Reklama

Reklama

Maska smrti

  • USA Hack-O-Lantern (více)

Obsahy(1)

Malý Tommy (Gregory Scott Cummins) býva v mestečku, ktoré vyzerá byť všetkým možným, len nie vzorovým. Kde inde je možné nájsť zakrvavené vidly vedľa zmrzačenej mŕtvoly, pomätenca varujúceho pred vraždami a šialenstvom či vyrabované hroby. Aj Tommyho na prvý pohľad láskavý starý otec (Hy Pyke) je akýsi čudný, najmä keď mu dá zvláštny náhrdelník a tekvicu. V skutočnosti je to vodca satanistického kultu pripravujúci sa na svoj najväčší sviatok v roku – Halloween a Tommy má v jeho plánoch isté dôležité miesto... (beso74)

(více)

Recenze (6)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých slabších halloweenskych hororov, čo som videl, aj keď sa na tom určite podpísalo aj to, že je zatiaľ k dispozícii len v nekvalitných verziách. Všetko sa točí okolo podivného deda, ktorý je v skutočnosti fanatickým vodcom satanistického kultu a má vo zvyku oslavovať Halloween ľudskými obeťami. Trashový 80´s slasher, so slabými vraždami, nekonzistentným dejom, podivnými prestrihmi, nesympatickými hercami, ale s celkom dobrou hudbou a bizarným nádychom. Film, ktorý zrejme bude iba pre nekritických fanúšikov osemdesiatkových (prípadne halloweenskych) hororov. Po pozretí blu-ray verzie po 7 rokoch zvyšujem na 3*, už je to úplne v pohode. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malý Tommy má ještě dva sourozence a dědečka z matčiny strany. Ten se také na Halloween postará, aby Tommyho otec zmizel ze světa. Když je Tommymu okolo 23 let, dojde dědeček závěru, že nastal čas vnuka zasvětit. Dědeček je totiž kněz satanské sekty, jejíž hlavní heslo zní - krev je síla a moc! Satanský horor spojený s Halloweenem. Klasický osmdesátkový slasher, kde se vraždí vidlemi, sekerou, nožem či lopatou. Nahotou se nešetří, což je další dobový motiv. Škoda, že příliš času je věnováno vztahům postav, ale když dojde na akci, pak film utíká. Sex na hřbitově, rituál ve stodole, maškarní večírek a vražedné toalety. Bohužel magie slovo téměř nedostala, příjemným osvěžením je pak rocková hudba někde mezi hardrockem a gotikou. Snový hudební videoklip je fajn. Dědeček vypadá strašidelně i bez maskování, zrovna tak Tommy... Dnes osloví asi jen skalní fanoušky a příznivce 80. let. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slasher a Halloweenská noc, to je prakticky dokonalá kombinace... Samozřejmě za předpokladu, že má film alespoň náznak scénáře (má), slušné herce (nemá), minimálně průměrně zdatného režiséra (nemá), který je schopen vytvořit i z pomocí hudby slušnou hororovu atmosféru (má napůl) a trochu gore (má napůl)... Potom může vzniknout nezapomenutelný či legendární kus, což se v tomto případě rozhodně nestalo... Ale kompletáře Halloween Night určitě neurazí... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sviatok všetkých (ne)svätých, má aj svoje tienisté stránky. Nie vždy vie zúčastnených nadchnúť. Ten, ktorý sa odohrával v roku 1988 v nejakom zapadákove, je svižný asi ako dvanásťhodinová nočná smena a krvavý asi ako spálený steak ( plus vôňa ). No čo už, amíci to aspoň natočili farebne a minútažou striedmo. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Další ze "zážitkových" filmů. Pokud chce člověk na vlastní kůži zažít pocit "Já nevěřím vlastním očím", tak tady má ideální možnost. Scény typu "náhodné vystoupení redneck stand-up komika na venkovské tancovačce", to jsem jen lapal po dechu. Kluci z venkova se zkrátka dali dohromady a splácali tenhle ultrapodivnej slasher. Ten "umí" šermovat, ten "umí" vykládat vtipy, ten má kapelu, ten umí dělat nejlepší paroháče, tahle se klidně přede všema svlíkne, a tyhle a další lidi jsou různě zapojení do filmu, aby to tak nějak dávalo smysl. A ultradimenzionální atmosféru filmu dodává českej porevoluční dabing, kdy je halloween překládanej jako velikonoce. No prostě peklo na zemi. ()

Reklama

Reklama