Reklama

Reklama

Co se děje v trávě

(seriál)
  • Itálie Lilliput-put
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Itálie, 1980, 1 h 18 min (Minutáž: 6 min)

Tvůrci:

Bruno Bozzetto

Režie:

Bruno Bozzetto

Scénář:

Bruno Bozzetto

Kamera:

Bruno Bozzetto

Hudba:

Franco Godi

Epizody(13)

Obsahy(1)

Italský kreslený večerníček o hmyzí havěti, broucích a všelijakých parazitech - to vše od italského režiséra Bruna Bozzettiho v područí jeho vlastní firmy "Bruno Bozzetto Film - TSI". (Karlos80)

Diskuze

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

huraaaaaaa po nejakych 22 letech sem zjistil konecne jak se tahle genialita jmenuje ted uz ji jen sehnat :)))

Two-Face

Two-Face (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo kde by se to dalo sehnat ke stažení či DVD? Internet doma nemám takže je mi youtube celkem k ničemu. Je to jeden z mých nej večerníčků a už ho sháním strašně dlouho! Předem díky za rady.

Amigaile

Amigaile (hodnocení, recenze)

Když si vzpomenu na tenhle hmyzí večerníček, tak musím zatlačit slzu nad tehdejší originalitou, kt. novodobým až přehnaně přeinfantilovaným večerníčkům chybí...rafinovanost, hravost, chytlavá hudba, příjemná animace, geniální happyendy: )))..zkrátka pastva pro oko a pro smích: ))

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Berg.12: Jasně už jsem se nato koukal. Co se týče toho Opičího krále tak ten tu také není moc dlouho, jinak jak píšeš o jiných nostalgiích tak i já jsem se mimochodem postaral o přidání několika zapomenutých seriálů filmových i těch animovaných. Tak abychom toto téma už nějak ukončili, protože se už netýká zmiňovaného seriálu, tak přeji této databázi a takovýmto lidem jako ty mnoho zdaru v novém objejovování starých zapomenutých snímků.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Bean: Epizody jsou tam všechny a na těch stránkách je cca 3 dílný seriál o doslova detektivním pátrání autora článku po Gorovi přímo v Japonsku, který vrcholí tím, že se nějaký zasloužilý dobrodinec přihlásí s VHSkou, na které má všechny díly. Nedávno se znovu objevil "Opičí král" a časem třeba dojde i na jiné nostalgie. I když po pravdě, někdy je možná lepší, když zůstane jen u nich.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

No jako průzkum asi ne to máš pravdu. Jinak co se týče té stránky tak tu znám taky, vskutku alespoň tady u nás vyjímečná stránka plná legendárních Magioňáckých a Vegáckých seriálů. Co se týče toho Gora, tak na toho si už vůbec nepamatuji a dokonce bych snad řekl že tu běžel ještě dřív a to snad dokonce někdy na konci osmdesátých let... Jinak to jsem nevěděl že je i stejnojmenný film? Ten jsem snad ani neviděl..Ale skrz ty odkazy jsem se už naboural a vím že se tam dostanu i k nějakým těm epizodám..Sice nevím jestli tam jsou z tohoto seriálu všechny ale co? Alespoň nějak si ho připomenu..Je to kus nostalgie, všechny ty dnes už nereprízované a polozapomenuté seriály.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Na Lilliput-put jsem se ptal osobně dvou Italů, cca 22/25 let, oba seriál a Bruno Bozzetta znali, ale jako sociologický průzkum by tenhle vzorek asi neobstál. Sám ho znám z večerníčku z počátku 90.let, jinak ty seriály (spousta jich je na téhle stránce www.tv-porady.cz ) asi jako všichni - z Vegy a Magionu, Goro vím, že běžel ještě někdy začátkem 90 let. Ale většinu těch seriálů od té doby už neopakovali, čili v hodnocení je to klasická nostalgická záležitost. Jinak ten odkaz na Gora je na stejnojmenný film, seriál na IMDb není, ale lze skrz odkazy v komentářích stáhnout ;).

