Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Právě před třemi lety přišel newyorský gangster Doyle Lonnegan o tři miliony. První obětí jeho potlačované pomstychtivosti se stává Kid Colors, na seznamu jsou jména dalších lidí, mezi nimiž je i bohatý majitel barů a klubů Guss Mackalinski. Podvodníci malého kalibru Jake Hoker a Eddie, specialisté na drobné podfuky se brzo zamotají do velké akce. Jejich bývalý šéf Farko sice dočasně sedí ve vězení, ale počítá, že s nimi uskuteční velký podraz a svoji verzi pomsty za zabitého kámoše Kida Colorse… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už jsou to čtyři roky od legendárního podrazu a po pomstě toužící Lonnegan si kvůli hanbě udělal plastiku obličeje. Aby měli šanci uniknout, stejný zákrok podstoupili i Hooker s Gondorffem a navíc si ještě změnili křestní jména! Podivné provázání s Hillovým majstrštykem je patrné od The Entertainer Scotta Joplina až po kopírování dějového oblouku a obsahu některých scén, nicméně pokud se oprostíte od požadavků vidět auru filmových hvězd, může druhé Žihadlo svou rozpustilostí občas bodnout.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vyměnil se režisér a zmizely velké jména. Zůstala jen snaha o pořádný podraz. Ten se nakonec podaří dokonale, takže divák, když už myslí, že objevil pointu, je znovu překvapen. Místy je film i lehkou komedií. Ovšem Paul Newman a Robert Redford jsou prostě nenahraditelní a tak velké nadšení jako u jedničky jsem neměl. Velmi mi totiž chyběl i vynikající Robert Shaw, který v jedničce zářil. ()

Reklama

Fíma 

všechny recenze uživatele

Jediné, co se tomuto filmu dá vytknout, je, že není tak geniální jako původní Podraz. Když jsem zjistil, že můj oblíbený film Podraz má pokračování, o kterém vůbec netuším, že existuje, čekal jsem nějakou tragédii. A stalo se to, co se stává, když od filmu nečekáte nic nebo dokonce katastrofu, byl jsem mile překvapen. Pochopitelně se to nemůže rovnat původnímu filmu, ale tenhle film rozhodně nežije jen z názvu a klidně by mohl zaujmout i s jiným jménem. Lonegen by určitě poznamenal, že Czechsbeer, pardon Shakespear, to vyjádřil slovy: "Růže, byť zvána jinak, voněla by stejně." ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Když zapomenete na jakékoli srovnání se super jedničkou, máme tady svěží gangsterskou komedii se skvělým dabingem, kterou se nepochybně inspirovali pozdější Podfukáři. Hrušínský jako hlava podfukářů je neodolatelný. Mnoho nečekaných zvratů a druhá půlka filmu lepší té první. Škoda nevýrazného hereckého obsazení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když Roy Hill natočil v roce 1973 Podraz, jednalo se o stylovou žánrovku, která se díky kvalitnímu scénáři a exkluzivnímu castingu včetně režijní preciznosti stala klasikou a jedním z obchodně nejúspěšnějších titulů dekády. Není divu, že Hollywood chtěl z námětu vytěžit maximum a studio se rozhodlo pro sequel. Vzhledem k tomu, že z původního týmu nezůstal kámen na kameni, jde spíš o remake. Zápletka je sice zasazena do poněkud odlišného prostředí, ale základní schéma Podrazu zůstalo vlastně stejné. Na obou filmech je ale dobře vidět, že výsledek filmu závisí na dotažených detailech. Ve výsledku není Podraz II žádným zklamáním, neřku-li katastrofou, nicméně to, že k dnešnímu datu ho hodnotilo 136 fanoušků proti 20 tisícům u původního snímku, hovoří za vše. Mluvit o tom, že v tomto filmu vystupují herci 2. kategorie, by nebylo fér, hrají slušně a někteří z nich měli za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru, ale extraliga to prostě není. A totéž se dá říct o všech ostatních stránkách snímku. Na jedno pokoukání Podraz II určitě neurazí a celkově jde o sympatické retro, jen se to nesmí srovnávat se svou slavnou předlohou. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama