Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je 16-ti letý Vert, který chce, aby otec byl u jeho zkoušek na řidičský průkaz. Ten na něho však nemá čas kvůli svým pracovním povinnostem a tak čerstvý držitel nového osvědčení smutně kráčí domů. Tam na něho čeká překvapení! Nové auto se vzkazem od dr. Tezly, že vybral nejlepší jezdce celého světa k účasti na Světových závodech. Po příjezdu na Tezlovu základnu se všichni jezdci dozvídají, že každé z aut má nějakou svojí speciální vlastnost. Cílem je získat Kruh moci. Ten je někde na konci trati, kterou vybudovala v jiné dimenzi rasa Acceleronů. Každý z družstva, které ho pro dr. Tezlu získá, se stane majitelem 5 miliónů dolarů. O Kruh moci však neusiluje pouze dr. Tezla, v průběhu závodů se seznámíme s tajemnou Gelorum a jejími praktikami, které nepatří mezi nejčestnější. Závod začíná! (pekas)

(více)

Recenze (2)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace na tu dobu. Výborný soundtrack, nespočet charakterů, které se bohužel neobjevují v následných dílech (nebo objevují?) Fascinuje mě, jak na takový animák působí dialogy hodně dospěle a i plno skvělých hlášek se zde nachází. Závody jsou na můj vkus přeci jen ještě trošku slabší, než u následujících dílů. Ať už se to týká toho, jakým stylem jsou natočený, tak i tratě jsou méně atraktivní. I když, přeci jen, poslední vybíjená těch Dronů pobavila, protože se tam nachází plno nápadů a vidět řidiče, jak všichni spolupracují, je super! Veškeré záběry z cockpitů opět fenomenální, ať už jak řidiči řadí pákou, aktivují svoje vychytávky u aut, jejich mimika. Všechny tyhle detaily nemají chybu a ten jejich "enjoyment" z jízdy, se dokázalo přenést i na mě. Je to dost důležité, protože díky tomu, se zvyšuje i intenzita závodů. Je taky důležité vidět tenhle prolog, aby divák dá se říct, chápal vývoj některých postav v následných dílech. I když některé obličeje působí opravdu odlišně (Taro). Vert jako hlavní charakter mě fakt bavil, ale přeci jen, Taro je vždycky můj oblíbenec (Im gonna pass you) a Benji se svým nekompromisním humorem si mě též získal. Hot Wheels: Highway 35 je pro mě ultimátní klasika, kterou jsem tehdy viděl, pouze jednou jako malej špunt, pravděpodobně na RTL a i přesto, že nemá žádný nosný příběh a je to jen o závodech, ve svém žánru nemá absolutně žádného konkurenta. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek je u nás bohužel (na rozdíl od čtyř pokračování Acceleracers) k nesehnání. Celkem škoda, majitelé následující serie by jistě nultý díl přivítali, přece jen se dozvíte, co se dělo "předtím". Komu se líbí jeden díl, ten chce vidět všechny, komu se nelíbil, ať ani další nezkouší. Já se rád podívám čas od času znovu. ()

Reklama

Reklama