Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Právě před třemi lety přišel newyorský gangster Doyle Lonnegan o tři miliony. První obětí jeho potlačované pomstychtivosti se stává Kid Colors, na seznamu jsou jména dalších lidí, mezi nimiž je i bohatý majitel barů a klubů Guss Mackalinski. Podvodníci malého kalibru Jake Hoker a Eddie, specialisté na drobné podfuky se brzo zamotají do velké akce. Jejich bývalý šéf Farko sice dočasně sedí ve vězení, ale počítá, že s nimi uskuteční velký podraz a svoji verzi pomsty za zabitého kámoše Kida Colorse… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když Roy Hill natočil v roce 1973 Podraz, jednalo se o stylovou žánrovku, která se díky kvalitnímu scénáři a exkluzivnímu castingu včetně režijní preciznosti stala klasikou a jedním z obchodně nejúspěšnějších titulů dekády. Není divu, že Hollywood chtěl z námětu vytěžit maximum a studio se rozhodlo pro sequel. Vzhledem k tomu, že z původního týmu nezůstal kámen na kameni, jde spíš o remake. Zápletka je sice zasazena do poněkud odlišného prostředí, ale základní schéma Podrazu zůstalo vlastně stejné. Na obou filmech je ale dobře vidět, že výsledek filmu závisí na dotažených detailech. Ve výsledku není Podraz II žádným zklamáním, neřku-li katastrofou, nicméně to, že k dnešnímu datu ho hodnotilo 136 fanoušků proti 20 tisícům u původního snímku, hovoří za vše. Mluvit o tom, že v tomto filmu vystupují herci 2. kategorie, by nebylo fér, hrají slušně a někteří z nich měli za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru, ale extraliga to prostě není. A totéž se dá říct o všech ostatních stránkách snímku. Na jedno pokoukání Podraz II určitě neurazí a celkově jde o sympatické retro, jen se to nesmí srovnávat se svou slavnou předlohou. Celkový dojem: 60 %. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pokračování velmi povedeného filmu bez účasti jediného původního herce nebudí mnoho důvěry, že? Ono by to dopadlo špatně, kdyby se do hry vrátily tytéž postavy s jinou podobou a násilně otevíraly dávno uzavřený příběh prvního filmu. To se tak docela nestalo a proto je lepší se na srovnávání vykašlat a hodnotit Podraz II. jako autonomní film. A jako takový není vůbec špatný! Ve hře je opět sázková kancelář, ale podraz se tentokrát týká boxu a v popředí není dvojice sympatických darebů (ti jsou jen nástroji cizího mozku), ale mazaný kmotr Jackie Gleason a okouzlující zlodějka Teri Garrová. Miluju scénu, kdy tahle dvojka dokonale ztrapní hulvátského bosse Makalinského. Nadstandartní zábava, kterou dost možná ještě vylepšil prvotřídní dabing v čele s Rudolfem Hrušínským. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už jsou to čtyři roky od legendárního podrazu a po pomstě toužící Lonnegan si kvůli hanbě udělal plastiku obličeje. Aby měli šanci uniknout, stejný zákrok podstoupili i Hooker s Gondorffem a navíc si ještě změnili křestní jména! Podivné provázání s Hillovým majstrštykem je patrné od The Entertainer Scotta Joplina až po kopírování dějového oblouku a obsahu některých scén, nicméně pokud se oprostíte od požadavků vidět auru filmových hvězd, může druhé Žihadlo svou rozpustilostí občas bodnout.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zapomenete-li na tu dvojku v názvu, a nespojíte si film s jedničkou, dostanete parádní stylovou zábavu. Kromě Olivera Reeda jsem nikoho neznal, a po zhlédnutí to tak zůstane, identifikovat se ale můžete s českou hereckou školou, jež se podepsala pod dabing. Geniálního Rudolfa Hrušinského doplňují esa Munzar, Prachař, Řanda, Jiří Novotný, Langmiler, Trávníček, Eva Hudečková. Retro, New York 1940, stylová hudba, možná podfuků mohlo být víc než jeden hlavní. Neprávem opomíjený film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akési spirituálne pokračovanie legendárneho PODRAZ(u). Postavy majú podobné mená, ale postavy sú nové. Viacero komentárov tu spomína, že najlepšie bude tento film spájať s originálom a divácky pôžitok bude lepší. A je to pravda. Má to vlastný štýl a viac sa aj štylizuje do komediálnej polohy, než do gangsterky. Bol to vo svojej dobe prešľap, ale časom sa z toho stal celkom zábavný snímok. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný sequel. Scénář na stejném základě jako u původního filmu. Divák neznalý originálu nechť si klidně hvězdu přidá. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy podraz bol fajn /tusim to reziroval Roy Hill/, ale druhy Podraz, to je bieda. Herci neznami, herecke vykony mdle a nevyrazne, a nepomohlo ani to, ze sa film odohrava roku 1940. 20 % ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak někdo někoho napálil, protože někdo jiný někomu jinému něco udělal. Film triků, blafů a lstí malých i velkých mafiánských ryb. Jeden z mála filmů, kde dabing potěší - tedy až na zvuk vycházející Jaka po exkurzi na Horské dráze. Atmosférou tento snímek navazuje na první díl, postavami nikoliv. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Podtrhli, od oka, kdekoho. Podtrhli, čtveráci, aniž by odtrhli modus operandi, dvojí lišáctví. Nefalšovanou, světáckou podpásovku. ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k pozdní hodině vysílá jsem u toho usínala... Což o něčem vypovídá... Ze spánku mě občas vytrhla nějaká vtipnější hláška... Což také o něčem vypovídá... Takže průměr:-) ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Hodně neoriginální, ale zato zábavné pokračování s citem pro výpravu a atmosféru. Jenom to navazování/nenavazování je vyřešeno hodně divně. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Velice oddychová a příjemná komedie, která svému předchůdci ale nesahá ani po kotníky. Ale ztráta času to rozhodně nebyla. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

Kdyz si odmyslím nazev filmu a s tim i mnoho ukradenych napadu, tak si troufnu rict, ze Podraz 2 je zabavný a dobrý snímek. Mam rad tenhle podvodne prekvapivy krimi zanr, ktery se velmi v dnesni dobe uchytil. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení od filmu o kterém jsem nikdy neslyšel... Je zajímavé jak známá je jednička a jak málo dvojka, která si přitom s jedničkou v leččems nezadá. Sice tady není ta plejáda hvězd, ale je to docela zamotané a hezky se to na konci rozmotá...70% ()

Reklama

Reklama