Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

Mr.Lama 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl co to jsou vizuální efekty a tohle byl první film co jsem kdy viděl tak si řeknu že byl super......ále ty šílenosti který se v tom filmu udály a ta prkenost všeho a všech v něm.... Reeve je ale sympaťák ne? ()

Adlytolk 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu jsem dala jen proto, že Christopher Reeve měl fakt pěknej zadek. Jinak jedním slovem shit. Kdo si chce zachovat povznesenou náladu po shlédnutí prvního a s přivřenýma očima druhého dílu, tohle ani nezapne. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Teda já si o sobě myslím, že snesu hodně, ale tohle bylo moc. Bez problémů by se tenhle výtvor dal přirovnat k dnešním "filmům" společnosti Asylum a to bez ohledu na dobu vzniku, které odpovídá triková úroveň. Děs a hrůza, někdy není na škodu, když si mozek na chvíli vezme dovolenou, ale tohle byla fakt lobotomie na druhou! ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Poněkud komické, pohádka. Logika jde naprosto stranou a to bohužel skoro v každém záběru. Za super Klárka popletu přihazuji bodík. Americké pojetí světa, patriotismus, poněkud scestné. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Vroucí, čistý, bezelstný, blbý, směšný, propagandistický. Tyhle všechny přívlastky tady sedí. Váhal jsem, jestli dát 5 hvězd nebo odpad. Nakonec zvítězila ta pozitivní možnost. Superman 4 svým způsobem hraničí s filmovou genialitou. Rozhodně tady uvidíte věci, které jen tak k vidění nejsou. Souboj dvou supermasérů v elasťákách na Měsíci, při němž předvedou unikátní grify, je hajlajtem nejen tohoto, ale snad všech akčních filmů. Kdybych tak měl volit jaký film uložit do schránky, v níž bude poselství pro mimozemšťany, volil bych Supermana 4. ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Pro sérii Supermana s Christopherem Reevem jsem měl vždycky slabost, takže jsem schopen odpustit spoustu toho, co kritizují kolegové. V jednu chvíli jsem uvažoval dokonce o třech hvězdičkách, protože film prostě navazuje na předešlé tři díly. Na jedné hvězdičce jsem ale skončil s poslední větou filmu. SPOILER ALERT! Pokud si při zotavování uvědomil, že Nuclear Man potřebuje Slunce a už ho měl ve výtahu, proč ho prostě někam nezahrabal? Ten Měsíc se přímo nabízel... ()

Jear01 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si že si ,,doplním vzdělání" a podívám se na 4. díl který mi až doposud utíkal a nějak sem nevěděl ani o jeho existenci a teď chápu proč ....... nemam slov 1* jen kvůli tomu že to je superman. A ještě sem moc nepochopil od kdy má superman schopnost očima postavit zeď :D :D :D ? ()

Optical odpad!

všechny recenze uživatele

V pořadí již čtvrté pokračování Supermana, které se vlastně tak moc od předchozího dílu neliší. Je to stejná sračka. Rick Rosenthal je břídil a jeho navýsost stupidní scénář, který by měl být uchován ve filmovém depozitáří, jako přehlídka těch nejdebilnějších nápadů ve filmové historii. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší souboj super dobráka a super zlouna, který jsem kdy viděl. Prostě epická bitka jak má být. Já nevím proč, ale docela mě to připomnělo současného Sup Vs Bat, samozřejmě ne filmařskou kvalitou, ale tím o co v obou filmech jde. Aspoň co se týče ďábelského plánu Lexe Luthora. Sledování tohoto starého nepovedeného filmu si umožňuje uvědomit jak prostinké zápletky superhrdinské filmy mají. Přijatelnější a o dost zábavnější je to pro mě v téhhle směšné verzi s nepodařenými triky, a zlounem co je podivným kořenem s trvalou, a dlouhými nehty, jež byla stvořena z těla supermana, lexe luthora a záře Slunce. ()

Pe!eter 

všechny recenze uživatele

Tvl. jak poskládal všechny ty atomovky do sítě a prcnul je do slunce :-D :-D :-D ... Divim se jak takovýmu frajerovi moh Batman naklepat řízky. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

No jako musím říct, že je to slabota, ale ne taková jako Superman 3. Je mi jasný, že půjdu proti davu, když řeknu, že je to lepší než právě Superman 3. Největším problémem tohoto filmu jsou triky, tak otřesný CGI jsem dlouho neviděl. No a druhým obrovským problémem je finální fight, který je celý ve Slow Motionu a to je opravdu otřesný sledovat. Soundtrack taky nic moc. Největší pytlovina tohoto filmu je vesmírná síť na atomovky, proboha co to mělo být? No prostě nuda a pěkná pytlovina. No a záporák velký špatný. Mezi nejlepší scény určitě patří ty proslovy a to je tak všechno, jinak je to obrovská slabota, ale přece jenom o něco lepší než 3. díl. 6/10 Sice slabý, ale něco se mi tam líbilo. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy "zábavná píčovina". Rozepsaně: neuvěřitelný mix bezduchých dialogů osob po lobotomii, sestříhání nesouvisejících záběrů i amatérských vizuálních efektů. S odleskem poměrně zajímavého nápadu tato bezduchá splácanina působí i zábavně až legračně. Louis Lanová ve filmu dost zestárla. Ve filmu je i řada logických problémů - Nuclear Man se v úvodu ihned vypne, pokud se na chvíli dostane do stínu. Když pronásleduje supermana, nevadí mu polostín, zavrtá se do sopky, vstoupí za ním do mrakodrapu a nic se neděje. Ještě křiklavější je neznalost produkčního týmu, že ve vesmíru je chladno a nedá se tam mluvit kvůli absenci vzduchu. Zajímavé, že NuclearMan a jím unesená blondýna je bez zdravotních problémů na půli cesty k Měsíci... Avšak Nově Cinema jsem vděčný, že mi přinesla čtvrtý díl o Supermanovi, díl, o jehož existenci jsem neměl ani potuchy. Trochu z nostalgie, trochu z vykouzleného úsměvu nad nejapností filmu mu dávám 25%, ale už nikdy, opravu nikdy ho nepotřebuji vidět znovu. ()

Rikku 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejnajivnější a nejdětinštější kousek celé série, ale pořád pro mě přijatelnější než strašlivá trojka s rádoby vtipnými gagy. Jako námět to na papíře muselo fungovat, protože si jinak neumím vysvětlit, jak by se podařilo získat zpátky celé původní obsazení (včetně Margot Kidder, která už v trojce nechtěla mít se sérií bez Donnera nic společného). Škoda že to nedostalo větší rozpočet a někoho, kdo by ještě dokázal učesat scénář a zbavit jej té spousty příšerností (atomovky do Slunce, ucpání kráteru špičkou hory a létání ve vesmíru bez skafandru...oukéééj). Z úvodní scény na farmě dokonce čiší i jistá podobná atmosféra, jakou uměl navodit Donner v jedničce, scéna s dvojitým rande je velmi zábavná, ale ve druhé půlce už filmu dochází dech. P.S. Když už nic jiného, dozvěděli jsme se, že amnézie Lois z (oficiální) dvojky je patrně vždy jen dočasná :-D ()

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama