Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

Paity 

všechny recenze uživatele

Posílám hvězdu jen za úctu k celé sérii vycházející ze skvělé komiksové předlohy. Jinak zmar, který podtrh "souboj" na měsíci. ()

Fary odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak žalostně blbý, až je to smutný. První díl byl ještě úsměvný, druhý byl nepovedený, třetí byl děsný a čtvrtý je na sebevraždu! :-/ :( Radioactive-man je vylízanej, jak daleko vidí a největší zločinecký mozek Lex Luthor taky... To je fakt Bčko jako prase! :(( ()

dopita 

všechny recenze uživatele

No teletina je to strašná. Extrémně naivní, ani nedokážu říct, jestli plánovaně, nebo je to jen tak moc nepovedený. Každopádně ona naivita mě na filmu bavila, páč je jí tady tolik, že se to jen tak nevidí. Jinak občas zaujal jen Gene Hackman. ()

David661 

všechny recenze uživatele

2,3 - Ty efekty jsou hroooooooooooooooooooozný., herecký výkony taky (kromě Reeva a Hackmana). On samotný námět a vtipy nejsou uplně špatný, ale ty efekty a trapný Nuclear Man to zazdili (jak již trefně předemnou poznamenal SG-1) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ani jeden Superman nebyl uměleckým dílem, avšak začínal jako koukatelný a zábavný blockbuster. Superman 4 je nefalšovaným osmdesátkovým sci-fi béčkem s hloupým, primitivním a křečovitě úsměvným děním o superhrdinovi, který si vzal k srdci otřepané fráze missek o "světovém míru" a postaví se nukleárnímu zbrojení za studené války, ale také velmi směšně působícímu Nuclearmanovi a starému známému Lexi Luthorovi. Triky jsou úměrné rozpočtu a době, ve které vznikly, možná jemně horší, okoukaná již mírně na nervy lezoucí Lois Lane byla doplněna o Lacy Warfield v podání Mariel Hemingway, což nebyl zcela špatný tah, ale jinak je film velmi primitivní s extrahloupým závěrem - Superman sice použil ke zničení protivníka znalosti fyziky, scénáristé však při psaní zcela zanedbali základní poznatky o vesmíru (pokud by se Mariel Hemingway vůbec dostala do vesmíru přes spalující zemskou atmosféru v nezpopelněném stavu, nevím co by v něm dýchala) či energetice (vhození Nuclearmana do chladicí věže elektrárny by jej tak maximálně osvěžilo příjemnou vodní sprchou, která nepřichází s jaderným palivem v nehavarijním stavu vůbec do přímého styku). ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Videl jsem to teď poprvé, u nás to nějak nedávali. Tak hrozný to není, oproti trojce např. Jen ten příběh je nedotažený, Clarkovo střídání se se Supermanem před Lois a tou druhou buchtou, zbytečný, jen jako výplň casu, Nuclear Man je odfláknutý, celkově je film spichnuty horkou jehlou. ()

