Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Taký malý český obrátený Neslušný návrh. Hlavne, že všetko dobre dopadne a všetci sú spokojní. Možno tam boli niektoré scény navyše, ale scéna lúčenia pred akciou stála nad všetkým. –––– Tamhleto je moje žena. Teda to je její nejpodstatnější část. –––– Ať jseš brzo zpátky. Ne aby ses tam nakvartýroval na tři dny, prasáku! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych byl puritán, nebo si liboval v moralizování, ale pointu tohoto kousku nepovažuji za chytrou, ani vtipnou. Mou optikou je nevěra velké svinstvo a když je korunovaná ještě nasazením kukačky...pro to bych měl pochopení, jen kdyby šlo o "manželem vyžádanou akci". Někdo namítne, že přesně to se v tomto příběhu stalo, ale skutečnost je jiná. Postava manželky se chovala jako háravá fena s pofidérním vkusem a tvůrci si s gustem a jistou mírou škodolibosti, smlsli na důvěřivém manželovi. Byla v tom lež dvou vyčůraných lidí. Oceňuji skvělého Menšíka s Janžurovou, pár vtipných míst, ale to je vše. Nechci pokrytečnit...prostě mám rád chytré, nebo ztřeštěné komedie. Tohle je strojené, takový hospodský konstrukt. I proto odhalení v závěru nemohlo fungovat, protože to bylo nedůležité. Jen hříčka...fórek. Bohužel to neumím odfiltrovat a jen se bavit. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

příjemná ale dost natahovaná hříčka, kterou netřeba přeceňovat, stejně jako zdejší herecké výkony, odpovídající, ale ničím neoslňující. Co z celého příběhu plyne? Rozhodně nepodceňovat manželky, které si vědí rady v každé situaci a kýženého výsledku dovedou dosáhnout mnohem elegantnějinež starostliví manželé... ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

V komentářích tu hodně lidí píše, že je to hlavně film o Janžurove s Menšíkem. To ja si všímal (hlavně v té první části) víc Prachaře, Drahokoupilove a taky elegantního Matušky. Nebylo to rozhodně špatně, Janžurka nadávající svému filmovému manželovi do kurevníků, když ho před tím sama do toho morálního dilematu dostala svými řečmi o tom, jak by se jim peníze hodily, byla jako vždy v komediální roli k popukání. Ale celé mi to přišlo takové dost nenáročné, skoro až bych řekl jalové... ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Prasáku, čuňáku, kurevníku. Janžurová perlila, Menšík byl skvostný a každý, kdo se ve filmu objevil, neměl chybu. A dostal mě Ivo Niederle, který ve čtyřiceti hrál týnejdžra. Jedna z nejlepších českých komedii. A teď už pochopím, že některé události je velmi těžké vysvětlit. Někdy to prostě nejde :-)) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)

Reklama

Reklama