Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda se přitroublá dvojka vydává na cestu do nebe, pekla a na různé zastávky mezi těmito cíli a setkává se (mimo jiné) s Albertem Einsteinem, velikonočním zajíčkem či smrtkou. (oficiální text distributora)

Recenze (74)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Stejšeeennnnn! Ať si kdo chce, co chce říká, ať si maminka slzu utírá, tehdá v těch nevinných devadesátých letech byla tahle komedie naprosto smrtící coooolová zabijačka, jaká neměla (a snad ani nemá) obdoby. Všechno, co tehdejší týnejdžr chtěl, tam měl. Sci-fi roboty, rock, Satana, pana Smrtku, revoltu proti pravidlům, zákonům, povinnostem, hlášky, vtip, gagy jako kráva, nápaditou budoucnost (Faith no more), magii a Utah. Ale s tím posledním si nejsem tak jist, že by bylo v nějakém spektru tehdejšího týnejdžra. Jsem si jistej, že to hned na nějakém novodobém týnejdžrovi vyzkouším, jestli to po dvaceti letech pořád ještě funguje. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V Americe kultovka, u nás niche záležitost, kterou hodnotilo pár stovek lidí s divně strojeným Reevesem. Jsem zvědav, jak bude fungovat trojka...6/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Stejná úroveň a můj stejně vztahující se komentář jako u "Skvělého dobrodružství Billa a Teda". ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl řekl bych kultovní záležitosti je ještě blbější než jeho starší bratříček. Naši hrdinové tentokráte notně omezili výlety do historie, zato se musejí vypořádat s vlastní smrtí. Smrt výborně ztvárnil William Sadler. Výborná scénka nás čeká hlavně v okamžiku, kdy aby se Bill a Ted smrti vyhnuli, musí Smrt porazit v jimi zvolené hře. Smrtka se ukáže jako osoba, která má problémy s gamblingem a tak prohrává i v jednoduchých Lodích. Pro závěrečné vystoupení kapel si tvůrci nemohli vybrat lépe. Písnička God Gave Rock 'N' Roll to You II od Kiss splňuje veškeré atributy nesmrtelné hitovky. Dvojka je i díky robotím verzím Billa a Teda o něco lepší. PS: Hodně bych si přál nějaký třetí díl, humor je originální a tvůrci se nebojí absolutně ničeho. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skoro na rovnakej úrovni ako jednotka. Stále je to šialenosť utrhnutá z reťaze, ktorá dávkuje nepredvídateľné zvraty a absurdné vtipy. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po nečekaném úspěchu prvního dílu se Keanu Reeves a Alex Winter vrací v ještě o třídu ulítlejším pokračování eskapád svých "excelentních" postav. Dvojka Billa a Teda je po stránce nápadů nejvynalézavější a vizuálně nejpoutavější (když pomineme hrozivé CGI, které je paradoxně horší než v o dva roky starší jedničce). Za scény z pekla by si film zasloužil plný počet. K dokonalosti ovšem filmu jako celku bohužel chybí poměrně dost, takže ani představení skvělých postav jako Smrťáka, který neumí prohrávat, či geniální vědce STEJŠNA nevytáhne tuhle ujetou cestu výš než na čtyři hvězdy. Osobně u mě však ze všech tří dílů o prsa vyhrává. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté – dvojka je ještě o něco stupidnější a absurdnější než první díl. To by nemuselo být nutně špatně, ale opět to stejně jako jednička naráží na problém nedotaženého scénáře s malým množstvím funkčních gagů a málo využitými nápady. Upřímně – bavila jsem se méně než u jedničky. Smrtka byla fajn, ale jestli nejhumornější scénou filmu je to, že hrdinové soupeří se Smrtkou ve společenských hrách a Smrtka nechce uznat svou prohru, tak mi to vlastně přijde poměrně slabé. Bohužel si opravdu nevybavuju jedinou scénu, která by mě pobavila více než tato, a tuším, že jsem se možná ani nezasmála nahlas. Tak nevím. Absurdní humor mám obecně ráda, ale tohle asi nebylo nic pro mě (snad by to ale mohlo pobavit puberťáky ve správné náladě, což ostatně bude cílová skupina). Myslím si, že tímto mi eskapády Billa a Teda opravdu stačily. ~(2,3)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za mňa pomerne výrazné zlepšenie na všetkých úrovniach. Akoby jednotka bola iba ohmatávaním materiálu a všetko sa naplno rozbehlo až v dvojke. Nie je to síce bohvieako vtipné a nabité hláškami (avšak určite nechýbajú), ale je tu toľko vizuálnych nápadov, až ich divák všetky naraz nepoberie. A je rozhodne dobré, že sa tu odkazuje (aj) na umeleckú kinematografiu minulosti (Siedma pečať, nemecký expresionizmus, filmy Powella a Presburgera, možno aj Westworld) a nejde tak len o stereotypný teenagerský výplach. Záverečná tretina ide už skôr v šľapajách jednotky, avšak hudobné finále s "hosťami" pred publikom je určite lepšie ako predstavovanie historických postáv. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinovým názorem, že pokračování je o moc horší než celkem slušný první díl. Bill a Ted jsou ovšem stále stejně psychopatičtí psychouši, jako v prvním díle. Dokonce i jejich robotické alternativy si drží dostatečně vysokou hladinu retardace. Tudíž i tento díl je snesitelná zábava. Takové ty nápady s nebem a peklem mi přišly poměrně dost debilní, ale bylo tu pár momentů, které za něco stály. Kdybych měl být konkrétnější a pokusil se vzpomenout si, tak se mi to asi nepodaří. Přiznám se, že v závěru už jsem trošku usínal. Lepší 2 *. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo bude další ??" - "Nó, možná si vezme tebe !!" - "Jó !! Byl bys vlastní nevlastní táta.." ;) Tři kusy za tenhle krutopřísně nahláškovanej bizár, vole !! Ale horko těžko, vole.. Ačkoliv Smrťák Will Sadler je božskej..;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o niečo znesiteľnejšia ako jednotka vďaka tomu, že je absurdnejšia. Už to nie je nudné cestovanie po histórii, ale ústredné duo zažije kopu šialených príhod v pekle, na zemi v súčastnosti, budúcnosti, stretne smrtku, mimozemšťanov atď Proste všetko čo scenáristov napadlo tam dali. Vďaka tomu je film nepredvídateľný a o niečo menej nudný. Ale ústredné duo mi stále pripadá nevtipné. Napriek tomu, ak fakt po rokoch vznikne trojka, tak si ju pozriem, lebo som zvedavý jak trápne bude pôsobiť starý Reeves v úlohe zhúlenca. 3/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Amerika v tej najčistejšej a najnaivnejšej forme. Hewitt je rutinnér bez nápadu a scénar je postavený takým štýlom, že dajme to sem aj tak nám na to dajú peniaze. A oni dali. Bill a Ted mohli byť skvelou sériou o cestovaní v čase, posmrtnom živote a skvelej hudbe, keby to nepísali zhulenci, ktorím bol dosť jedno či to bude fungovať v rámci čohokoľvek. Prvá časť bola blbina. Druhá časť je znesiteľná len vďaka Sadlerovi, ktorý ako Grim The Reaper absolútne kraľuje. Pozerateľné ale len raz a s nadhľadom. Nechápem ten kultový status a som veľmi zvedavý na tretiu časť. Lebo takéto filmy sa prestali robiť už dávno a malo to svoje opodstatnenie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Určitě se to tváří jako komedie, ale já ten humor nějak nepobral. CITÁT - Já mám robotickou erekci.......... Perfektní námět, dobrá dramatizace, nádherná hudba jen škoda, že je to pojaté jako komedie. To mi k tomu nesedí. CITÁT - Tohle je Peklo. Obaly rockovejch alb jsou úplně vedle........... Opravdu je ten humor tak nešikovně pojatý, že mi to kazí celkový dojem z filmu. DIALOG: BILL(Alex Winter) - Tede. TED (Keanu Reeves) - Jo. BILL - Jest-li umřu vezmi si mé desky Megadethu. TED - Jsme mrtví! BILL - Tak jsou tvoje, vole. TED - Faj. Díky, vole............ Film obsahuje zajímavě pojaté cestování časem (zase ten pokus o humor) nebo spíš využití cestování časem. Ve filmu mimo jiné zazní "Go To Hell" skupiny Megadeth. http://www.youtube.com/watch?v=a7pqj8Be8kU ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne opulentnejšia zábavka, ako jeho predchodca, len čo je pravda. Avšak hlavný predstavitelia už niesu taký sympaťáci, ako minule, neprednášajú žiadne nesmrteľné hlášky a pravdepodobne je tu toho trochu viac, než by zdravý rozum dovolil. Svetlejšie chvíľky však prevládajú a tým pádom je opäť o zábavu postarané. Aj keď škoda, že len málo nad priemer. ()

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Reklama

Reklama