Reklama

Reklama

Oasis: Live by the Sea

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1995, 82 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Obsah DVD: 1. Rock ´N´ Roll Star 2. Columbia 3. Digsy´s Dinner 4. Some Might Say 5. Live Forever 6. Up In The Sky 7. Acquiesce 8. Headshrinker 9. Good To Be Free 10. Cigarettes & Alcohol 11. Married With Children 12. Sad Song 13. D´Yer Wanna Be A Spaceman? 14. Talk Tonight 15. Slide Away 16. Supersonic 17. I Am The Walrus (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Čas od času se ve VB vyloupne nová kapela, která dostane mediální nálepku novodobých Beatles. Jestli má někdo nárok se o toto přirovnání alespoň otřít, pak jsou to Oasis. Tenhle koncert navíc ještě není o velkých penězích a velké nafoukanosti. Je natočen skromně, ale má šťávu, jakou může mít všechno, do čeho se jde s nadšením a bez otázky "co za to?" To mělo přijít až později. ()

don corleone 

všechny recenze uživatele

Psal se srpen 1994, když se na hudebním trhu objevil první singl "Supersonic" nové kapely z Manchesteru Oasis. Další rok znamenal pro skupinu doslova raketový vzestup. Dvě turné v USA, vydání dalších 4 hitových singlů a vydání alba Definitely Maybe, nejrychleji prodávaného debutu v historii Britské popmusic. Záznam koncertu byl pořízen v Southend Cliffs Pavillion přesně o rok později v srpnu 1995, krátce po druhém turné ve Státech a týden před vydáním dalšího nesmrtelného singlu "Some Might Say". Koncert "Live by the Sea" zaznamenal jedno z posledních vystoupení původního bubeníka Tony McCarrolla, který opustil kapelu pouhé dva týdny poté. Na záznamu se nedočkáte žádných velkých světelných efektů, doplňujích komentářů kapely nebo fanoušků, ale určitě zde najdete živý záznam hodně energického vystoupení a poctivě zahrané všechny hity z první desky. Hodně potěší i neznámé skladby z B-stran singlů a závěrečná beatlesácká "I am the Walrus". Režisér se nesnaží o žádné složité efekty, záběry z pár různých úhlů, občas ujede kamera, záběry z pohledu publika střídají ty z bližšího pohledu - opravdu vám připadá jako byste na koncertě byli. Tohle DVD ukazuje kapelu z doby, kdy je hraní hodně bavilo, kdy byli spíš nervózní, než arogantní, kdy chodili na Main Road svému klubu fandit spíš, než aby ho chtěli sponzorovat - tohle je čistý britpop - všechno, co přišlo pak se snažilo této atmosféře jenom vyrovnat. Tracklist: 01. Rock N Roll Star ... 02. Columbia ... 03. Digsy s Diner ... 04. Some Might Say ... 05. Live Forever ... 06. Up In The Sky ... 07. Acquiesce ... 08. Headshrinker ... 09. (It s Good) To Be Free ... 10. Cigarettes & Alcohol ... 11. Married With Children ... 12. Sad Song ... 13. D Yer Wanna Be A Spaceman ... 14. Talk Tonight ... 15. Supersonic ... 16. I Am The Walrus (live) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Popularitu Oasis jsem nikdy příliš nepochopil. Poměrně tuctová kytarovka s minimem aranžérských nápadů a Liamovými otravně protahovanými samohláskami. Většinu setlistu tvoří skladby z Definitely Maybe, jsou tu jen dva hity (Some Might Say, Live Forever), a třeba skladbu Whatever, jednu z mála nápaditějších, tu nenajdete. Zato tu najdete beatlesáckou předělávku I Am The Walrus s desetiminutovou kytarovou onanií na konci. Pokud nejste Oasis fanatik, toto DVD je dobré jako kulisa k jiné činnosti, ale určitě ne k soustředěnému sledování. