Reklama

Reklama

Píseň západu slunce

Trailer 2

Obsahy(1)

Adaptace klíčového klenotu skotské literatury sleduje dospívání křehké a nebojácné Chris v krásné a přitom kruté krajině na přelomu století, kdy se na svět snáší stín první světové války. Ta osudově zasáhne i do jejího života, když má narukovat její novomanžel Ewan ‒ kterého si vzala z velké lásky, a tak unikla opakování tradičního manželství svých rodičů, v němž její zničená matka rodila jednoho sourozence za druhým a despotický, násilnický otec (skotská hvězda Peter Mullan) terorizoval celou domácnost. Tíha rodiny, povinnosti, nadcházející války a vztah k zemi se odvíjí v Chrisině příběhu, poetické i drsné písni o ženství a Skotsku. (Febiofest)

(více)

Recenze (7)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Terence Davies konci napokon celkom dobre, najma po tom, co vyplodil "klenoty" typu Bezedne More 2011 aHouse of Mirth. je tu pritomna akasi poetika Daviesovych filmov, rezisersky zrucne natocene. Tempo nepolavi ani v strede, sympaticke mi bolo to, ze nuda bola stlacena na minimum. Herci su pre mna hodne neznami, musim pozriet o com su tie mena : 62 % ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Když to není šuplíkovitý film, je to dle CSFD "drama" :) To mi vyhovuje, jelikož na tento typ filmu jdu vždy spíš s obavami. Je to holt něco jiného, než nač jsem zvyklý, ale to párkrát ročně neuškodí. Film je dlouhý, ale aspoň to mělo jasné vyprávění zasazené do začátku 20. století. Vždy mě překvapí jak se za těch 100 let svět (tedy v Evropě) změnil - na úrovni technologií a životního komfortu a v čem zase ne - vztahy mezi lidmi, základní lidské vlastnosti a povahy. Mému oku ladily především záběry skotské krajiny. Příběh nebyl až tak překvapivý, drsné Skotsko, drsný otec pevně velící rodině žijící farmářským životem. Běžné strasti, ale i radosti. Přesvědčivě zahráno, klidná kamera, krásná krajina.. ale jednou to stačilo. Febiofest 2016. ()

MayB2 

všechny recenze uživatele

Baladický příběh z drsného Skotska. Hlavní hrdince se první půlku daří spíš špatně, pak docela dobře, pak opět špatně a tak to plyne pořád dál a konec se někam ztratil. ()

Reklama

Reklama