysielaní rakúskej ORF všetky diely tejto úspešnej série. Nestretol som sa v žiadnych ďalších filmoch s takým výborným a reprezentatívnym výberom populárnej hudby 50 - 60 rokov, ako tu. Dej je taký, aký zvyčajne býva v teenagerských komédiách. Prvé diely série sú vtipnejšie a súčasne aj menej vulgárne, ako zodpovedajúce časti prcičkovej série. Neskôr už tvorcom došiel dych a začali vykrádať sami seba. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě množství romantiky, a taky to, jak to v sedmdesátých letech americky vypadalo jinde, než v Americe. Teenage filmy můžu, a jen málo jich je jiných než amerických nebo béčkových německých. Film za 3 a soundtrack za 5*! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo realistiky-hořko-úsměvné věci (nejvíce Básníky), které se ve stejné době a možná o dekádu později točily u nás (nebýt středomořského prostředí a hebrejských nápisů, člověk by si pomyslel, že jde o československý film). Mínus - DVD není v hebrejštině. Plus - výborně padnoucí písničky, jejichž texty často perfektně doplňují děj. ■ Zajímavost: Třetina rozpočtu filmu šla na úhradu autorských práv převážně amerických skupin, jejichž skladby byly ve filmu použity. Myslím, že to byla výborná ivestice, která Zmrzlině na klacku zapříčinila úspěch v zahraničí - kdyby sázeli na domácí songy, film by zdaleka tak srozumitelný nebyl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to tak ale líbilo se mi to všech 9 dílu , 3 blázni a jejich život sexu a dozpíváni, z některých s cen nemůžu do tet knedlík neustále smůlu , krasavec vždycky slízal smetanu a , borak opožděnec, ve směs každý díl byl na stejné kopyto akorát byly starší. Výborná hudba každý díl jé sem spokojeny. A nejvíc sem rád že kluci hráli v každém dílu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie z doby, kterou mi vyprávěli rodiče. Nosily se roury, z kapsy trčel hřeben, aby vlna pořád pěkně držela a na chození ven na nohou Maďary. A k tomu se z rádia linuly všechny tyhle hudební úžasný pecky, pro který mám slabost a skoro žádná nebyla vynechaná. Všude na světě mají dospívající tohle trápení, ten hořkosladký čas prvních vážných lásek i zklamání. Je jedno jestli u nás, nebo zde v Izraeli, nepoznáte to, ani na tom nesejde. Parta tří nerozlučných kamarádů,trochu nesmělý Benji, kulička Huyi a v otázce dívek sebevědomý Bobbie. A pak se přistěhuje dlouhovlasá Niki... A kluci se zblázní. Jenže nejde jen o pobláznění, jde i o vážné věci a někdo je musí ustát. Jak říkám- cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když jsem tuto příjemnou teenegerskou komedii viděl poprvé ve vysílání rakouské televize, ani se mi nechtělo věřit, že je z Izraele. Možná nahodnocuju, ale mě se ty filmové trampoty s prvními láskami a neláskami a s hudebním doprovodem hitů té doby, líbily. Byla to celá řada "Zmrzlin na klacku" a těžko dneska říct, která byla lepší. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi dávno na ORF a už tehdy jsem si říkala, že to ti kluci nemají vůbec lehké. A to jsem prosím ještě neměla ty tři holky, co mám teď. Taky to nemají lehké. Nikdo to nemá lehké:-) ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Film z mého dětství, ale nedávno jsem viděl znovu a pořád je to velmi dobrý. Je to Izraelský film a nejde mi do hlavy jak kvalitní to je. Lepší než podobné Americké. Lepší dialogy, atd. ... Američani zas jednou to nevydrželi a natočili remake na tento první díl: Last American Virgin, The (1982) -Je to dementní s impotencí tvůrců. 4/5 ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Český distribuční název a přebal levného dívídíčka v trafikách jest krutým distribučním omylem, který se snaží snímek podat jako americkou teenagerskou sexy komedii typu prci prci. Je to sice o středoškolácích a sexem se to tam taky hemží, snímek však vyniká především svou "retro" nostalgií (50. léta dýchají z mizanscény i ze zvukové stopy) a ohlédnutím za dospíváním, a není bláznivě vtipným, jak se snaží naznačit obal a zavádějící název, ale spíš úsměvným ve stylu "bylo nás pět (o sexu)". Vlastně je to celé dost smutná záležitost. Ze snímku dýchá realismus, což nezkazí ani výborný závěr, je vidět, že film přeci jen není americký. Vlastně jde o takové až anti-propagandistické (nebo chcete-li realistické) vyobrazení zkažené západní kultury ;) Každopádně příjemné překvapení! ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Melancholická izraelská komedie, místy však poněkud hrubozrná, o problémech, které přináší dospívání a nešťastná láska s úžasným dobovým rock'n'rollovým soundtrackem a naprosto nečekaným, ale o to více působivým koncem takříkajíc "ze života". Jen mě mrzí, že jsem ji neviděl v hebrejském orginále, anglický dabing mi moc neseděl. Doporučuji porovnat s korejským Saekjuk shidong. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Od izraelského filmu jsem nevěděl co čekat, ale dobré. Moc je povedený soundtrack a celý film, který se točí kolem rock´n´rollu a věcem co k němu patří - účesy, sex, muzika a poflakování. Hlavního hrdiny mi bylo na konci docela líto, ale i tak život někdy dopadá. ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Prci, prci, prcičky: Hebrejská edice. Z americkou atmosféru dýchajícího počinu se dozvídáme, že bejt prvotřídní bitches zvládaly dokonce i Ž(ž)idovky ve zlatejch sedmdesátkách, a s doprovodem dobovejch hitů sledujeme příběh mladýho Romeo-wannabe, jehož společenská a milostná pozice osciluje někde mezi přehlíženým "forever alone", kdy si ho vysněná roštěnka prostě nevšímá, a stejně špatně stravitelným friendzoned kámošem, přičemž si jeho krásku ještě stihne nasadit jeho parádně svinskej BFF a do té doby poctivé školačce nasmrká do čítanky. Náhlý zvrat ke konci filmu, který asi vhání do oka slzu leckteré emočně labilní puberťačce (která se po filmu stejně začne chovat jak ta mrcha Niki) či milovnici telenovel, si člověk ani pořádně neužije, protože vzápětí přijde těžká facka a smutný prozření. Nás věčně samotný outsidery s milostným deficitem aspoň utěšuje fakt, že náš stav není prokletím jen naší generace, ale zřejmě civilizačním axiomem, jenž bude nás hodný kluky, co bychom se pro ženskou rozkrájeli, asi provázet napříč dekádami a staletími. Solidní 4 a čtvrt davidovy hvězdy... ()

Reklama

Reklama