Reklama

Reklama

Šest nebezpečných agentek ve špionážní akci plné intrik a kaskadérských kousků. Voják Frank Ryan byl najat mocnou organizací, aby pronikl do nestabilní východní země, našel tam uvězněného povstaleckého vůdce Petrose Rallise a osvobodil ho - nebo zabil. Obě akce by vyvolaly revoluci a odstranění současného režimu, což si vroucně přeje Ryanův bezohledný šéf, Willard Thomas. Běžné metody by zřejmě nebyly účinné, a proto Thomas najímá šest krásných, ale nebezpečných žen, které přijedou na Kyperu v přestrojení za modelky. Po intenzivním vojenském tréninku přijíždí Ryanův tým na Kyperu, kde Ryan hraje roli módního návrháře Cecila Thorntona. Tato netradiční metoda zabrala, osvobození Rallise si však vyžádá nemalé oběti. Rozpoutá se tuhý boj, při němž si přijdou na své milovníci akce, triků a těch nejodvážnějších kaskadérských kousků na zemi i ve vzduchu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

choze 

všechny recenze uživatele

Distribuci mastorakisovek v našich končinách obhospodařovala převážně společnost ALVIM, ale WIND a HIRED TO KILL (na obalu kazety stojí NÁJEMNÝ VRAH, na začátku filmu zase NAJATÉ K ZABÍJENÍ) jim vyfoukla konkurenční SMART. Pozdní HIRED TO KILL, ke kterému si Mastorakis tradičně napsal scénář a spolurežíroval ho s Peterem Raderem (který předtím v Mastorakisově produkci natočil kultovní BABIČČIN DůM), se nese ve stejném duchu jako velmi podobné (voják dostane za úkol sestavit, vycvičit a vést ženské komando na misi do jakési banánové republiky a a po závěrečném infernu se ještě zúčtuje s vlastním proradným managementem), o rok mladší KRVAVÉ KOMANDO - řiďounký děj bez nápadu (odfláknutá scéna výcviku, kde pobaví jen prostřihy ze střílejících holek na holky připravující se na módní přehlídku) a akce až na samém konci filmu a sice takové to pobíhání sem a tam mezi výbuchy a kosení k zemi se poslušně poroučejících komparsistů. Jednu hvězdu za drsňáka Briana Thompsona musejícího s tím svým frankensteinovským xichtem předstírat, že je teplý módní návrhář. George Kennedy je ve filmu všehovšudy deset minut, ale tak už to chodí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus urobiť z Briana Thompsona (ktorý vyzerá jak nasteroidovaný Matt Damon alebo menej namakaný John Cena) akčnú hviezdičku nevyšiel. Zahral sa tu na Bonda skombinovaného s Rambom, ktorý tu má naviac svoj ženský Expendables tím. Ale netešte sa príliš na akciu. Poriadnej porcie sa dočkáme až v samotnom závere a jej prevedenie nie je žiadna sláva. Pôsobí dosť amatérsky a komicky. Väčšinou sa jedná len o nekonečné prestrelky na konci ktorých sa trafený súper chytí za hrudník a vtipne sa skotúľa po schodoch. Za reč stojí len spektakulárny výbuch budovy. Staré dobré časy, keď sa skutočné budovy vyhadzovali do luftu. Väčšinu filmu sa tu ale len kecá a hlavný hrdina sa snaží votrieť v prestrojení za gay návrhára do priazne hlavného zloducha s ktorým sa behom filmu aj riadne pooblizuje. Fuj. Ani tých pár polonahých žien mi už po takomto zážitku náladu nezdvihlo. Výsledkom je ten typ filmu na ktorom vidno, že nie je úplne podfinancovaný, ale bohužiaľ nikto zo zúčastnených nemal žiadny talent, takže je to občas aspoň sranda. Proste niečo ako Mercenaries, ale s krajšími lokáciami. 2/10. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Asi poprvé co jsem slyšel Thompsonův hlas déle než jednu větu a musím říct, že je příjemný. Dokonce mi byl Thompson i sympatický, což mě překvapilo. Ovšem zbytek tedy akce a příběh, byla tragédie. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Tahle sračka mi strašně sedla. Voják, který je testosteron sám je nasazen na misi, jako homosexuální fotograf a návrhář? Jeho tým jsou nejnebezpečnější ženy s tvářemi modelek, scéna kdy rekrutují členky týmu včetně vězení, kde ji lesbická bachařka s přízvukem dělá návrhy, nekorektní tón celého filmu, nahota vynucená násilím, nečekané zvraty, které každý čeká, hrozní statisti, nekonečné zásobníky, nekonečné nárazníky, špatné hlášky. Záporák s knírem Juliuse Satinského-fu, Děda zajetec-fu, Bimbo-fu, 4 hvězdy. Martin says Check it out. :) SHEILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! ()

cigislav58 

všechny recenze uživatele

po revoluci jeden z prvních akčních filmů na VHS, nostalgie, krásné ženy, a nezapomenutelná závěrečná hudební vložka..ve svém době ukrutně dobré béčko...5* za vylepšení procent...jinak 3 ()

Reklama

Reklama