Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystery Science Theater 3000 je kultovní americký seriál, jehož podstatou je glosování a zesměšňování velmi špatných filmů z americké kinematografie (nejčastěji se jedná o horory a sci-fi filmy z 50. - 80. let). Na projektu, který se natáčel v letech 1988-1999 se podílela celá řada komiků, přičemž celý projekt pochází z pera spisovatele Joela Hodgsona. Seriál se dočkal více než dvouset epizod. Vizuální strana jednotlivých dílů je řešena tak, že divák má iluzi sledování dotčených špatných filmů na filmovém plátně, přičemž před sebou vidí také siluetu jednoho muže a dvou robotů, kteří onen film komentují. (ondrula)

(více)

Recenze (11)

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

MST3K je podle mě hnus. Připouštím, že několik filmů se v jiné než této verzi prostě nedá sehnat (mám takové asi 4), a to se mu asi dá připsat k dobru. Nicméně zábava postavená na tom, že se pustí film a do toho žvaní vtipné komentáře... docela dobře funguje, pokud je ve vaší režii. Tedy když si na zahradní party pustíte projektorem film na zeď domu, otevřete sud nebo něco takového a s kamarády film drbete. Pokud to máte ale vpálené přes film a nedá se oněch "vtipností" zbavit, vadí mi to asi podobně, jako na US seriálech umělý smích. A ještě hůř, že jsou někdy takto zničeny celkem dobré filmy, kde nejde o efekty a kulisy, ale o sdělení. Které je tupě překomentováno hlupákům stylem "hehe, to je ale srandovní ufon, hele na něj"... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jedinou hvězdu za to, že - jak píše Zelvopyr - se některé filmy jinak než skrz tento pořad sehnat nedají. Jinak je to maximální kravina a ty "přestávky" ve mně vyvolávají až nevolnost. Jasně, čas od času tam je zábavnej vtip, ale celkově bych tvůrce nejraději rozvěsil do oprátek na větve staletého rozkošatělého dubu, protože vydržet to jejich blbé žvanění celou dobu je nad mé síly. ()

Reklama

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem kouzlo tohohle pořadu nepochopil a že jsem se několikrát snažil. Problém je v tom, že komentáře těch tří idiotů nejsou vůbec vtipný. Celý je to asi tak jako by byl člověk v kině a od dvě řady před ním seděli tři dementi a plácali kraviny. A tahle je to každej díl. Jediný plus je chytlavá úvodní znělka. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

No zatial som videl len Best of... (asi sedem dielov) na YouTube a asi po minute som mal slzy v ociach. Veeelmi dlho som sa tak nenasmial. Neskutocna sranda, ktoru si vsak najviac uzijete ak mate aky taky prehlad vo filmoch ci v spolocenskych udalostiach (zaber na male azijske dievcatko s komentarom "Woody Allen ask me out."). Vsetko to vlastne funguje na uplne jednoduchom principe troch postav, ktore sedia v kine a komentuju Bckove (C,.. az Ztkove) filmy. Jednoduche veci fuknguju najlepsie a tento serial fungoval asi 11 rokov. Vecna skoda, ze sa to u neas nevysielalo. No kazdopadne, ak viete kde mate hladat, tak to najdete :). ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Každý díl asi není na plný počet, ale ta myšlenka, nadšení tvůrců, zaručená skvělá zábava, dokumenty před samotným filmem a především fakt, že díky tomuto pořadu nezůstane řada béčkových až zetkových klenotů zapomenuta mě nutí dát 90%. Kéž by to tak někdy u nás vyšlo otitulkované na dvd (hodně naivní představa, já vím). Přece jenom úplně všechno nepochytím a v pořadu kde může být každá věta perla je to velká škoda. Rozhodně se budu dívat na další díly a objevovat nové poklady této, bohužel tolik opomíjené a opovrhované, části kinematografie. Naprosto nesouhlasím s zelvopyrem - naopak, právě kecání do filmu, když si ho s někým pustím mi hrozně vadí. Na MST se mi líbí právě to, že tohle kecání, které naživo nesnesu je tu neuvěřitelně vtipné. ()

Zajímavosti (15)

  • Krátce před svou smrtí v roce 1993 plánoval Frank Zappa natočit film s členy týmu MST3K. (ondrula)
  • V prvním roce, kdy se show vysílala, neměli tvůrci žádná dispoziční autorská práva k používání komentovaných snímků. (ondrula)
  • Oba roboti byli zkonstruováni z běžného vybavení domácností. (ondrula)

Reklama

Reklama