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o muzikál, jak je tu napsáno, ale o záznam koncertu skupiny Oasis. Tenhle koncert je ještě s původní sestavou, ve které byl i bubeník Tony McCaroll. Rozhodně ho musím doporučit úplně každému, protože v dnešní době už skupinu nabitou takovou energií nepotkáte. Až na Oasis, samozřejmě. Takže, až se vás jednou vaše děti zeptají, jaká skupina, že to změnila 20. století, šáhnete do poličky s těmi nejcennějšími věcmi a vytýhnete právě Oasis: Live by the Sea. A dobře uděláte:-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Oasis v největší síle, takže jakej asi tak mohl být tento koncert? Liamovi to ještě zpívalo, házel držky na všechny strany, Noel sice zapomněl půlku jedné písničky, ale i tak je to prostě Boss. Fakt nemám co vytknout, tohle byli Oasis, jak je maj jejich (my) fanoušci nejradši. Poté už přišly velký haly a stadiony, ale to už je zas jinej příběh... ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"But the little things that make me so happy. All I want to do is Live by the Sea." Popri tom všetkom, čo sa dá o neopakovateľnom a neprekonateľnom Oasis z mid 90's povedať, by som pripomenul jedno - Hlas Liama Gallaghera. V jednom "tu spend jor dejs in d SANŠJÁÁÁÁÁÁJN" sa skrýva viac energie, ako v 2 hodinových koncertoch ostatných umelcov, ktorí v tejto dobe pre Oasis jednoducho nepredstavovali konkurenciu. Nadchádzajúci (What's the Story) Morning Glory?, okrem iného Najlepší album za posledných 30 rokov (BRIT Awards 2010), je už debata na inú tému... Štúdiovo dokonalý, koncertne nedostihnuteľný, to je OASIS. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Oasis mám rád ako štúdiovú skupinu. Záznamy koncertov naživo rozdeľujem na dve skupiny. Iné je, keď spieva Liam, keď spieva Noel. Rok po roku Liam strácal svoju pôvodnú farbu hlasu. Z tenkého ťahavého a opitého hlasu sa stal hrubý, chrapľavý opitý. Na tomto zázname Liam ešte spieva tak ako ho poznáme z nahrávok. Noelove vystúpenia boli vždy komunikatívnejšie. Mrmle si popod nos, ale publikum ho miluje. Tri piesne v akustickom podaní Noela Ghallegera (12. - 14.) patria k tomu najkrajšiemu z koncertu a sú príjemným osviežením. Vôbec nevadí, že sa v D´Yer Wanna Be A Spaceman? pomýli, prestane hrať. Skrat "zahovorí" chladnou hlavou, úsmevom a nasledujúcou Talk Tonight. Ďalšia zaujímavosť: Beatles nikdy nehrali naživo I am the walrus. Práve pre tento dôvod si ju Oasis vybrali a často na konceroch hrávali ako prídavok. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Kapela tlačí na pilu plnou silou od začátku do konce (s výjimkou okamžikú, kdy hraje pouze sám Noel s akustikou) a po určité době už to začne být únavné. Člověk jen čeká, kdy Liamovi při jeho nasazeni zkolabuje hlas (což se mu občas stává a není divu), zvukově je to tak trochu nepřehledný bordel,... Pokud ale patříte do generace, která vyrůstala/dospívala v devadesátkach, bude u vás dost možná tak jako u mě alespoň do poloviny koncertu fungovat sentiment, atmosféra v hledišti, dynamické nasnímání koncertu a jeho energie. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Ako tu už bolo spomenuté, ak si niekto zaslúži označenie nových, či ďalších Beatles, tak sú to Oasis. Výborný energický koncert, ktorý má pre skalných fanúšikov ešte väčšiu hodnotu... 65% ()

Djibril 

všechny recenze uživatele

Na popud anause jsem si sehnal tento koncert mé oblíbené skupiny,a byl jsem mile překvapen.Bratři Gallagherové jsou fantastičtí a vůbec celá grupa podává úžasný výkon.Pokud jste fanoušci této britské skupiny a jsou Vám blízké hity z jejich legendárního debutového alba "Definity Maybe", je to pro Vás pravá volba :) ()

Reklama

Reklama