Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na venkovském panství očekávají návštěvu mladého krále. Zpupná hraběnka (J. Vaculíková) by ráda získala jeho srdce, proto touží mít šaty ušité z té nejkrásnější látky. Po dlouhém hledání najde zvláštní třpytivé hedvábí u tajemné Bílé báby (P. Janů). Ta ji však varuje. Hedvábí patří paní Bouři, a kdo si obleče šaty z něj ušité, bude proklet. Hraběnka si přesto látku vezme a šaty nechá ušít u vesnického krejčího (J. Hartl). Jeho dcera Anička (K. Lidová) neodolá a nádhernou róbu i závoj si tajně vyzkouší. V otevřených dveřích ji spatří mládenec Lukáš (J. Dolanský) a nemůže od ní odtrhnout oči. Najednou se však strhne vítr a dívka mu před očima zmizí i se závojem. Lukáš se rozhodne Aničku, na kterou nemůže zapomenout, najít stůj co stůj… (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Neel 

všechny recenze uživatele

Dolanský jede na koni - střih - Dolanský potkal strašáka - střih - strašák je ženská - střih - Dolanský potkal Hapku - střih - Dolanský jede na koni - střih - Dolanský usnul na koni - střih - Dolanský spadl z koně u strašáka... KONEC... Chtěla jsem zjistit, jestli je Lukáš zvon nebo zvon je Lukáš. Ale tam žádnej zvon nebyl... Nebo jo? ()

a-ja 

všechny recenze uživatele

Pohádkový a velmi povedený vizuál, poctivá výprava a podmanivá hudba Petra Hapky, přestože (jak bylo nejspíš jeho zvykem, protože tohle není poprvé, co je jedna hudba ve více dílech) několikrát ´recyklovaná´ (část znám z pohádky O Janovi a podivuhodném příteli, část je z písně Na hotelu v Olomouci), Vaculíková a Janů hrají, bohužel, dost prkenně... I tak ale za mě fajn. ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé herecké výkony. Příběh je trochu přitažený za vlasy. Ale něco mne u té televize udrželo a já to dokoukal. Prostě lehce podprůměrná věc po všech stránkách. ()

dashwoody 

všechny recenze uživatele

Proč ve výčtu herců chybí Klára Lidová coby představitelka Aničky? Hrála ve více filmech, tak moc nechápu, proč tu vůbec není její profil... ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Velmi nečeská pohádka, spíš mi to připadalo jako převzetí pohádky našeho menšinového etnika. Do toho velmi podivná muzika a špatné herecké výkony, připadá mi, že se pokusili obsadit neznámé herce a také pár známých osobností jako například Hapku, Haidlera nebo Laufera, ale pohádce to nijak neprospělo,  takže dvě hvězdy je maximum. ()

Burejsa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím. Chaotický příběh, přeumělkované kostýmy. Tuhle pohádku nenatočili pro děti, ale sami pro sebe. At už motivace byla jakákoli. Možná peníze, možná pokus o "umění". Každopádně výsledek byl strašný. ()

5tipes 

všechny recenze uživatele

V pohádce zazní motiv z písně Na hotelu v Olomouci Petra Hapky a Michala Horáčka. Hapka si zde i zahrál, ale ani on, ani jiní pohádce nijak nepomohli. Je to velmi slabé a nezáživné dílo. Sympatická je hlavní představitelka Klára Lidová. ()

Reklama

Reklama