Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Brak. To je to správne slovo. Z pôvodného vysokorozpočtového pokračovania ostalo len lacné béčko. Ale neskutočne zábavné. Film, ktorý je taký divný, až je úžasný. Odporúčam. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Christopher Reeve jako Superman bude sice vždycky super, Hackmanův Luthor bude taky fajn, ale jinak je tento film úplně k ničemu. NUDNÝ příběh, žádná výrazná scéna, dementní záporák Nuclear Man, pokus o jakousi rodinnou komedii - Superman a Clark mají rande s Lois a Lacy a z toho vyplývají různé komické situace. No zkrátka myslím, že dvěma hvězdičkama jsem ještě hodnej :-D ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie než trojka. Filmu pomohol návrat Gena Hackmana, Margot Kidder a Williamsové melódie, škoda že film nezískal vyšší rozpočet. Na druhej strane ten Supermanov protivník bol nanajvýš smiešny. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, asi jako trojka. Jednou za čas se na to koukat dá. Viděl jsem to po hodně dlouhé době a bylo to celkem úsměvné. 60% :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se prošel kolem televize, zachytil jsem čtvrtého Supermana a z povinnosti jsem se odhodlal dohnat tuhle svou mezeru ve vzdělání.. A je to fakt neskutečný blábol. Mě přišly slabé už ty první díly ale tohle je tak dementní, naivní a patetické, že mi málem vyskočily oči z důlku.... Nebrat! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Brát v úvahu dobu, ve které film vznikl? Co ta mí co společného s tím, že film je neuvěřitelně blbý? Tohle už bylo hodně mimo. Čtyry nejblbější výjevy: záchrana sovětských astronautů, bezproblémový pobyt člověka ve vesmíru, Nuclear Man, .... ále, už na to nehodlám ani myslet. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nikoli. Opravdu proti tomuto není Batman a Throbin, veledílo. 100x raději toto.;-) Heslo? Hemingwayova vnučka in Space.:))) A Superman? Pchá, zkuste si, jak zvládnete 2 rande naráz.;-) Nebo ucpati sopku. Nebo... Krásná ukázka campu. Nejlepší komentář...JFL. P.s. já bych se tedy neodvážil dáti tomuto filmu, plný počet. Ale proč ne?;-) Jo a taky tady Kal-El mluví po1. a naposledy, několika světovými jazyky, což považuji za velmi hodnotné. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Vrchol imbecility. Čtvrtý Superman by si měl dát patent na schopnost podávat tragické scény tragickým způsobem. Ať už se jedná o úvodní scénu (co taky od ní čekat, když v ní Superman mluví rusky), rande ve čtyřech, Supermanův proslov v OSN, či samotné ničení raket, divák má pocit, že sleduje hodně nepovedenou parodii filmu o nejslavnějším superhrdinovi. Ale to nejhorší si samozřejmě vychutnáme nakonec. Když Superman vyleze z Měsíce, kde byl na chvilku zahrabán, a zhluboka se rozdýchává (že by se nám opět ten týpek, který běžně lítá ve vakuu zase málem udusil?), tak si jen rvete vlasy, ale když uprostřed vesmíru ječí v záporákově náručí unášená blondýna v elegantním kostýmku, je vám jasné, že na konci s dechem je opravdu asi někdo jiný, a to právě filmový Superman s celou svou rozporuplnou filmovou sérií. [říjen 2006] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scénář není dobrý, s tím se prostě nedá nic dělat. Rozhodně to ale není jediný prvek, který film poslal do kolen. Hlavní vinu na neúspěchu nese samo studio, které se na film v podstatě vykašlalo a bralo ho jako další film ze své produkce. Finančně pak nebyli schopní ho řídit a kočírovat. To nakonec vedlo k tomu, že vizuální stránka filmu je příšerná. Tam, kde se Donner mohl s prvním filmem chlubit naprosto geniálními efekty, tady čtyřka neskutečně upadla a každý záběr letu vypadá směšně nahraně. Já vím, že peníze by neměly tolik film ovlivnit, ale v tomhle případě se to stejně stalo. "Superman 4" se díky jejich nedostatku proměnil v neskutečně béčkovou produkci, která nemohla mít žádné vážné ambice. O úspěchu se prostě nedalo nikdy vážně mluvit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/240-superman-4-1987-25.html ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Nejlepší co tady je výkon Gena Hackmana.. Jinak je ve filmu 335 chyb ani jsem se nesnažil nějaký najít akorát mě zarazilo, že nikoho nenapadlo, že ve vesmíru není kyslík. ()

S.W.A.T 

všechny recenze uživatele

Na první a pátý díl to nemá,ale rozhodně je to lepší než Superman lll.Scénář je uplně na hovno,ale herecké výkony Reevese a Hackmana film zahraňují a dostávajího do lehkého nadprůměru. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Superman 4: The Quest for Peace je nejhorší díl z této série. Naprosto špatný scénář plný logických chyb a nesmyslů. Špatný režisér a herci, kteří hráli nové postavy jsou taky špatní. Reeve hraje Supermana opět výborně, ale už ne tak jako v předchozích dílech. Velmi sem pak uvítal návrat Gene Hackmana alias Lexe Luthora a díky němu přidávám hvězdičku navíc. Ovšem Margot Kidder jako Loise Laneové dostala opět více prostoru a to neměla, protože její výkon je oproti prvním dvoum Supermanům hrozivý. Nový záporák Nuclear Man byl dobrý nápad, ale převedení na plátno je hrozné! Myslím, že tomuto Supermanovi uškodil především ten tupý scénář a malý rozpočet, protože triky jsou ubohé. Navíc je zde pár pitomostí. Například Superman bojuje na měsíci s Nuclear Manem, který ho následně zakope do země a odletí. Načež se Superman po chvilce vyhrabe, ale dýchá ve vesmírném prostoru jako o život, což je pitomost. A on ne, že by hned letěl a pronásledoval Nuclear Mana, ale on má klidně čas narovnávat na Měsíci spadlou Americkou vlajku. Dále pak na konci filmu vezme sebou Superman do vesmíru jednu dívku. Ano Superman může ve vesmíru volně létat a nezahyne udušením, ale pochybuju, že by obyčejná žena nemusela dýchat a mohla volně poletovat vesmírem. Prostě katastrofa. 1 hvězda. PS: Superman měl skončit druhým dílem, anebo měla být nastartována nová sága s kompletně novým obsazením herců a štábu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie ako trápny komediálny Superman III, ale zase o dosť na horšie ako Superman I a II. Triky sú celkom dobré (na Britániu a rok vzniku), takisto aj zaradenie G.Hackmana. Príbeh je poslabší a súboje sú bohužiaľ naivné. Hodnotenie: 50% ()

cinemag 

všechny recenze uživatele

Superman počtvrté s tváří Christophera Reevea. Tak v rámci možností rozpočtu se jedná o slušné pokračování. Oproti předchozím filmům jsou triky a výprava o něco slabší. Do filmu se vrátil původní herecký ansábl z prvních dvou dílů. Takže opět je tu Lois nebo Luthor. K nim přibyli nové postavy, především protivník Supermana Nuclear Man, který působí jako action figure (a to doslova) - svalovec, který pronáší své "First, I have fun či Destroy Superman". Určitě je důsnojný protivník k Supermanovi, který šlehá své nukleární blesky, čímž likviduje město a Supermana. Christopher Reeve a Gene Hackman hrají své postavy opět naplno. Další nové postavy jsou synovec Luthora či Clarkova šéfová Lacy na kterou žárlí Lois. Takže v rámci námětu je to dobré. Ovšem projevilo se to, že rozpočet byl zhruba o polovinu nižší než u Supermana III. Tudíž některé scény občas působí trochu naivně a lacině. A třeba oceńuji to, že Superman IV se odehráva okamžikem i v Rusku, tak jako třeba Superman II ve Francii. Nesouhlasím s některými názory zde, že byl Superman IV šit horkou jehlou, čtyřka vznikala zhruba rok (1986-1987) a uveden byl v letě 1987. Avšak trřzby nebyly takové, jaké tvůrci očekával, v amerických kinech utržil pouze 15,6 milionů dolarů, což byl oproti předchozím neskututečný propad (jako kdyby na tenhle film, šli pouze fanoušci komiksu). Film měl možnost režírovat Richard Donner (Superman jednička), ale odmítl. No škoda. Své pozice režiséra se Sidney J Furie zhostil nadmíru dobře. A předvedl nám pořádnou akční popcornovou zábavu. Takhle pokud má zhodnotit Supermana IV s předchozími díly, tak můj žebříček je: S1, S2, S4, S3. Tento film mohl být mnohem lepší kdyby měl stejný rozpočt (nebo podobný) jako předchozí filmy. Ale, co si budeme povídat: tržby jednotlivých dílů klesaly, takže to tvůrci chtěli natočit levněji za vidinou zisku. Stačí se podívat na americké tržby S1 utržil 134 mil., S2 108 mil., S3 59 mil, - (takže dvojka měla oproti jedničce o 26 milionu méně, trojka měla zhruba o 50 mil. méně něž dvojka. Tudíž se u čtyřky očekávaly tržby zhruba okolo 30 milionů - proto byl rozpočet zkrouhnut na 17 milionu - za vidinou zisku, avšak nestalo se tak, a americké tržby pokryly zhruba jen náklady. Zajímavostí je, že byl v plánu pátý díl, kde měl Superman zemřít a vstát z mrtých. K jeho realizaci nedošlo a zůstal jen v podobě scénáře v první polovině 90 let. Oficiální webové stránky k filmu: http://www.supermaniv.com/index.php ()

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama