Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za druhé světové války pověří Němci jednotku zbídačelých válečných zajatců, aby vyhodili do povětří vlak na ruské frontě. Jestliže se jim to opravdu povede, bude jim prý vrácena svoboda. (AMC Czech)

Recenze (25)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"27 tanková trestná jednotka..." Zaujal ma pohľad z čisto nemeckej strany, čo v tých časoch nebolo celkom bežné. Príbeh ma zaujal a anglicky hovoriacich Nemcov zachránil český dabing, inak by som asi na hodnotení hviezdu ubral. Hitler sa takýmito jednotkami nechválil, ale nežiadúcich Nemcov bolo dosť. Nebudem sa rýpať v tom, či použitá technika je pravá atď..., na základe toho by sme museli odpísať mnoho dobrých filmov. Nemecká partia, ktorá Hitlerovi nefandí si ma získala a bol som zvedavý ako to s nimi dopadne. Akčných scén je pomerne dosť a nie sú najhoršie, ale to od starších filmov ani nečakám. Prekvapil ma D. Carradine v nemeckej uniforme ale ešte väčším prekvapením bol O. Reed v čestnej roli nemeckého generála. Nemal som na film šťastie v dobách VHS, ale i dnes sa to dá pozrieť. Zopár chýb a nelogičností sa nájde, ale dobrý príbeh a partia to prekryli. Vedel by som si predstaviť kvalitný remake. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Obrovská nostalgie! První film, který jsem viděl v německém znění a jeden z "mých" prvních válečných filmů vůbec. Zhlédl jsem ho znovu po deseti letech, a i když jsem na něm našel spoustu much (rozpočet musel být skutečně extrémně nízký), je to stále kvalitní zábava. Tucet špinavců po německu, což tomu dodává tu správnou šťávu. Ruský "náborový" film a především závěr s velmi svéráznou generálskou roličkou Olivera Reeda patří k tomu nejvtipnějšímu, co jsem ve válečném filmu viděl. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je natočený podľa skutočných udalosti. Kniha podľa ktorej sa film točil sa volá 27. trestný tankový prápor a poukazuje okrem iného aj na fakt, že medzi nemeckými vojakmi neboli len fanatickí nacisti. V roku 1943 nacistov okolnosti prinútili, aby začali využívať aj trestancov na špecifické úlohy. Film popisuje život vojakov v trestnom tankovom pluku a konkrétne osudy príslušníkov 27. trestného tankového práporu, 2 roty. Ide o vzorku najrôznejších kriminálnych živlov, od politických, náboženských až po dezertérov od jednotiek SS ale aj vrahov. Zaujímavá zmes ľudí, ktorí neznášajú akýkoľvek režim. Dostanú však slobodu ak zničia určený vlak na východnom fronte. Film je známy pod rôznymi názvami: Brigáda stratených existencii, Teror na kolesách, 27. tankový trestný prápor, Odpísaná brigáda a ďalšie ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Sakra co to mělo být? Připadlo mi to jako nějaká válečná satira, ve které působí válka strašně až humorně a humor mi nepřipadal vůbec srandovní. Takhle válka nevypadá ani pokud se jedná právě o humornější pojetí. Je to něco mezi Tucet špinavců a Sedmou rotou, ale o několik stupňů horší. První půlka, naprosto zdrcující a tragické. To, že tam němečtí vojáci mluví anglicky a jezdí v eSUvéčkách, bych snad pochopil, protože přece jenom rozpočet byl asi velmi malý, ale jejich chování a reakce, to bylo něco strašného. Druhá půlka byla už akčnější, i když stále plná nelogičností a dalších pitomostí, ale už se na ni dalo koukat. Opravdu nevím, co se na tom lidem líbí, mě to totiž připadlo tak trapné, až to pěkný není. Kdyby nebylo té druhé půle, bylo by to ještě horší. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jako milovník knížek Svena Hassela jsem nemohl tento snímek vynechat. Co se autorům povedlo je směsice válečných hrůz a drsného humoru, které provázejí všechny knihy Hassela a které neodmyslitelně patří k trestnému praporu s partou Drobečka, Porty, Legionáře, Gregora, Barcelony, Svena a dalších. Nejedná se tedy o válečný velkofilm, ale ukázku války z denního pohledu obyčejných vojáků. Jelikož je kniha "Kola hrůzy" sestavou více nezávislých povídek, měli zde autoři možnost vybrat si jen něco. Proto porovnávání knihy a filmu je nemožné, ale film obsahuje asi to co měl divákům sdělit. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Nerozlučná parta přátel z trestního tankového pluku prožívají někdy až příliš neuvěřitelné příběhy z východní fronty za II. světové války. Natočeno podle románu Kola hrůzy od Svena Hassela. Asi žádný film natočený podle knihy se neubrání srovnání s ní. Ani tento. Kniha naprosto odlišná. Režisér se knižní předlohou inspiroval jen opravdu volně a oproti knize se jedná spíše jen o ukázání příběhů podivné partičky vojáků. Atmosféra války díky laciným trikům taková divadelní. Dílko lehce nadsazené s hromadou nedodělaností. Avšak bajonetem ostrým jako břitva mě dostala humorná stránka filmu. Nehraje se na žádné napětí, ale jen a jen na zábavu, o kterou je zde vskutku dobře postaráno. K docela známým anglickým či americkým hercům si hned od začátku vytvoříme nějaké ty sympatie a pak už to šlape jako na drátkách. Celkově taková odpočinková procházka po válečné promenádě s doprovodem několika umouněnců. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude hrozná chujovina, ale byl jsem příjemně překvapený. Slušný válečný snímek, který mi připomněl klasiku Železný kříž. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem plně pochopil co znamená, když se řekne, že knižní předloha je daleko lepší než film. Za to, co na motivy románu Kola Hrůzy od Svena Hassela pan režisér natočil, by zasloužil zfackovat a následně poslat před popravčí četu. A bez šátku přes držku! Takhle nemocně zprasit vynikající předlohu. Výmluvy na směšně nízký rozpočet neberu, protože film absolutně selhává v každé nebojové scéně; např. scéna v bordelu: v knize během této kapitoly brečíte smíchy, ale v režii Packala Imbecila II. brečíte trapností a zoufalstvím. Herecké projevy jsou příšerné a dialogy ještě horší. Paradoxně se bojové scény dají strávit, ale zbytek je totálně nepoživatelný. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Takhle vypadá zdárná kombinace žánrů akční/válečný/komedie/sarkastický. Je tu zastoupeno opravdu vše. Chvilkami je to napínavé, chvilkami zábavné, někdy akční, jindy zase tragické. Za zmínku stojí také dobré herecké výkony (zejména pak Bruce Davidson) a velmi příjemná nepodlézavá hudba. Vyzdvihnul bych pěkně natočené souboje tanků a scénky s pejskem, které mě chytly za srdce. Malinko by se to dalo stylem přirovnat k Hlavě 22. Rozhodně neočekávejte velkolepé bitvy. Angličtina mi moc nevadila, spíš působí trochu divně, že se tu sem a tam objeví anglické nápisy :) ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ja tento film som videl pod inym nazvom a to konkretne ako WHEELS OF TERROR. Ako prve ma uputal vydareny obal DVD a samotny obsah filmu tiez nebol na zahodenie. Vojnovy film ovplyvneny komedialnymi prvkami na ktorych som sa obcas pousmial. Film mi uplynul dost rychlo, co naznacuje, ze to neni nejaka blbost. Film neni zbytocne ukecany a je spravne vyvazeny akciami a vkusne vsunutymi dialogmi, ktore vas urcite nebudu rusit. K dokonalosti to ma este nejaky kus cesty, ale to nevadi, hlavne ze som sa pri nom celkom dobre pobavil. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Jako válečný film to není špatné, nechápu jak se na začátku mohla objevit T-72, sledoval sem to originál takže mi vadily anglicky mluvící Němci, neuvěřitelné jak takový detail může zkazit sledování filmů. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Toto dílo je něco děsnýho.Souhlasím s komentem Thomassi.Němci mluvící anglicky,zkomolené německé samohybné dělo na podvozku T34.Čínské T55 a na nich logo wermachtu-a to prosím hned na začátku filmu.!!!!To má jako diváky co mají rádi válečné filmy přitáhnout????No fuj-hnus. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Tucet špinavců, tentokrát s Německou jednotkou kriminálníků bojujících proti Rusům za druhé světové války. Knihu jsem nečetl, ale film je výborný. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný film (možná pro někoho dokonce podprůměrný) o jednotce trestanců, tentokrát z druhého břehu, prostě těch zlých. Natočeno na motivy knihy Svena Hassela, mého oblíbeného autora, tudíž je moje hodnocení filmu nekorektní. Přímou předlohou je román Kola hrůzy, snímek si z něj však bere velmi málo. Pro fanoušky Hasselových knih bude film nejspíš zklamání, nicméně je to jediný (bohužel ne příliš úspěšný) pokus dostat příběhy autora na filmové plátno. ()

