Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Grill (S01E09)

(epizoda)
  • Polsko Grill
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1981, 9 min

Režie:

Lubomír Beneš

Scénář:

Lubomír Beneš

Hudba:

Petr Skoumal

Obsahy(1)

Mat sa chystá pripraviť si k jedlu upečene kurča, ale kurča je zabalené v sáčku a teda sa nedá uchopiť a šmýka sa. Na pomoc prichádza Pat, ale situácia je obtiažna. Ešte šťastie, že majú v chladničke solídnu zásobu kurčiat. Po rozbalení však treba ešte vymyslieť, akým spôsobom kurča ugrilovať. (pravo)

Recenze (43)

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoduchá animace spojená s propracovanou a dokonalou výpravou. Plus geniální a jednoduchý nápad na děj provedený groteskou. A výsledek? Jedna z nejvtipnějších loutkových serií natočená nejen u nás. Každý díl si zaslouží plný počet, protože dokáže rozesmát i po stém vzhlédnutím ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco všichni grilují kuře, sele apod. Pat a Mat ne. Udělají si špízy, které odpodídají dvěma třetinám jejich výšky, protože proč si nedat pořádně do pupku, ovšem, to by se jim to muselo podařit. ()

mkali 

všechny recenze uživatele

Můj jednoznačně nejoblíbenější díl dvou kutilech-samoucích, kteří v každém díle ukazují, že se práce opravdu, ale opravdu nebojí.. Navíc nezapomenutelnou scénou, kdy zmraženým kuřetem vysklí okno :-) ()

Elgin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ked to pozeram, vzdy dostanem chut na kuracie maso. Mimochodom rad by som hodnotil cely serial a nie iba jednotlive casti, pretoze dohromady je zazitok daleko lepsi nez osamotene criepky. Kompletne nam to dava skvelu zabavu nielen pre najemnsich, ktori este nevedia rozpravat, ale takisto I nam starsim. Je to predovsetkym nostalgicka spomienka na nase stare oblubene vecernicky. ()

punk_zero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teraz neviem kto je väčší majster, či Kutyl s.r.o. alebo Pat a Mat :P V detskom veku som tento animovaný seriál s radosťou pozeral. Tešil som sa čo len vymyslia v nasledujúcej časti . A za každým ma nadmieru potešili. Lenže po čase to už bolo streotypné . Lebo stále niećo pokašlali, autori tam mohli dať aj niečo iné . Tak preto 85 % ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pani učiteľka sa opýta v triede: "Keď 5 vtákov sedí na plote a jedného zastrelíš koľko ich tam ostane naďalej sedieť?" Ferino sa hlási. "Ani jeden , všetci odletia pri výstrele." Pani učiteľka prikývne, "Správna odpoveď je 4, ale sa mi páči tvoje rozmýšľanie." Na to Ferino: "Pani učiteľka teraz aj ja mám pre Vás jednu otázku. 3 ženy sedia na lavičke a každá si líže zmrzlinu. Prvá tak opatrne z boku, druhá z hora cmúľa celú skoro už aj kornútok a tretia jemne hryzká vrch. Ktorá je z nich vydatá?" Učiteľka sa červená ale nakoniec odpovie: "Podľa mňa tá druhá, ktorá si to dáva celé do úst. Ferino: "Správna odpoveď je, že tá, ktorá má na prste obrúčku, ale páči sa mi Vaše rozmýšľanie pani učiteľka. ()

BlackMount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat připravují kuře na rožnění za pomoci nejrůznějšího nářadí a přitom jim pár těch zmrzlých ptáků uletí. Když se jim povede konečně jedno napíchnout zjistí že trouba je moc malá a nastupuje turbogril. Nakonec se rozhodnou pro stavbu elegantního krbu, ale zvolí poněkud podivný postup. Jedna z epizod, které se mi vryly hluboko do paměti. ()

hlína 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších "večerníčkových" seriálů, jednoduché, vtipné, poučné nejen pro děti. Jen nechápu proč na ČSFD hodnotíme každý díl zvlášť když je to evidentně seriál....????? ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s jinými díly opět trochu slabší kousek, ze kterého asi dostanou smrt všichni zedníci a ekologičtí aktivisté, protože takovou spotřebu kuřat, co mají oba kutilové nemají ani vrcholoví zápasníci sumo. Oproti jiným dílům je tenhle trochu monotónější a závěrečná pointa není tak překvapivá, jak to bývá jinak zvykem. ()

Reklama

Reklama