Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Ano,triky vypadají jak v S 1,to mi ale nevadí.Protože se nám vrátil strejda Hackman a Reeve má taky formu!Jak vyřeší světový"odraketění",ale hlavně co předvede na večeři ve čtyřech,když jsou vlastně jen tři!Souboj N -man kontra S -man zvládne jednim tahem!Teda musí trochu zašachovat ve vesmíru,ale v poho.Jako fanoušek Supermana Reeva doporučuji. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Přestože se do sestavy vrací Lex Luthor s kukučem Genea Hackmana, ke zlepšení od tragické trojky dochází jen v míře minimální. Superman je totiž nejen multilanguage (kvalitu jeho ruského dialektu posuďte sami), ale zároveň obětí tvůrčí zvrhlosti scénáristů a režiséra samotného. Tady to prostě chlapi opět vzali za úplně špatný konec, který nejenže mnohdy zvrátí všechny pevně ukotvené zákonitosti galaxie, kterou se Supermanem "sdílíme", ale především kluci dělají blbce z diváku a ze Supermana dvojnásob. Přitom úvodních dvacet minut se tváří relativně "normálně", pak se ale začne lítat a zachraňovat a smích přechází v pláč. Vymlaskaný výkon tanečníka/zloducha jen doráží děsivý dojem na výsledných... 20% ()

animario 

všechny recenze uživatele

První 2 díly byli v rámci možností fajn, ale tohle už je vážně přes čáru (kokainu). Ultrainfantilní děj příběhově srovnatelnej s prapůvodníma animáčema (Lex Luthor vezme spermamanův vlas, přidá kapku aspiku ze sámošky a černýho prášku, asi uhlí proti průjmu,vyšle ho na jaderný hlavici ke slunci a obratem se vrátí Nukleární muž? Haha,animovaný verzi někdy z šedesátek bych to odpustil a bavil se,ale tady fakt ne. Do toho všeho ošklivá Lois Laneová s orgasmem při každým setkání s opláštěncem a laciný mírový poslání. Kýč non plus ultra. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Od natočení prvního Supermana s Christopherem Reevem uběhlo plných devět let a tak si nelze nevšimnout, že v tomto čtvrtém volném pokračování herci poněkud zestárli. Do příběhu se plně vrací Lois Lane v podání Margot Kidder a dokonce i Lex Luthor s tváří Genea Hackmana. Bohužel však bez Otise, takže tu tentokrát chybí komická figurka. Zastoupil ho však Lexův synovec, ale ten toho tady zase až moc nijak zvlášť nevytrhl. Námět není nijak překvapivý, neboť téma o jaderných zbraních a nukleární hrozbě se ve své době hojně promítla i přímo v komiksech. Studená válka holt byla studená válka. Film jako takový je ale neskonalá hrůza. Scénář jakoby nebyl vůbec promyšlený. Hodně scén se veze ve značné zkratkovitosti, čímž často nemá dějový vývoj žádnou logiku. Christopher Reeve Supermana pojal tak, jak ho představoval dříve, takže u něj žádná chyba rozhodně není. Chybou bylo razantní zkrácení snímku, který měl mít původně něco přes dvě hodiny. Nebo byl film scenáristicky už i v této verzi tak špatný, že to nestálo ani za uvedení? Co nejvíce utkví, je fakt, že se v tomto příběhu Lois a Superman potažmo Clark Kent k sobě chovají, jakoby mezi nimi dříve neproběhl žádný milostný vztah. Proč to? S tím by se přece dalo dál pracovat. Je tady toho samozřejmě víc, ale to už nemá smysl dál popisovat. Tento film je zkrátka natolik hrozný, že komiksům dělá spíše ostudu. Ta dosazená politika byla spíše na škodu, neb z toho vlastně vznikla politická moralita doplňující světovou politickou situaci na konci 80. let 20. století. Vlastně se jedná o zneužití této postavy ke stavu věci a tak není divu, že to dopadlo jak to dopadlo. A ještě jednou k tomu brutálnímu zkrácení. Není v tom právě ta politika? Zřejmě bylo vystřiženo něco, co se zrovna nehodilo, nebo bylo až moc odvážné či přímo provokativní. Ale to už ví snad jen bůh. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #24” - Tak jsem zkompletoval ty staré filmy se Supermanem. Musím říct, že čtvrtý díl je opravdu pro otrlé diváky. Warner Bros prodalo po zklamavší trojce práva na Supermana izraelským béčkařům Cannon Films, kteří chtěli největšího amerického skauta v roce 1987 pomilkovat. Bohužel pro ně ale krachovali a nebyly prachy, tak Superman dostal výrazně nižší rozpočet oproti předchůdcům a producentům se zázrakem a tučnými šeky podařilo přesvědčit Reevese, Hackmana a Kidder k zopakování svých rolí. K nim přibyli Jon Cryer a půvabná Mariel Hemingway. Režie se ujal nezkušený Sidney J. Furie a čtvrtý díl vypadá v porovnání s prvním dílem jak Superman z Wishe. Horší triky než v jedničce z roku 1978, děravý scénář, tuna patosu, logické kiksy a neskutečně hloupý příběh s nukleárním odzbrojování. Po prvních katastrofálních projekcích se Cannon zalekl a vystříhal půlku filmu, takže na sebe scény moc nenavazují, několik dějových linek je nedořešeno a zcela chybí např souboj s Nuclear Manem I, kterého tvůrci komplet vystřihli. Výsledná podoba filmu se tak do filmových análů zapsala jako jeden z nejhorších komiksových filmů všech dob, kterému se vyrovná jenom Batman a Robin. Zároveň šlo o jeden z největších propadáků roku 1987, a to tam měl Superman konkurenci v podobě Čelistí IV. Pro Cannony to znamenalo urychlení krachu a kryptonský skaut ve slipech šel na dlouhých 19 let k ledu. * ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

No, tak Supermanská quadrologie je za mnou a po tomhle dílu musim říct, že jsem za to dost rád. Předchozí tři díly měly každý něco do sebe a dají se vidět znovu. Jenomže ve čtyřce se kromě kompletní výměny natáčecího štábu zkrouhnul rozpočet na polovinu a taky to tak dopadlo. Příběh to mohl celé trochu zachránit, protože na ten není přece jen potřeba tolik peněz, nicméně ten stál bohužel za prd. S tímhle příběhem by se nedal natočit opětovně koukatelný film snad ani kdyby za kamerou seděl kříženec Supermana a Chucka Norrise (sorry Chucku). Vizuální triky byly dost hrozný (v předešlých dílech byly mnohem lepší, takže to není stářím filmu) a nezachránil to už ani návrat Lexe Luthora, který nebyl v tomto díle téměř vůbec vtipný. Dávám jednu hvězdu a trochu mě mrzí, jakým způsobem se s námi Christopher Reeve ve své nejslavnější roli rozloučil. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Superman už není tak super jako býval. Donnerovo podání je zcela přehlíženo a jde spíš o adaptace dětského Supermana. Třetí čast ještě něco v sobě měla a kdyby nic aspoň rozšiřovala předešlé dvě části, tady je, ale se vším útrum... ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Bohužel po všech stránkách starý film, ať už příběhovým tempem, mírou patosu, hudbou a hlavně... hlavně zvláštními efekty. To nejsou speciální efekty, to jsou efekty vskutku zvláštní. A ne, není to stářím filmu - v té době už žila trilogie Hvězdných válek a Star Trek měl za sebou čtvrtý film. ()

dodona 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol fakt omyl, katastrofa. Toľko blbosti sa snáď ani nedalo napasovať do 90 min. Hudobný podmaz tvorený tuším len z 2 melódií - Supermanovská a NuclearManovská (resp. keď sa deje niečo zléééé) mi išla na nervy, herci vlastne ani nemali veľmi čo hrať. A vôbec, nechápem prečo toto vôbec vzniklo, prečo to vlastne cele original osadenstvo podpísalo ... No prečo??? ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych se dozvěděl, kolik peněz bylo hlavním protagonistům nabídnuto, aby se do tohohle nechali uvrtat. Gene Hackman byl už dávno úspěšným hercem, kterej si role určitě vybírat mohl a Chris Reeve už po druhým díle mohl pověsit modročervenej plášť na hřebík a nikdo by mu to nevyčítal. Trojku jsem mu ještě odpustil, ale tohle byl z jeho strany krok vedle. Jedním polibkem vymazat paměť, pohledem opravit čínskou zeď a k tomu všemu vysekanej nuklární týpek, jak vystřiženej ze skupiny Europe s vysouvacíma nehtama s tupým výrazem a kterej si libuje v Solárku, bylo na mě už moc. O stupidním scénáři taky netřeba pochybovat. Jedna hvězda za Hackmana a Chrise...tohle byla fakt zbytečnost--->20% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Víc než samotný film, který stojí za starou belu je fakt, že Margot Kidder bylo při natáčení Supermana 3 35 let a byla krásná ženská. A o pouhý 4 roky později vypadá na 50. To měla problémy s drogami nebo alkoholem? Vždyť to není možný jak příšerně ta ženská zestárla. A ono to je vlastně dost trefný, protože jak Margot Kidder vypadá hrozně, tak Superman 4 ještě hůř. Scénář je příšernej a souboj s Nuclear Manem je opravdu jen pro smích. Já chápu, že je to jsou stále jen 80. léta a nikdo neřešil, že pláštěnka ve vesmíru jaksi nemá vlát, protože tam není vzduch, ale to tehdy fakt nikdo neřešil, že ve vesmíru obyčejný člověk neumrzne a může tam dýchat? ()

Lokran 

všechny recenze uživatele

uff. no ten scénář byl hodně špatný, opravdu hodně moc. superman za pultíkem mi fakt hnul žlučí... triky chabé (to snad už i Mélies uměl) a počet akčních scén by se dal spočítat na prstech jedné ruky (o jejich kvalitě snad ani nemá cenu mluvit) prostě superman jako telenovela... dokonce ani záporák lex luthor nebyl ve formě, ani jeho výtvor nukleární muž, takže jediné co na to filmu bylo pozitivní je, že už skončil:)) 30% ()

art 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne pitomy scenar, priserna rezie (kam se hrabe Ed Wood), jednu hvezdicku za Gena Hackmana. Do pulky bych se mozna jeste bavil, ale pak to bylo desne nudny, nelogicky atd. super je scena kde se pri vybuchu dum klepe jako by byl z papundeklu (proste skvely triky a kulisy) ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nízkým očekáváním to zas až tak špatné nebylo. Reeve v tomto filmu podle mě vypadal jako Clark i Superman nejlépe ze všech filmů (asi dozrál do těch správných let). Film sráží hlavně spousta pro mě nepochopitelných věcí (Lois po polibku zapomíná, že Clark je Superman, Superman opravující čínskou zeď pohledem, žena v kosmickém prostoru přežije apod.) a také zkrouhnutý rozpočet, který se podepsal na celkové kvalitě filmu. 55% ()

nicneznam odpad!

všechny recenze uživatele

Jakékoli nenulové hodnocení tady považuju za urážku prvních dvou filmů a ukázku nevkusu. Od prvních sekund to působí jak pilotní díl nějakého krutě nepovedeného nízkorozpočtového seriálu. Ona i ta trojka vybočovala ze zaběhnutého stylu a k tomuhle odpadu směřovala, ale u té jsem se ještě dokázal mírně bavit mnoha ujetým situacím a hercům. Tohle už je příliš a nemá cenu rozebírat všemožná negativa. Tohle se dá s klidným svědomím hodnotit po první minutě. Pokud vám do minuty není jasné, s čím máte co dočinění, pak můžete dát klidně sto procent a vyjde to nastejno jako cokoliv jiného. Horší než trapný sestřih Donnerova materiálu, který měl být použit v druhém díle. Další z filmů, který ohraničuje a v mnoha ohledech rozšiřuje zónu odpadu. Zkrátka i bez ohledu na svůj obdiv a fascinaci prvními díly si tohle zaslouží jen jedno. ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

o trochu lepšie ako dementná trojka. Síce strih bol katastrofa , najmä pri konci bolo viditeľne, že film bol skrátený takmer o viac ako pol hodinu. Taktiež efekty boli slabšie čo vidieť na niekoľko krát orezávanom rozpočte, plus predchádzajúca časť niekde skončila, a toto pokračovanie zase niekde úplne inde začalo absolútne žiadna náväznosť. Absolútne dementne bol zahraný Nuclear Men, ktorého energia bola závislá na slnečných lúčoch, ale superman usúdil že lepšie bude dať mu pár rán päsťou a kopancov. ()

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama