Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Oscara nominovaná Edith Evans v roli šestasedmdesátileté ženy, jejíž představivost přesáhla hranice lidského chápání. Madam Ross žije sama ve svém dvoupokojovém bytě s věčně kapajícím kohoutkem, v nevlídné londýnské čtvrti, kde potmě není radno vycházet. Má sice manžela, ten od ní ale odešel už dávno, takže jediným příjmem staré paní jsou vládní dávky, pro které musí pravidelně docházet na úřad. Kromě toho navštěvuje policejní stanici, kde si pravidelně stěžuje na neznámé hlasy, jež ji údajně sledují. Život stařenky poznamená až balíček s ukradenými penězi, které si do kredence schoval Charlie, její syn recidivista. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ano, dokonce devětasedmdesátiletá Edith Evans podala fantastický výkon (pakliže to netočili skrytou kamerou, to jsou ale blbý vtipy). Nicméně moc zábavy si v tomhle filmu, který je prakticky celý o ní, neužijete. Lidi byli dobytek a dobytek i zůstanou, ale k tomu nepotřebujeme sledovat skoro dvouhodinovou výpravu mezi důchodce a londýnské chmatáky. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

25. Zlatý Glóbus za rok 1967 - cena (1) - *Nejlepší herečka (drama) - Edith Evans + nominace (1) - Nejlepší zahraniční (anglicky mluvící) film - Velká Británie ()

Reklama

Reklama