Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Británii je po volbách, labouristé oslavují a ministerský předseda Reginald Stevens (Geoffrey Keen) počíná sestavovat vládu. Přes drtivé vítězství ve svém volebním okrsku se Johnnie Byrne (Peter Finch) pozvání do vládního kabinetu nedočká a musí vzít zavděk postem řadového poslance. Před veřejností pečlivě skrývané rozčarování se naplno projeví v jeho osobním životě. Manželka Alice (Rosalie Crutchley), zarputilá komunistka, ho opouští a Johnnie není schopen opětovat city k Mary (Billie Whitelaw), dívce ze sousedství, která ho již dlouho miluje.

V Dolní sněmovně je Johnnie snadno vmanipulován mezi po volbách podobně smýšlející politiky a jejich skupina je tiskem dokonce označena za rebely ohrožující stabilitu čerstvě ustanoveného kabinetu. Na jednom z večírků Johnnie potká dvacetiletou modelku Pauline (Mary Peach) a jeho život nabere nový směr. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi dobře. Pár povolebních týdnů v životě Johnnie Byrnea. Dumám, jak by asi vypadalo podobné vyprávění třeba o Kalouskovi. Peter Finch se nadechl k opravdu skvělému výkonu, moc dobře sekunduje Billie Whitelaw v roli nešťastné Mary a taktéž všichni straničtí konkurenti, za všechny zejména Donald Pleasence. Nejlepší na tom celém je, že takový život opravdu je. A vy si na konci udělejte sami obrázek, jestli je Johnnie nešťastná oběť nebo zatracený padouch. V malé roli účastníka večírku (s krabicí na hlavě) se tu mihnul i Oliver Reed. Film mimo jiné nabízí velmi historicky cenné, zajímavé a časté pohledy (včetně zadních projekcí) na staré centrum Londýna, okolí Big Benu, Trafalgaru, Westminster. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

len taky priemerny pohlad do zakulisia britskej vysokej politiky. Natocene ovem zrucnou rukou rutinera ralpha Thomasa /Doctor at Home, Doctor at sea/. Okrem zakulisia britskej politiky riesi britsky ministersky predseda i svoje lasky- zena ho opustila a potom je tu este druba baba - no ale radsej si to treba napozerat : 67 % ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled do zákulisí labour party, intriky, místní stranická skupina, která hlasováním odmítne jeho chování podrážející labour vládu. Finch výborný, ostatní dobří. ()

Reklama

Reklama