Reverger odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuhle, leč je to neuvěřitelné, že jen k tomuto dílu, se opravdu musím vyjádřit, hned po úžasné jedničce a dvojce a pohoršující trojce, ale co je kurva tohle? Kde byl Superman, když probíhal tenhle film? Uprostřed bombardování debilního scénáře, dialogů, děje a dalších hoven, jež se na něj vršila. Jen, co se hladina naplnila, všechen ten bordel se spláchl na diváky. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Film, kde Superman dýchá ve vesmíru, mluví o bezpečnosti metra, zvedá americkou vlajku, Nuclear Man je spíš Right-From-The-Eighties Man a kupa dalších hovadin. Ten film má tolik nelogičností, až to přestane být po chvilce sranda. Jako kdybyste dali Edu Woodovi obří rozpočet (na jeho poměry). Nejspíš by vám donesl něco takovýho. Ta bitka ve vesmíru mezi Nuclear Manem a Supermanem, kde je vidět, jak oba stojí na zemi, je k pláči. Anebo aspoň smíchu přes slzy. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, dost velká slabota. První 2 díly jsou výborné a je to už klasika. Třetí jsem neviděl, takže nemohu soudit. Ale čtvrtý je dost podivný. Někam se podělo kouzlo z prvních dvou dílů. Triky mi připadají naprosto otřesné a horší než v prvních dílech, i když doba dost pokročila a mělo by to být naopak. Děj je takový podivný a celkově je to celé nějak špatně. Jediné, co stojí za zmínku je opět skvělý Gene Hackman jako Lex Luthor. Ta role u fakt sedí a dost jsem se pobavil, když byl zrovna na scéně. Ale jinak celkem zlé. Na druhou stranu mě to nedonutilo vypnout. Za to jedna hvězda, druhá za Lexe. Howgh! ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Ještě že už to je poslední díl původní filmové série, protože Supermanova kvalita jde značně sestupně. Tak stupidní děj nezachránil ani návrat Lexe Luthora. Navíc výlet Lois Lane do vesmíru jen tak v šatech mohl vymyslet snad jen idiot. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší z celé série. I přes návrat původní sestavy Hackman, Kidderová je znát malý rozpočet... ()

infected 

všechny recenze uživatele

Skoro rarita.O tomhle dílu se málo ví poněvadž u nás nebyl nejspíš nikdy nijak prezentován.A není divu.Pokud tvůrci chtěli napravit supermanovu reputaci po slabé trojce,neudělali to zrovna nejštastněji.Čtyřka je nevýrazná,rozpačitá a dalo by se říct téměř blbost.Ale konečně kritizovat umí každý a já taky.A i takový trumf v podobě návratu Gene Hackmana jako Lexe Luthora neodvrátí film k brzkému zapomění.Atomový muž jako protivník je spíš lehce srandovní-blondak,korba s dlouhými nehty a elektrozující aurou kolem těla s hlasem vichřice.Jeho "destroy superman" vyvolá usměv.Triky jsou smutnou kapitolou.Chris za těch deset let od prvního dílu jako by nezestárl,za to Margot Kidder ano,ale ty vrásky a tmavé oční stíny ji překvapivě sluší.Přes všechna mnohočetná negativa si ale "boj za mír" myslím tři hvězdy objektivně zaslouží. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Proč tohle točili? A proč k tomu svolil samotný Reeve? Vždyť tímto pohřbil svoji životní roli. Oproti prvním třem dílům tohle není nic jiného než supermanovské béčko s otřesnými triky a jedním rádoby blonďatým dvojčetem Supermana v přilehlém gay-koženém kostýmu. Sice se tam něco děje (házejí po sobě sochou Svobody, atomovkama, likvidují čínskou zeď, jen aby ji poté Superman očima opravil tak, že vypadá zase jak 2000 let stará), ale ty triky jsou hrůza. Lois opět neví, že Clark je Superman. Ta druhá namyšlená ženská, pozdější šéfredaktorka, si udělá výlet do Vesmíru se Supermanem... Jakžože se ona volně pohybuje ve Vesmíru bez skafandru? A vrcholem domýšlivosti autorů je Lex Luthor v uranovém dole s pampeliškou na klopě a Superman na Měsíci, jak zapichuje americkou vlajku. [2230. hodnocení, 157. komentář, 34%, 856. nejhorší film] ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil dobře, podle mě se jedná (v rámci možností) o povedený návrat k duchu prvních dvou dílů. Po ultra-dementní trojce je to pozitivní skok v kvalitě. Film obsahuje spoustu úsměvných scén a Louis je sice starší, ale pořád jí to moc sluší. Celkově film velmi dobře odsýpá a potěší i návrat Gene Hackmana. Čtvrtý díl podle mě táhnou ke dnu jenom dvě věci - 1.) malý rozpočet a tudíž velmi nepovedené triky (létání na pozadí statických fotek atd...) a 2.) Neuvěřitelně trapný NuclearMan, kterého si mohli tvůrci opravdu ušetřit. Bez těchto dvou vad by to byl celkem bezproblémový Superman. ()

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama