Reklama

Reklama

Erotikon

  • Česko Za štěstím (více)

Manželství profesora entomologie a jeho znuděné ženy se začne rozpadat, když se o ni začnou ucházet hned dva ctitelé najednou – a on si taky najde jiný objekt vášně. (Netflix)

Recenze (5)

Kass 

všechny recenze uživatele

Švédský "Erotikon" jako poklidné společenské drama, jež překvapuje svým ležérním tempem. Film sice nikam nespěchá, ale určitě svou všednodenností nenudí, ba naopak baví odlehčenou náturou a smyslem pro humor. Parádní je formální zpracování filmu pod taktovkou Mauritze Stillera. V téhle době šlo strašně poznat, když dotyčný uměl či ne. A Stiller uměl jako málokdo. Herci jsou příjemně civilní. Hlavní pozornost pochopitelně patří paní Ireně. Já tyhle sobecké, bonvivánsky založené paničky z duše nesnáším, ale Tora Teje jí dokázala vtisknout vnitřní hloubku a jistou míru přirozené lidskosti. Malý velký film. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních sofistikovaných erotických komedií. Je to vlastně až satira o tom, jak bohatce pálí dobré bydlo. Vousatý stařec a jeho mladá žena, která nemá nic na starosti. Chodí si po divadlech a navazuje různé flirty. Známá je scéna jak odvážně letí v otevřeném letadle. Přišla mi až zbytečně dlouhá a požitkářská, i když v té době to asi na diváky působilo poeticky. Komedie je ale založena na verbalitě a dialozích. Je třeba ocenit Stillerovy realizační náročné scény s až 800 komparzisty. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Stillerův film je tak trochu shakespearovskou komedií omylů. Nikdo se sice za nikoho nepřevléká, ale partnerské šarády, na jejichž konci jsou všichni spokojeni, nápadně připomínají Večer tříkrálový. Jinak jde ale o dost zdlouhavou podívanou. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem taková dobová vztahová studie, jejíž závěr je snad právě díky době vzniku hodně nadsazený. Méně komediální pojetí by v tomto případě nebylo vůbec na škodu, i když by nejspíš tolik nenadchlo tehdejší publikum. Více než řešení různých vztahů tak zaujme třeba letecká, ale i divadelní scéna. Oběma by však prospělo zkrácení. 60% ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Krásný snímek s výbornou hlavní postavou požitkářské manželky, která má ráda svého muže, ale taky má ráda, když se jí muži dvoří. Je tu několik dlouhých scén, které působí i ve starém snímku divně, ale zrovna ta v divadle slouží jako dobré srovnání pro následující situace. Moc se mi líbilo vyústění snímku, kdy vlastně všechno dobře dopadlo a nikdo nebyl ochuzen o svůj šťastný konec. ()

Reklama

Reklama