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Jó "Goro" ten už byl tenkráte ostatně i dnes v podvědomí lidí všeobecně známější a neuvěřitelně populární. Na IMDb. jnarozdíl od toho prvého je a snad tam je i jeden komentář. Každopádně byly to moje tehdejší oblíbené hity avšak nesrovnatelné každý z jiného soudku. JInak ty jsi se ptal osobně nějakých Italů? A nevíš kdy se tu naposledy vysílal společně třeba se Soptíkem či Calimerem? Dík.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Bean: Třeba je to něco podobného jako "Goro" toho taky zakoupila pravděpodobně jen ČS TV :) Ale na rozdíl od něj tenhle seriálek alespoň dva Italové, kterých jsem se ptal, znali.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Máš pravdu, nikde ani zmíňka natož v češtině a dokonce ani na IMDb. není nic! Fakt nechápu, to jsme ho viděli jen mi tady u nás v Česku? S tím Švýcarskem to jsem si nějak nevšiml, ale je to asi tak jak řikáš jiná možnost snad ani není..

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Bean: To Švýcarsko bych chápal, na těch stránkách se píše, že seriál byl vyroben v koprodukci (možná pro) Švýcarskou italskou televizi, od které to třeba ČT mohla koupit. Vážně netuším, proč zrovna k tomuhle skvělému seriálku je problém najít nějaké informace a vůbec není na IMDb, když ostatní Bozzettovy kraťasy se celkem bez problémů dají najít i na youtube. Tyhle mi z nich přijdou zdaleka nejlepší.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

berg.12: Dík za opravení (pův. jsem se zasloužil o přidání alespoň těch desíti), no já jsem se původně řídil podle tohoto výčtu:http://www.vecernicek.com/pohadky-hledani.php?sgroup=&sstring=co+se+d%ECje+v+tr%E1v%EC&swhere=all&sdats=&sdat1=4.9.1966&sdat2=4.4.2005&sorig=this&sstart=Hledat, kde jich je ale jen deset a těch deset právě vlastním tak mi to bylo divné. Nicméně na této stránce je i poslední uvedení posledních u nás odvysílaných epizod, což ale také není zcela až tak pravda, protože asi tak před necelým čtvrt měsícem to šlo na ČT snad v nějakém dětském bloku..? Sám to zjistíš a vyhledáš na stránkách ČT. Jo a také jen jako desetidílný seriál. Ty tři zbývající epizody, no možná že šli jen v cizině a tady k nám se nikdy nedostali. Jinak se jedná o Italský seriál, a vidíš na stránkách Večerníček.com a jiných je uveden jako Švýcarský!

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Bean: V tom výčtu chybí ještě včela a pavouk. Dohromady je to 12 tvorů, ale všechny zdroje uvádějí, že seriál má dílů 13. Možná je jeden trochu jiný nebo tady na někoho zapomněli www.bozzetto.com/shorts/Lilliputput/lilliputputeng.htm

Jinak se konečně objevila alespoň jedna epizoda - Beruška http://www.youtube.com/watch?v=co9JB3A01QI

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo jen tak náhodou kolik to mělo celkem epizod? Ja mám: 1, Červík 2, Luční kobylka 3, Komár 4, Mravenci 5, Cvrček 6, Housenka 7, Hlemýžď 8, Blecha 9, Beruška 10, Termit 10,

capric

capric (hodnocení, recenze)

Musim rict, ze je to fakt asi nejlepsi vecernicek, ktery jsem za svuj zivot shledl a je velka skoda, ze jsem o pripadnem reprizovani uz dlouhou dobu neslysel, a asi ani uz neuslysim...nicmene, jsem rad, ze se mi podarilo par dilu do sveho filmoveho archivu "nasyslit" :)

Reklama

Reklama