Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jo, ten film natočila Furie. Promiň, Kal´ele. První polovina možná obsahuje několik koukatelných scén a sem tam dokonce probleskne i ta nostalgie, jenomže... zbytek je příšerný. Nuclear Man, který má ve slovníku pouhé ARRRGHHH; akční scény k pláči; americký patos bijící do očí... Třikrát ne a třetí díl je oproti tomuhle oscarový snímek. P.S. Tak jsem je viděl všechny :-P. UPDATE: Upravuji hodnocení na alespoň jednu hvězdu, čistě z úcty k pláštěnce. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Proč tohle točili? A proč k tomu svolil samotný Reeve? Vždyť tímto pohřbil svoji životní roli. Oproti prvním třem dílům tohle není nic jiného než supermanovské béčko s otřesnými triky a jedním rádoby blonďatým dvojčetem Supermana v přilehlém gay-koženém kostýmu. Sice se tam něco děje (házejí po sobě sochou Svobody, atomovkama, likvidují čínskou zeď, jen aby ji poté Superman očima opravil tak, že vypadá zase jak 2000 let stará), ale ty triky jsou hrůza. Lois opět neví, že Clark je Superman. Ta druhá namyšlená ženská, pozdější šéfredaktorka, si udělá výlet do Vesmíru se Supermanem... Jakžože se ona volně pohybuje ve Vesmíru bez skafandru? A vrcholem domýšlivosti autorů je Lex Luthor v uranovém dole s pampeliškou na klopě a Superman na Měsíci, jak zapichuje americkou vlajku. [2230. hodnocení, 157. komentář, 34%, 856. nejhorší film] ()

Reklama

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

I na rok 1987 muselo tohle být něco příšerného, když se podařilo tak elegantně smazat téměř existenci posledního filmu s Christopherem Reevem v červených spodkách. Opravdu málokdo si na tento odporný závěr jedné éry vzpomene. Těžko říct, kde s kritikou začít. Přehnaná vážnost, naprosto příšerné triky nebo celková infantilita? Nehledě na tunu opravdových hloupostí, jako je magický polibek, který maže vzpomínky nebo Supermanova škodolibost pouštět za letu Lois. Ale co třeba rekonstrukce čínské zdi nebo žádné následky pro obyčejného člověka, když se bez vybavení ocitne ve vesmíru? Nehledě na vlas posledního Kryptoňana, který sice unese těžké závaží, avšak s lehkostí je přestřižen kleštěma. Asi největší urážkou je ovšem protivník Nuclearman a jakákoliv scéna s ním. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Ano,triky vypadají jak v S 1,to mi ale nevadí.Protože se nám vrátil strejda Hackman a Reeve má taky formu!Jak vyřeší světový"odraketění",ale hlavně co předvede na večeři ve čtyřech,když jsou vlastně jen tři!Souboj N -man kontra S -man zvládne jednim tahem!Teda musí trochu zašachovat ve vesmíru,ale v poho.Jako fanoušek Supermana Reeva doporučuji. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

S každým dalším dílem žasnu, kam až tahle série došla. Děj je naprosto ideální pro komixové zpracování, ale asi ne každé Supermanovo dobrodružství je vhodné pro stříbrné plátno. Sice je to opravdu velká šílenost, ale pořád jsem viděl hromadu větších průšvihů a ani jsem se nenudil..spíš divil.. proto následující hodnocení. 51% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • V plánu byl další film o Supermanovi režírovaný Albertem Pyunem. Tomu zabránil neúspěch Supermana 4, bankrot The Cannon films v roce 1994 a fatální nehoda Christophera Reevea v květnu 1995. (kenny.h)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama