Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

misterz 

všechny recenze uživatele

Otázka morálky po Menšíkovsku - s láskou, nadhľadom a veľmi príjemným humorom. Vynikajúca bola aj Janžurová, ako dvojke im to skvele klapalo. Myslím, že tu ide o ideálny komediálny pár, ktorý vtedy u nás nemal konkurenciu. Táto podarená dvojka mala šťastie, že si ten zúfalý pán nepýtal peniaze späť, že bol rád že je rád. A nakoniec sa aj zázrak stal... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchá anekdota, roztažená zbytečně na celovečerní formát. Být to kratší, má to jistou údernost, ale takhle jsou scény tahané až za hranici sdělnosti a pointy, a jejich roztahanost pak sráží celý příběh. Co se dalo říct jednoduše, musí se zde omílat několikrát. Některé dialogy jsou posléze o ničem, jen prázdná vata. Vzhledem k malému počtu postav je i konečná pointa brzy jasná - a zcela ve stylu oné natahovanosti vlastně opět vyšumí do ztracena. A pak ještě následuje rádoby druhá pointa, ještě slabší než ta první. Tři hvězdy jen za herce a za lokace. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Taký malý český obrátený Neslušný návrh. Hlavne, že všetko dobre dopadne a všetci sú spokojní. Možno tam boli niektoré scény navyše, ale scéna lúčenia pred akciou stála nad všetkým. –––– Tamhleto je moje žena. Teda to je její nejpodstatnější část. –––– Ať jseš brzo zpátky. Ne aby ses tam nakvartýroval na tři dny, prasáku! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vzteky jsem si tu rozkousal dvoje boty, já si taak zakládám na svý pověsti zdatnýho spoileristy, ale kam se hrabu na režiséra Nováka. Ten konec celý detektivky vyzradí hned v názvu filmu. Jinak, když už lékařská věda tak pokročila, někdo by měl vzít z Menšíkova hrobu DNA a naklonovat tak dva, tři exempláře. A rázem se vymírání národa překlopí v exponenciální růst populace. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Menšík s Janžurovou mají takovou malou manufakturu, kde zaměstnávají svoje děti, čehož si všimne Ilja Trautenberk Prachař, který děti mít nemůže. A pak se začnou dít věci. Hezký, nenáročný film se standardně skvělým Menšíkem a Janžurovou, kteří se tady jako manželé pěkně vydováděli. Ovšem ve vší počestnosti. Za chtivici tu byla madam Drahokoupilová. Dobrý, kdyby to bylo kratší dala bych o hvězdu víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama