Reklama

Reklama

Všehochlup

Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1978, 11 min

Byl jednou jeden král a ten měl slabost – ošklivou chlupatou mrchu Všehochlupa. Jeho tři dcery se kvůli tomu ani nemohly vdát, každý nápadník od zámku rychle utíkal. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Master19 

všechny recenze uživatele

"Honem štamprdli, bude binec." To si musím zapamatovat! Něco tak nenápadného a tak geniálního muselo vzniknout za normalizace, v časech dvojsmyslů a přetvářky. Ale huš s politikou, přímočarý příběh omotaný spoustou krásných klubíček s fantastickým průvodním slovem mistra Filipovského. To samozřejmě není pohádka, tam by neměl co dělat švagr co zná každou ďouru. Výborně jsem se bavil, musel jsem se na to podívat třikrát po sobě, protože to je tak uklidňující. Ale na Vendu nemám, ten to s čarodějkou zvládnul za noc čtrnáctkrát, a to teda, klobou dolů! ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka je vážená hlavně i pro dabing Františka Filipovského, který je opravdu dobrý. Všehochlup, kterého miluje pan král, vás však taky dostane. Objevuje se zde i Měsíčník, Větrník a Slunečník, čímž se asi z Kubínovy předlohy inspiroval i režisét pohádky Princ a Večernice. Tento snímek se mi moc líbil Takový nápaditá a trošku lechtivý v části s princeznou To mě vždy překvapí. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální Filipovský, výborný scénář, ale pořád pachuť toho, že jako Rozhlasová hra by to prostě bylo lepší, neboť vizuální vtípek se koná jen jeden, což je dost málo, obraz totiž jako by byl jen přítěží. Z roztomilýho všeochlupa je ta pátá navíc (o=´ "Co černej hrad, to nějakej vošoust" ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No co tohle bylo??? Koukala jsem na to jak z jara květ a nestačila se divit a smát. Jak tu mnozí píší, čeština je opravdu nádherná a nevyzpytatelná a i z pohádky pro děti dokáže pro dospělé udělat prasárničku, ale kouzelnou prasárničku. Ještě když se k tomu přidal hlas Filipovského, tak tohle patří mezi české skvosty animované filmografie. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

hihi :-)) tak pohádka krapet lechtivá v závěru, ale ten Františkem Filipovským vyprávěný příběh je skvostný! :-) Jeho projev nemůže nikdo nahradit, je tak typický a ojedinělý... Každopádně jsem se výborně bavila, hlášky vynikající "kůň by našel spíš halí belí než princeznu" a ta třetí noc, kdy měl princ hlídat princeznu mě doslova odrovnala, u pohádky celkem netypické plnění úkolu ;-)) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama