Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto britském westernu, proslulém notnou dávkou násilí, účinkuje Gene Hackman jako bohatý farmář Brandt Ruger, který odjíždí na lov se skupinkou přátel. Zatímco je pryč, gangster Frank Calder mu unese manželku Melissu, a to v mylném domnění, že jej jako učitelka naučí číst. Přestože byla Melissa unesena proti své vůli, začíná ke Calderovi cítit něco víc, neboť jemu na ní svým způsobem záleží více než jejímu manželovi, který s ní zachází jako se svým majetkem. Když se Brandt vrátí, Melissa už je do Caldera zamilovaná. Brandta únos vlastní ženy rozzuří do nepříčetna a vyráží opět na lov - tentokrát je jeho kořistí Clader se svými muži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU GOTTA GET ME OUT OF THIS MISERY! Filmy v 70. letech a hlavně po filmu Wild Bunch, už nikdy nebyly stejné a začaly se točit více naturalisticky, špinavě a krvavě a tohle je přesně ten případ. Všechno ve filmu šlapalo jak hodinky, ale pak přišla pětiminutová líbačka u vody a Frank Calder v mých očích začal klesat. Do toho všeho začala hrát úděsná hudba a scéna s broskvema to úplně zabila. Frank postupem filmu přestává být frajer a jeho banda špinavejch desperátů si počíná jako banda pitomejch amatérů. I tak mě film potěšil, protože tyhle surové filmy bez pozlátek mám rád. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Drsný kusok. A skvele začína, škoda, že mu to po zbytok príbehu nevydrží. Krvi je tu ako na jatkách a niekoľko naturálnych scén dáva zabudnúť, že sa jedná o takmer polstoročné dielko. Atmosféra, aspoň spočiatku, tiež nie je zlá, ale mohla byť umocnená hudbou, ktorá bohužiaľ častokrát absentuje. Ku koncu tento anglowestern stráca výrazne dych, nemá už čo ponúknuť a iba prešľapuje na mieste. Čo dokazuje aj narýchlo zbúchaný záver. "Murphy Brownová", ktorá vo filme akosi rýchlo strieda partnerov, neurazí, ale na dvojicu jej milencov sa ťažšie zvyká, hlavne na zaguľateného Reeda, ktorého postava sa vôbec nepotrebuje kryť pred strelbou, veď načo. Potešil aspoň L.Q. Jones vo vedľajšej roli. Celkovo slušný western, ale veľký potenciál vyplývajúci z námetu sa až tak nevyužil. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý western na ktorý som doteraz nemal šťastie. Ak tento film niečo pripomína tak rozhodne Divokú bandu od S. Packinpaha. Zbožňujem jeho legendárny western a tento Hon s G. Hackmanom a O. Reedom mi ho veľmi pripomenul. Hrdinovia spočiatku nepôsobia príliš sympaticky, ľady sa prelomia až neskôr, u niekoho možno vôbec. Dobre som sa pobavil pri scéne s broskyňami "a poznáš aspoň nejaké písmeno?", no inak je film dosť vážny a drsný i na dnešnú dobu nie to ešte na rok 1971. Western má čím prekvapiť, je dobre zrežírovaný a vôbec nezostarol. Mnohým tunajším užívateľom nesadol záver, ja ho však naopak musím vyzdvihnúť. Mne sadol dokonale.100%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Indián uvidí ženskou a buď ji koupí, nebo ukradne.. A já tě ukrad !!" Tak trochu marná snaha, i dík slabému scénáři, otřískaného seriálového hráče Dona Medforda natočit si vlastní Divokou bandu přeci jen dokáže diváka potěšit, když už ne další v důsledku jalově důslednou snahou o naruby převracení charakterů, pak tradičně skvostným Genem Hackmanem, který si svého dalšího filmového hajzla bezezbytku užívá.. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Gangster Frank Calder (Oliver Reed) se svou bandou unese učitelku (Candice Bergen), protože se chce naučit číst... Netuší však, že jde o ženu krutého sadististického farmáře (Gene Hackman), pro kterého se odplata - hon na gangstery stane posedlostí. A navíc má s pomocníky před svými nepřáteli výhodu - dalekonosné lovecké pušky... Western, kde jsme nuceni změnit strany a začít fandit pronásledovaným a jako zvěř zabíjeným gangsterům místo zuřivému manželovi, kterému už nejde o ženu - jen o pomstu. Navíc gangster Reed je sympaťák a manžel Hackman evidentní násilník. Trochu moc krvavý a krutý film na dost jednoduchý vybíjecí scénář bez pointy, přesto si napětí udrží až do konce. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Ush0IBPOLfA ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama