Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla teda héblárna. Tolik kravin v jednom filmu už jsem dlouho neviděl. Zapomenout a nachcat na to. Jediny, co mě pobavilo, byl Jon Cryer v roli jakyhosi Luthorovyho poskoka... vidět ten jeho ksicht a člověk se musí smát... Ale né tak, jak když se na scéně vynoří Nuclear Man, chch, taková figurka do buzerantskýho baru... Ani Hackmanův Lex Luthor už není dobrej, nechápu, že se nechal zase ukecat do tak blbě vymyšlené role... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I'D WANT TO TELL HIM THAT I CHERISHED THE TIME WE SPEND TOGETHER, AND I NEVER EXPECTED ANYTHING FROM HIM. EVEN IF I ONLY SAW HIM FOR A FEW MOMENTS, IT MADE ME HAPPY!! No, kde začít? Jako děcko na začátku 90. let jsem viděl několikrát supermana 1 i 2 a vždy se na něj těšil, když ho dávali v TV. Třetí díl jsem viděl až později a vzpomínám si, že mě nijak neuchvátil a konečně dnes jsem završil tuto sérii dílem čtvrtým. Musím říct, že jsem se na něj podíval hlavně kvůli tomu co jsem o něm vše slyšel. Za těch víc než 20 let se můj pohled na tyto filmy změnil a dnes jsem si ve filmu více užil "kecací" scény, které by mě jako dítě nudili a naopak "souboje" Superman vs. Slunečník mi přišli naprosto hrozné a nezáživné. Film ačkoli je nízkorozpočtoví, tak na mě tak nepůsobil a pokud je tohle béčko, tak rozhodně je áčkem ve své třídě. Lex sice mohl být hlídaný víc než jen dvěma hloupými strážnými, když už byl tedy tím největším zločincem na naší modré planetě a příjezd jeho synovečka Jon Cryera mě neskutečně nadchl, protože jsem vůbec netušil, že tu hraje. Ale k věci. To nejdůležitější ve filmu je samozřejmě Lacy. Kente! Ty vole! Co jsi to viděl na té vysušené švestce Loise, když ti tam po stole leze mísa čerstvého ovoce. Běž radši zachraňovat svět. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : NOMINÁCIE(2) : Najhoršia herečka VR - Mariel Hemingway, Najhoršie vizuálne efekty. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po zprasené čtyřce jsem od týhle čtyřky nic moc nečekal. Ale mile mě překvapila. Je to mnohem lepší než trojka, ale zase o stupeň horší než jednička a dvojka, ale já se tak báječně bavil, že pod 4* jít nemůžu. Nuclearman dostal méně prostoru, než jsem čekal, což je možná dobře, ovšem závěrečná bitka byla skvělá a vtipná. Triky jsou slušné, Chris Reeve si udržuje standart, je tu mnoho vtipných scén, ale všechno překonává Hackman a Lex Luthor, potěšilo mě, že se vrátil do děje. Občas mi tam nesedly nějaké souvislosti s minulými díly a občas to bylo hodně béčkové a za vlady přitažené, ale mě se to fakt páčilo. Takže možná už to je na pokraji šílenosti, ale já jsem ochoten dát tomu minimálně 80%. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Hraje tam Hackman, hraje tam Reeve, hraje tam Kidderová... je to Superman, a přesto to Superman není. Jaká "furie" tohle mohla natočit? Scénář je pěkně odfláknutý a vůbec se nedá říct, že by nějak navazoval na předchozí mnohem úspěšnější díly. A nejde jen o scénář, začíná to už těmi titulky, které před devíti lety byly mnohem efektnější a nebylo to jen písmo, které poletuje vzduchem. Spousta chyb, nelogičností, otázek. Je mi líto, že Superman dopadl právě takto. Horší to snad být ani nemohlo. Kdo viděl předchozí díly, pochopí. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

On je vlastně ten hrozný čtvrtý Superman skoro nejlepší z původní osmdesátkové vlny. Dokáži vám to matematickou indukcí. Superman ➫ 143 minut; Superman II ➫ 127 minut; Superman III ➫ 125 minut; Superdívka ➫ 139 minut; Superman IV ➫ 90 minut. Trpěl jsem nejkratší dobu, to samé asi platí i pro zúčastněné herce v čele s Gene Hackmanem jenž již v té době nahřával jednoho Oscara nad krbem ve své haciendě v coloradském Aspenu. 20 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože neštěstí nechodí nikdy samo, pustil jsem si po Supergirl i Supermana IV. Původně jsem myslel, že si spravím chuť, ale nakonec jsem si ji ještě víc zkazil. Na filmu jsou dvě věci výborné - znělka a Gene Hackman, a jedna docela slušná - Christopher Reeve. Zbytek jsou různé odstíny katastrofy a bídy. Děj nedává smysl. Je to proto, že z něho zmizela půlhodina nepovedených scén, ale také proto, že Reeve neustále kecal do scénáře. Z epického dobrodružství se proto stala naivní protiválečná agitka. Jestli chcete vidět reflexi Studené války, tak si místo Supermana IV radši pusťte Rockyho IV. Závěrečný proslov je lepší a hudební motiv je minimálně srovnatelný. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Reeveův scénář o nukleární hrozbě musel být noční můrou producentů. Pro Golana a Globuse ale asi nic nebylo tak strašné, aby to nemohlo být ještě horší. Už z úvodní scény, kde Superman promluví rusky, je jasné, že bude sranda. A jede se dál. Nemá cenu to vyjmenovávat, to se musí vidět, protože kretenismus, který se odehrává na obrazovce, by neunesl ani papír, z něhož vlastně Superman vzešel. Hackmanův návrat nic nezachrání. Za triky (a hlavně scény přes bluescreen - a že jich je...) by se nemusel stydět ani Ed Wood. Jestli tohle má být to lepší z natočeného materiálu, moc rád bych viděl zbytek :-) Narozdíl od trojky jsem se ale tentokrát vážně bavil (i když to tak Reeve asi původně nezamýšlel), takže dávám tři hvězdičky. Neberte je vážně a ten film...už vůbec ne. Jen tak mimochodem, věděli jste, že film měl původně režírovat Wes Craven (Z toho ale sešlo, protože Reeveovi se nelíbilo něco na jeho filmech...)? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pořád mě bavily postavy (Christopher Reeve je dokonalým hrdinou i vztahovým ťululum, Gene Hackman i na neutrál slušně hlásícím egocentrickým pletichářem), ať už dělaly a říkaly sebevětší pitomosti v této do nebe volající volovině (a především nudě) s mizernými triky a děravým, dementním, dětinským scénářem, která navíc jen opakuje. Naivita a patos Supermanova úsilí o světový mír (tím, že zabaví všechny jaderné zbraně a vrhne je do Slunce) mi k jeho dušínovskému charakteru ale seděly. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Takovou porci politické korektnosti snesou už jen kvasinkové bakterie. Plusové body za to, že producenti dovolili původnímu obsazení znemožnit se tak nějak kolektivně. 35% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Doslechl jsem se o tomto dílku mnohé špatné a všechno je pravda. Nicméně, triky byly ve starých Supermanech vždycky špatné (i u mého oblíbeného Donnera), protože se točil pro peníze bez idey jak ztvárnit jeho schopnosti. Scénář byl vždycky blbý, protože takové jsou i supermanovi originální (staré) comicsy i jeho charakter. Vždy nejvíc záleželo na režisérovi, jak to dokáže zakrýt a v tom je třeba Furiemu udělit poklonu; měl nejmíň peněz a nejhorší scénář, přesto to má větší spád a víc akce než 3. díl + Lex (Hackman). Je to špatné, hodně špatné, ale možná proto zábanvé, podle mě i víc než předchozí díl (i díky výrazně kratší stopáži) . ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

Příběhove mi to sedlo více než díl předchozí. Sice se děj opakoval (nadpřirozené bytosti se sílou rovnající se té Supermanově jsme tu měli už ve druhém díle), ale výsledek byl o mnoho lepší, než Superman v roli informačního technologa. Škoda jen toho malého rozpočtu. Také návrat Gena Hackmana v roli lexe Luthora jsem uvítal. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Dost dobře si pamatuju dobu, kdy mi bylo nějakých pět let, neuměl jsem číst ani psát, ale uměl jsem vložit do videa VHS kazetu a viděl můj asi vůbec první film, o kterém jsem si udělal nějaký názor. Nedlouho na to jsem viděl díl druhý, který překvapivě měl pro mě stejnou hodnotu jako díl první. Třetí Superman byl zklamání, na který jsem čas od času koukal jenom z povinnosti, protože přeci jen do Superman ságy patřil. Od této doby uplynulo mnoho let, kdy po čase přišel do kin Superman Returns, který už byl v podstatě něco jiného, ale respektoval historii předchozích dílů. A teď, po tom všem, se mi dostal do ruky Superman 4. Upřímně jsem se bál absolutního zklamání, co jiného taky čekat od čtvrtého pokračování něčeho, čehož úspěšnost byla díl o dílu menší... Světe div se, já jsem si tuhle podívanou užíval. Asi dvacet let po tom, co jsem viděl první díl, naprosto bez jakéhokoli očekávání vidím v pořadí čtvrtý film a už od začátku ho uvažuju jako samostatný příběh, komiks, který Vás buď pobaví, nezaujme nebo si k němu uděláte jiný názor. Mně se to ale líbilo. Byly tam samozřejmě chyby a nelogičnosti, ale po celou dobu to zachovávalo pravidla tohoto světa a zároveň respektovalo předchozí díly. Pan Reeve zde ztvárňuje důstojnou roli, celý koncept byť se může jevit komiksově nebo jinak dětsky, mně bavil a svým způsobem z mého pohledu ztvárnil důstojný konec Reeveovy kariéry. Uvažuju Supermana jako příběh, komiks pro děti, který alespoň v tomto případě rozhodně není ostudou a dává důstojný konec nečemu, co jste v dětství obdivovali. Stejně jako kdykoli před tím, tak i tady, poslední scéna, resp. obraz ve scénáři se nese ve stylu "Superman saves the day", což ale rozhodně není důvod, proč tento film hodnotím jako lepší nadprůměr. Pokud se řadíte mezi lidi, kteří jste v dětství viděli první tři filmy, pak si pusťte i tenhle. ()

Thurin 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček musím dát už za to, že se takový film vůbec podařilo natočit. Jasně vzít superhrdinský komiks a udělat z něho nechtěně přiblblou osmdesátkovou frašku s neuvěřitelně hloupými hláškami, topornými herci a příšernými triky, není nic tak těžkého. Ale naroubovat to na existující blockbusterovou trilogii tak, že do ní přesvědčím všechny hlavní představitele včetně Christophera Reevese či Genea Hackmana, to považuji za kumšt. Mimochodem jde o jediný film z těch, které jsem na LFŠ 2015 navštívil, kde se spontánně několikrát během projekce tleskalo. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozný jak je možný zprznit legendu! Po skvělých prvních dvou a ucházející trojce přišel totální paskvil a kupodivu se stejnými herci jako v prvním díle! Film jsem dlouho sháněl, protože ho nikde nedávali a už chápu proč. ()

Sygi 

všechny recenze uživatele

Opravdu nežádané pokračování. Nelogické, hloupé, no a ty triky .... horší než v jedničce, která je o 9 let starší ... ()

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama