Reklama

Reklama

Co se děje v trávě

(seriál)
  • Itálie Lilliput-put
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Itálie, 1980, 1 h 18 min (Minutáž: 6 min)

Tvůrci:

Bruno Bozzetto

Režie:

Bruno Bozzetto

Scénář:

Bruno Bozzetto

Kamera:

Bruno Bozzetto

Hudba:

Franco Godi

Epizody(13)

Obsahy(1)

Italský kreslený večerníček o hmyzí havěti, broucích a všelijakých parazitech - to vše od italského režiséra Bruna Bozzettiho v područí jeho vlastní firmy "Bruno Bozzetto Film - TSI". (Karlos80)

Recenze (49)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám to otevřeně - pokud jste tento úžasný seriál neviděli, tak jste marně žili. :-) Každá epizoda je o sisyfovském snažení nějakého hmyzu. Je tu kobylka, snažící se všemi myslitelnými prostředky přeskočit balvan. Červ, vytrvale bojující s nevysvětlitelnými záplavami svého útulného bytečku v květináči. Blecha, která čeká na nástupišti (u patníku) a zas a znovu mešká dopravní prostředek (psa). Je to nepopsatelná sranda, protože každá postavička disponuje stejně bohatou škálou výrazů a emocí jako zoufalá veverka z Doby ledové. 100% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mých TOP 10 Večerníčkových a zároveň moje veliké dětství, všechny ty kouzelné postavičky byli tak úžasně až téměř do mrtě vykreslené, navíc s opravdu skvělou animací. I když jsem to naposledy viděl někdy v útlém mládí, tak to na mě už tenkrát zanechalo opravdu silný dojem a nevšední zážitek. Jen si už nevzpomínám, jestli jsem to tenkrát vůbec viděl s nějakým dab.. Teď po letech co jsem se k tomuto desetidílnému animáku znova dopátral a dostal, a dokonce jej i sehnal, také v uvozovkách jen v orig. tedy v Italštině, a jen žasnu nad těmi rychlými monology mezi všemi těmi postavičkami. To je holt Italština no. Dále bych ale vyzdvihl, opravdu vynikající hudební složku, nechci říct že přímo geniální, ale kdybyste mě třeba o půlnoci probudili za zvuku této hudby, možná že byste se divili, že bych na vás z fleku vypálil no ano jasně to je ze seriálu "Lilliput-put". Ten začátek s titulky a s báječnou lehce zapamatovatelnou hudbou byl prostě kouzelný. Stejně jako tři nejkouzelnější epizody, které u mě bodovali byli hned ta první s Červíkem a s tím jeho zeleným jablkem ve kterém bydlel, ale také ta s Hlemýžděm a nebo ta s dotěrným Komárem, který nemohl poklidně spát poněvadž pán v domě silně chrápal, tak to vyřešil tak že mu sklenicí zaspal ústa a sám si na ní pak ustlal ! Ale sám ten komár to byl týpek, animátoři jej a nejen jej vykreslili skutečně brilantně. Dlouhé nohy, pak nic a pak jen dlouhý nos. Jednoznačně za pět, takovéto věci se už dnes až na vyjímky prostě netočí, a to nejen u nás. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlegračnějších a dodnes jeden z mých nejoblíbeněších večerníčků. Dodnes vzpomínám na komára, který nemohl usnout, protože ho rušili čmeláci-vrtulníci a chrápající tlouštík, na termita, který si před každým obědem zatančil rituální tanec, během kterého mu jeho vyhlédnutou porci dřeva někdo odnesl/sežral, na housenku, jejíž útulné doupě každý den zaplavila voda (hádejte z čeho:), na blechu jedoucí na psech na pláž..... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle večerníček byl pro mě jako malého jednoznačným šampiónem mezi všemi. V těsném závěsu za ním byl "Jen počkej, zajíci!" a z našich večerníčků se ho drželi jen "Maxipes Fík" a "Králíci z klobouku". Jednoduchou, ale povedenou animací udělané vtipné grotesky ze života hmyzu, výborné i po své hudební a zvukové stránce. Seriál, kterému se mohou navíc zasmát jak děti tak dospělí. Kterému jinému se to povede? Termit rulez. KONEČNĚ K VIDĚNÍ! ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál.Nejvíce se mi líbil ten díl s kobylkami, které o sobě nevěděly a vyskakovaly opakovaně současně na nějaký kámen z opačné strany a vždy se hlavami srazily, aniž by tušily, oč jde . ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jak jsem mohl zapomenout na tuhle italskou pecku s famózní hudbou a jednoduchými příběhy ze života havěti všeho druhu?! PORTENTOSO, FANTASTICO! 90% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Taková BLECHA co chce jen stoponout psíka na výlet na pláž opravdu nemá lehký život. A co teprve ČERVÍK vypadnuvší ze svého luxusního 3+1 jabka! ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Večerníček, na který jsem úplně zapomněl - ale když jsem si znovu pustil pár dílů na Youtube, zjistil jsem, že to vlastně znám... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po létech jsem to znovu objevil a smál jsem se zas ( no spíš už jen usmíval:), některé epizody jsou o fous slabší, ale jako celek je to prostě fantastické. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Netradiční večerníček v naprosto skvělém animovaném provedení. Celé je to bez mluvení a doprovází skvělá hudba. Škoda, že se tolik už nevysílá. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Totálně geniální! A čmelák,který zní jako vytuněná helikoptéra je můj absolutní favorit. Ne to kolo.:) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Seriál Co se děje v trávě byl u nás uveden poprvé někdy na konci osmdesátých let v rámci Večerníčku. Jedná se o grotesky z říše hmyzu. Skvělá animace a nápadité gagy baví celou rodinu. Osobně mým nejoblíbenějším dílem byl ten věnovaný termitům. ()

Reklama

Reklama