maxnot 

všechny recenze uživatele

Pro hnidopichy, kteří si stěžují, že tanky nejsou jaké by měly být, tak se podívejte na jiné filmy z té doby. Vůbec si s tím hlavu nelámali. To až poslední dobou se snaží být hodně realističtí. Hvězdičky navíc za film podle knihy "Kola hrůzy" od Svena Hassela. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

No co na to říci?Jen to,že je to film,kdy jste konečně na Německé straně a sledujete jejich boj,což je dneska vzácnost.Viděno s dabingem,který ušel,kromě Tinyho,kterýho mluvilo snad zdrogovaný děcko.Potěší ten pomocník od Gladiátora Oliver Reed,D.P Kelly ten z Komanda,Carradine byl pro jistotu hrůza.Vlastně to je tak všechno co tak člověka zaujalo a to jsou ty herci.Jako komediální výlet to moc nebylo,občas slušný drajf děje,nějaký to střílení,bomby,hromada narážek,ale přesto utrpení do konce a to pro diváka.Tohle zrovna nesedlo a chyby ve filmu,to už tu napsáno jest.Je to spíše odpočinková pouťovka,kde je vidět,že budget takový nějaký a fóry co udělají dva úsměvy a tím to vadne,jinak stále nemastný neslaný a tak bych mohl pokračovat dále. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

"Měli sme to chtít písemne...." "pal!" Banda trestancov vyhnaná do prvej línie tankového praporu má svoje pravidlá a ťažko sa podvoluje nariadeniam. Ich názor na Hitlera a SS bol úplne jasný, ukazuje to aj skoro posledná scéna mladého vymletého nafúknutého sopliaka, ktorý nič neprežil a vyvyšoval sa a vyskakoval do skúsených vojakov, ktorý by ho strčili do malíčka. Na sebevražednej misii vyhodiť vlak do povetria sa zocelia a dospejú v tím a mužov, samozrejme si vyhodia z kopýtka v miestnom nevestinci a následne sa vykúpu úplne bez s prekrásnymi Ruskami. Aj keď o precítení postáv a ich psychológii sa tu nedá veľmi hovoriť, na tú dobu veľmi silný príbeh o vnútornom boji postáv a záver bol úplne skvelý. Na takú podlosť asi nemohla byť ani iná odpoveď. Dialógy sú fajn tak akurát a k veci, nenudia. Tankové súboje v prvej tretine veľmi oživili dej. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Naši Černý baroni, trochu švihnutý Tankovým praporem, doplněno jakoby parodováním válečných hitovek opačné frakce, jako Tucet špinavců nebo Orlí hnízdo, vše v už skomírající Třetí říši. Existuje v němčině, ale neměl jsem štěstí. Výzbroj a výstroj neřeším, protože to byla výpravná hrůza. ()

dragonys 

všechny recenze uživatele

Kniha podle , které se film točil je hodně odlišna .27 Trestni tankovy prapor a členove 2 roty tohoto praporu - vzorek nejrůznešich "kriminalnich" živlů , od politickych , naboženskych až po dezertery od jednotek SS a vrahy - se vzdelanim i bez - zajimava směs lidi kteři nesnaši režim ,ale nemajina výběr "sousedi" by je popravili popisuje o hrůzách války a že mezi německymi vojáky nebyli samí nacisté či dokonce fanatičtí nacisté....Nejsem moc nestranny v hodnoceni , Hassela mam rad a předčteného a popisuje ve svych knihach . 85% těšil jsem se na to jak postavy ztvární ..., nebylo to špatny. Rád se podívam znova. Knihy doporučuji popisuje v nich co viděl a zažil a ....... . ()

Reklama

Reklama