Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvedenou mladinkou vílu (L. Vondráčková) vykázala navždy ze své družiny královna víl. Opuštěnou ji nalezne na vřesovisku mladý poručík (J. Hána). Je okouzlen její krásou a ani bezbranně působící dívka nezůstává vůči němu bez citu. Poručík ji přivádí do světa lidí. Netuší, že Malvína, která kdekoho přivádí k úžasu svými zvláštními způsoby, umí čarovat. Své umění užívá, cítí-li se ukřivděna, chce-li někoho potěšit, nebo když se jí stýská po poručíkovi. Následky jsou pohádkově katastrofické… (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Gimli 

všechny recenze uživatele

I když nese tato pohádka poselství o tom, že bychom někdy měli být spokojeni s tím, co máme, nezachrání jí to. Je totiž natočena mimořádně odfláknutě, režie veškerá žádná, kamera působí příliš prázdně a herci jsou vesměs mizerní, nejspíš i proto, že nemají moc co hrát. Jedinými klady jsou pěkné triky a Pavel Kříž. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Úplně omylem jsem začala žehlit u pohádky a nakonec jsem jí (díky krátké stopáži) dokoukala celou :-) Rozhodně lepší než klasické studiovky na kulisách, ale tvůrci si měli dál lepší práci s kamerou.. Takhle to bylo pomalu stejně ploché jako v tom studiu.. Kostýmy i triky poměrně výpravné, dokonce sehnali i živá zviřátka.. Velkou slabinou je mizernost scénáře a prázdný děj.. Menším dětem by to ale snad ke štěstí mohlo stačit.. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Klasický případ nevyužitého potenciálu. Slušné obsazení a pěkný námět sráží provedení. Nedobře napsané dialogy, chabá režie. Zkrátka takové ospalé, bez jiskry, zájmu a bez emocí. Lucka Vondráčková by třeba ještě ušla a jako víla i docela sedne, ale její mužský protějšek zde je takové mouchy snězte si mne a zapomeňte kde jsem. Josef Somr je skvělý herec, ale ani on svou chabě načrtnutou postavu nedokáže pořádně oživit. A tak je to tu se vším. Přesto se mi nějak nechce dát jen dvě vzdálená slunce, ani nevím proč. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Natočíme podivný hybrid, protože potřebujeme nějaké trochu vtipně dramatické zápletky, použijeme kouzla, budeme se tvářit, že to má myšlenku, drhnoucí dialogy děti nepostřehnou, protože jsou hloupoučké, budeme předstírat, že to je náramná bžunda a nazveme to pohádkou. Lucce i Chantal to sluší a to je tak všechno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se také na zámku Líšno u Benešova. (M.B)

Reklama

Reklama