Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V Cannon Films vzkřísili Supermana, aby ho mohli nadobro pohřbít. Neuvěřitelným způsobem nezvládnutá filmařina, která je sice v dílčích scénách občas opravdu k popukání (špunt do sopky), jako celek ale nefunguje ani na elementární úrovni. Efekty jsou otřesné, herecké výkony prkenné, režie zmatená, scénář do neúnosné míry stupidní, a ačkoliv je to s devadesátiminutovou délkou nejkratší Superman, jako jediný se zdá být dlouhý tři hodiny. Tohle nikdy víc. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Konečně se to podařilo, tohle už je parodie. Hackman se evidentně skvěle baví a já při scénách s Lexíčkem taky. Kdyby ve filmu o Supermanovi nezavazel Superman, bylo by to nakonec strašně fajn. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jedna průměrná epizoda ze čtvrté řady seriálu o Supermanovi - takový pocit jsem měl při sledování čtvrtého filmu. Triky nejsou tak úplně špatné (až na "lety" proti kameře - to je příšernost), ale to by u filmu nesměl být uveden rok jeho natočení. Jo kdyby se jednalo o rok 1977, pak bych to odkýval, ale 4 roky před trikovou revolucí v T2, to ani náhodou. Pokud jste fanoušci a dokážete brát leccos s nadhledem, pak si "Cestu pro mír" dozajista užijete. Chvílemi jsem měl pocit, že jde snad o úmyslnou parodii (v tom případě dávám ****), ale brát to vážně, dal bych snad odpad! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem čekal, že to bude strašná blbost, ale že to bude mírou dětinskosti, absurdity, nelogičnosti a nechtěné směšnosti na úrovni hraného Batmana ze 60. let, to mě tedy přeci jen trochu překvapilo... 20 % ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkně to začalo, nepěkně pokračovala a debilně končilo. Vzhledem k tomu, že jsem dal odpad i dříve viděným dílům, tak tady není ani moc o čem přemýšlet. Odpad! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O tomto dílu jsem léta nevěděl a mělo u toho zůstat, tohle je křečovitá kaše bez duše, nápadu a peněz na triky. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Superman tam hází sochou svobody, opravuje očima čínskou zed, hází na sopku horu.. prostě co to je za bordel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších komiksových filmů a jednoznačně nejhorší film Gena Hackmana. Strašnej průser. Scéna s atmovkama je největší bizár v rámci všech komiksových filmů a filmů vůbec. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skvělá Williamsova hudba je asi to poslední, co zbylo z vypilovaného Donnerova Supermana. Mezi prvním filmem s Reevem a čtvrtým pokračováním je rozdíl asi jako mezi Saudkovou „Muriel a andělé“ a jeho současnými „komiksovými“ výtvory typu "Velký den v Temelíně". Ta tam je velkolepost, rozmáchlost a svěžest. Místo ní přišla didaktičnost, trapnost, a nepochopitelně dementní nápady (sbírat jaderné rakety do obří síťovky? WTF?). I přes to všechno má čtvrtý Superman svoje kouzlo. Jako by se svou neskrývanou naivitou blížil těm nejstarším příběhům z Action comics. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Milá vzpomínka na časy minulé - náhodně zapnutý program s názvem S4 a světe div se, bez jediné reklamy na Nově!! To snad zaspali nebo co!? Ve scéně nemoci a pomalého zabíjení Supermana si chudák jistě nepředstavil sám sebe v realitě pár let poté, ale i takový je bohužel život. Tenhle je snový a bájivý, jak jen mohl ještě být ve zlatých 80's. Proč se nenechat unášet spolu s mužným Supermanem na vlně nenásilí, naivity, a čiré fantazie. Gene spolu s Markem byli úchvatní záporáci, často k pousmání. Tomu říkám pořádná reklama na prášky - pure and clear.☺ ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

S každým dalším dílem žasnu, kam až tahle série došla. Děj je naprosto ideální pro komixové zpracování, ale asi ne každé Supermanovo dobrodružství je vhodné pro stříbrné plátno. Sice je to opravdu velká šílenost, ale pořád jsem viděl hromadu větších průšvihů a ani jsem se nenudil..spíš divil.. proto následující hodnocení. 51% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Síťovka na atomové bomby? No, to snad mluví za vše. Přílišná agitka? Ve své době snad byla potřeba a filmaři se tomu nevyhýbají dodnes. Ostatně, dnes působí velmi komickým dojmem, což je alespoň trochu plus. Nuclearman je strašný. Návrat Lois Lane (potažmo Margot Kidder) kvituji. Ty dvě se mi tomu moc dávat nechtějí, občas jsem se i bavil, ale nemohu jinak. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za obsazení starých známých a druhá za to, že je to Superman. Více opravdu dát nemohu a to jsem fanoušek! Na samotném snímku je už od prvních sekund patrný neuvěřitelně okleštěný rozpočet oproti předchozím dílům. Titulky, v donnerově prvním dílu naprosto převratné a dosud neviděné, zde střídají opět nevídané, avšak tentokrát svou laciností. Scény Supermanova letu proti kameře pak vypadají přímo otřesně. Celkově jsou triky a speciální efekty výrazně nepovedené. Ve scéně kdy Nuclear Man proráží stropy v Daily Planet je dokonce v jednom záběru vidět lano, které ho táhne vzhůru! Tohle všechno mne přivádí na myšlenku proč vlastně tvůrci pokračovali v duchu prvních tří dílů? Nemohli se pokusit vyprávět civilnější a komornější příběh? Další věc, s kterou mám problém je supermanův protivník Nuclear Man, jenž se dá při nejlepší vůli označit za neuvěřitelně otravného a jednostraného. V Supermanově mytologii je nepřeberné množství zajímavých protivníků, avšak tvůrci filmu "museli" použít zrovna Nuclear Mana. Když už jsme u mytologie, tak dalším problémem jsou logické díry ve fungování "supermanovské" fyziky. Jsem ochoten s trochou fantazie připustit, že průlet atmosférou mohla Lacy Warfield přečkat díky supermanově plášti, či podobné vysvětlení, ale aby ve volném vesmíru dýchala? CO? Pokud pak něteré scény nekazí triková složka a efekty, pak je pro změnu ničí přehnaná dávka patosu. Jediné co tak ve filmu jakž takž vzdáleně funguje, je milostný trojúhelník/čtyřúhelník mezi Lois, Supermanem/Clarkem Kentem a Lacy Warfield. Nyní na konci svého komentáře vcelku váhám, zda to vůbec je na ony dvě hvězdičky. Ale budiž. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Superman definitivne zdegeneroval v trapny podfinancovany trash. Zapletka je imbecilna a plna logickych dier. Christopher Reeve cely cas vyzera, ze ho to nebavi. Vdaka nizkemu rozpoctu tentoraz za nic nestoja ani akcne sceny plne otrasnych zadnych projekcii a vybuchov evidentnych miniatur. Suboj so smiesnym Nuklearmanom je proste WTF. Jednu hviezdicku davam za miestami vtipneho Hackmana a sexy Mariel Hemingway. Zvysok je velka katastrofa. Vysledkom je zasluzeny prepadak, ktory na dlhy cas ukoncil Supermanovu púť v kinach. 1/10. ()

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

I na rok 1987 muselo tohle být něco příšerného, když se podařilo tak elegantně smazat téměř existenci posledního filmu s Christopherem Reevem v červených spodkách. Opravdu málokdo si na tento odporný závěr jedné éry vzpomene. Těžko říct, kde s kritikou začít. Přehnaná vážnost, naprosto příšerné triky nebo celková infantilita? Nehledě na tunu opravdových hloupostí, jako je magický polibek, který maže vzpomínky nebo Supermanova škodolibost pouštět za letu Lois. Ale co třeba rekonstrukce čínské zdi nebo žádné následky pro obyčejného člověka, když se bez vybavení ocitne ve vesmíru? Nehledě na vlas posledního Kryptoňana, který sice unese těžké závaží, avšak s lehkostí je přestřižen kleštěma. Asi největší urážkou je ovšem protivník Nuclearman a jakákoliv scéna s ním. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Dost možná největší guilty pleasure ve známém vesmíru a zcela jistě nejzábavnější camp, který jsem viděl. Film s tak neskutečně topornými herci, hloupými dialogy, zoufalými triky a nejosmdesátkovějším záporákem, jaký lze jen myslet. Dávám pět z pěti půllitrů, které je nutno vypít před sledováním. ()

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama