Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvedenou mladinkou vílu (L. Vondráčková) vykázala navždy ze své družiny královna víl. Opuštěnou ji nalezne na vřesovisku mladý poručík (J. Hána). Je okouzlen její krásou a ani bezbranně působící dívka nezůstává vůči němu bez citu. Poručík ji přivádí do světa lidí. Netuší, že Malvína, která kdekoho přivádí k úžasu svými zvláštními způsoby, umí čarovat. Své umění užívá, cítí-li se ukřivděna, chce-li někoho potěšit, nebo když se jí stýská po poručíkovi. Následky jsou pohádkově katastrofické… (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Klasický případ nevyužitého potenciálu. Slušné obsazení a pěkný námět sráží provedení. Nedobře napsané dialogy, chabá režie. Zkrátka takové ospalé, bez jiskry, zájmu a bez emocí. Lucka Vondráčková by třeba ještě ušla a jako víla i docela sedne, ale její mužský protějšek zde je takové mouchy snězte si mne a zapomeňte kde jsem. Josef Somr je skvělý herec, ale ani on svou chabě načrtnutou postavu nedokáže pořádně oživit. A tak je to tu se vším. Přesto se mi nějak nechce dát jen dvě vzdálená slunce, ani nevím proč. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky docela nápadité a originální, jinak v mezích obvyklé zoufalosti současných studiových pohádek. A Vondráčková není podle mě žádná herečka, i když tady vlastně hrát ani nemusela. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

I když nese tato pohádka poselství o tom, že bychom někdy měli být spokojeni s tím, co máme, nezachrání jí to. Je totiž natočena mimořádně odfláknutě, režie veškerá žádná, kamera působí příliš prázdně a herci jsou vesměs mizerní, nejspíš i proto, že nemají moc co hrát. Jedinými klady jsou pěkné triky a Pavel Kříž. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Natočíme podivný hybrid, protože potřebujeme nějaké trochu vtipně dramatické zápletky, použijeme kouzla, budeme se tvářit, že to má myšlenku, drhnoucí dialogy děti nepostřehnou, protože jsou hloupoučké, budeme předstírat, že to je náramná bžunda a nazveme to pohádkou. Lucce i Chantal to sluší a to je tak všechno. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

Marmeláda Plekancová je morem pro všechny projekty, kde by se snad mělo hrát. O hovně v hrdle netřeba hovořit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádka na nedělní odpoledne. Neurazí, ale chvíli po jejím skončení, si nevzpomenete, že jste ji viděli. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od slovenské verze Malvíny je novější české zpracování pohádkovější a jazykově vtipnější. Místo letadla, které má poručík Artur Raffleton v předloze, se mu v české úpravě porouchal motocykl. Malvína (celkem vhodně zvolená Lucka Vondráčková) považuje technický výdobytek za „nebohé zvíře“:-) Polidšťování Malvíny je trochu jinačí než v Klapkově předloze. Navíc vystupuje postava kapitána Richarda Trefila, ale tvůrci ji nevyužili dokonale. Paní Randásková (v předloze Arlingtonová) je ve filmové verzi mnohem lépe charakterizována a navíc ji skvěla zahrála Bára Srncová. Škoda, že scénáristka Květa Kuršová úpravy nedotáhla do konce, pohádka mohla být pohádkovější. Hudba: Václav Vondráček. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně zdlouhavé a nerozhodné, čím to vlastně chce být. Dokonce jsem i postrádal informaci, že jde o adaptaci knihy Jerome Klapky Jeromeho. Zbytečně natahované na větší stopáž. Za pochvalu stojí exteriéry, ale jinak trvá čtvrt hodiny, než se letec (vlastně zde motocyklista, pardon) seznámí s vílou, další čtvrt hodinu, než ji zavede ke strýčkovi. Konečně by se mohly dít věci, ale během další čtvrt hodiny se jen změní povaha jedné maminky (jejíž manžel vypadá jako její otec), a protože víla je zamilovaná do vojáčka, tak ještě udělá pár kouzel, která se pak během minuty vyřeší, dojde na třetí hudlan, a je konec. Ono to asi chtělo být takové hezké, poetické, z malého městečka, kam přijde víla a kouzlí, ale to by se víla musela nějak projevovat, ne jen koukat jako sůva z nudlí, to by muselo přijít něco dramatického už od začátku. Takhle je to celé takové vachrlaté, divně poskládané - ale hlavně zdlouhavé. Bál jsem se, že třeba když někdo půjde spát, bude ho kamera celou dobu snímat. Btw, netušil jsem, že v pohádkách bývá vílám vidět přes průhledné košilky bílé kalhotky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Podruhé jste mě políbil.. Potřetí ze mě bude člověk !!" Možná by se Lucii Vondráčkové víc hodilo, kdyby se z ní po třetím polibku stala aspoň průměrná herečka !! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nezvedená víla? A to jako kde? V této pohádce? Tak to ani omylem. Když už měla být nezvedená, tak měla provádět mnohem více vylomenin a lumpáren. Proměnit někoho v dýni nebo osla je zatraceně málo. Upravit člověčí povahu už je mnohem zajímavější. Jenom tady všechno vyznívá jaksi do ztracena, protože někdo čapnul potenciál za pačesy, řádně ho seškrtal a rychle vyhodil do koše. Škoda. Hezky obsazené herci, kteří umí hrát, ale neměli prostor a možnost. Námět byl slibný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Taková ta pohádka o ničem. Hezké kostýmy a slušivé exteriéry nemohou zachránit takový obyčejný a nezaujatelný příběh, který ani až zas tak moc pohádkový není. Zaujme snad jen Jiří Somr v hezké roli postaršího pána. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Úplně omylem jsem začala žehlit u pohádky a nakonec jsem jí (díky krátké stopáži) dokoukala celou :-) Rozhodně lepší než klasické studiovky na kulisách, ale tvůrci si měli dál lepší práci s kamerou.. Takhle to bylo pomalu stejně ploché jako v tom studiu.. Kostýmy i triky poměrně výpravné, dokonce sehnali i živá zviřátka.. Velkou slabinou je mizernost scénáře a prázdný děj.. Menším dětem by to ale snad ke štěstí mohlo stačit.. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Moc hezká a hladivá pohádka. Osvěžující herecké obsazení, skvělé prostředí i nápady. Jedna z mých nejmilejších krátkých pohádek. Ano, takhle by to velmi šlo :). ()

Reklama

Reklama