Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše paní je ideální objekt, kterej volá po zpracování." Taky jsem kdysi střílel skoro slepými, ale pak jsem pořádně nabil a dvakrát jsem se trefil. Nebo k nám domů přišel doktor, sochař či zahradník? Já vlastně ani nevím, ale trampoty pana hoteliéra, "oběť" paní hoteliérové a hádky zahradnických manželů mě celkem bavily. ()

May 

všechny recenze uživatele

...tam chodí lékař;). Geniální námět, herecký koncert Menšíka a Janžurové, dokonalost sama. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla Mešíkovina jak modré nebe nad hlavou. Nic těžkopádného, ale odlehčující komedie, kterou si mohu dát kdykoliv a tiše obdivovat herce, kteří už nejsou mezi námi, ale přesto jsou a budou stále nezapomenutelní. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

"On ti nabídl peníze, když uděláš dítě jeho manželce?" - "Jo, je to blbost." - "Počkej, ty peníze by se nám moc hodily, pro rodinu to musíš udělat." - "Moc se mi nechce, ale dobře tedy." - "Ty kurevníku, ty chlípníku nemravná!" :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost se skvělými hereckými výkony. Jen ty písně v ní byly trochu, ale jen trochu navíc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká komedie provoněná letním sluncem a dvacátými léty minulého století. Jako TV film strčí do kapsy lecos z filmových komedií ! Jak je vidět i za normalizace shodou různých okolností (přepokládám) mohla vzniknout komedie o tom jk přijít k dítěti, když to normálním způsobem nejde. Nevím čí roli vzvednout výše. Všichni hráli na jedničku, dialogy byly skvostné i celé to období pánů hoteliérů a jejich krásných dam, které si však notně idealizujeme, protože řada lidí spíše žila jako Menšík s Janžurkou s kupou dětí kdesi na periferii a o luxusu si mohla jen zdát. I já musím dát za 5 tisícovek, bylo to skvostné! * * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Otázka morálky po Menšíkovsku - s láskou, nadhľadom a veľmi príjemným humorom. Vynikajúca bola aj Janžurová, ako dvojke im to skvele klapalo. Myslím, že tu ide o ideálny komediálny pár, ktorý vtedy u nás nemal konkurenciu. Táto podarená dvojka mala šťastie, že si ten zúfalý pán nepýtal peniaze späť, že bol rád že je rád. A nakoniec sa aj zázrak stal... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vysoké hodnotenie ma zlákalo k sledovaniu tohto jednoduchého, takmer anekdotického príbehu o kľukatých cestách pri napĺňaní túžby po potomkovi a najmä dedičovi. Źáner komédie potvrdzovali iba scénky medzi Vladimírom Menšíkom a Ivou Janžurovou. Inak to bola pomerne tuctová zábava, ktorá nenudila, ale ani nenadchla. Taká, maximálne trojhviezdičková zábava. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Vladimíra Menšíka, Ivy Janžurové a Ilji Prachaře v kratochvilné humoresce podle Menšíkova vlastního námětu se skvostnou pointou. Co je člověk ochoten udělat pro peníze a rodinné štěstí. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když r. Ivo Novák zemřel, televice CT dávala na jeho připomenutí tenhle film. Pro mě filmové překvapení, lahůdka, díky V.Menšíkovi a I.Janžurové, ale především na počátku byl i dobrý scenář. Vše musí šlapat dohromady, tedy scenář, režijní vedení, vhodní herci, a pak se dílo podaří. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tichý kemr břehy mele. Nenápadná ale o to zábavnější jednoaktovka s výbornými Prachařem a Menšíkem v hlavních rolích. Dámy pozor, dost prostoru tu dostává i Walda, ovšem konec už je v režii Ivy Janžurové! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Mladá ženská potřebuje dítě. Nasekej jí fakany a věrnost je zaručena." Toto povedzte dnešným dievčatám 😆 Film s veľkým F, v rámci menej známych a čiernobielych záležitostí taký skrytý skvost až poklad. Hoci obišiel by som sa aj bez tých Matuškovych a Menšíkovych spevov. A hlavne Waldemarovho pískania, ktoré dunelo sťaby hasičská siréna. No myšlienka a zábavná forma tohto diela je na nezaplatenie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchá anekdota, roztažená zbytečně na celovečerní formát. Být to kratší, má to jistou údernost, ale takhle jsou scény tahané až za hranici sdělnosti a pointy, a jejich roztahanost pak sráží celý příběh. Co se dalo říct jednoduše, musí se zde omílat několikrát. Některé dialogy jsou posléze o ničem, jen prázdná vata. Vzhledem k malému počtu postav je i konečná pointa brzy jasná - a zcela ve stylu oné natahovanosti vlastně opět vyšumí do ztracena. A pak ještě následuje rádoby druhá pointa, ještě slabší než ta první. Tři hvězdy jen za herce a za lokace. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová komedie se spoustou vtipných hlášek a vymazleným hudebním podmazem aneb jak pojmout vážné téma s nadhledem. Toužíte-li mít svůj vlastní genetický přenos a příroda Vám ho nedopřeje, začnou se dít věci... Půvabná Maruška Drahokoupilová si poradila, povolala lékaře. Dvojice Menšík-Janžurová mě bavila, Ilja Prachař roztomile nervózní tatí, Matuška švihák lázeňský a naprosto dokonalý Josef Kemr. Viděno vícekrát, hodnocení beze změny. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Když člověk po letech sleduje tento film, uvědomuje si, jaké herecké hvězdy naše československá kinematografie měla a má. Film, který pohladí po duši a zahřeje u srdce a zasměje na těle. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Někdo má dětí jako smetí a jiný... Herecký koncert, skvělý scénář i hudba. Ale to všechno už tu bylo stokrát řečeno v předchozích komentářích. Nebudu tedy nosit dříví do lesa. Jen bych chtěla říct na všechny ty poznámky, že komedie měla být kratší: Kam spěcháte? Co vás honí? Vždyť je to o pohodě! ()

Reklama

Reklama