Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

"Noooo way!"Hele naprosto miluju tenhle zhulenej 80s vibe a ten film vlastně chápu a líbí se mi. Bill a Ted jsou přesně tak cool jaký jsou a po nějaké kultovní stránce tomu nemám co vytknout. Musím, ale říct že jsem si je neužil ani zdaleka tak moc jako třeba podivnou vědu se kterou bych to asi nejvíc srovnal. Chybělo mi tam asi víc normie vtipů :D. Ale i přes to tomu nemůžu upřít ten strašnej kult a geniálního Keanu Reevese s budkou cestující časem . ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, to je případ. Je to povrchní blbina, oslava konzumu a všeho, co je na americké společnosti špatně. Také je to křečovitý pokus o stvoření kultovních parťáků (který nevyšel) a kromě ne zrovna promyšleného scénáře musím zmínit veeelmi nepovedenou režii. Proč tedy hodnotím tak vysoko? Asi jsem prostě někde nechal mozek a bavil se při pohledu na 25 letého Keanu Reevese. Zopakovat si to ale vážně nemusim. Stejně jako například u Waynova světa. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ucházející komedie, která nenadchne, neohromí, ale také neurazí a pobaví. Má spád a skoro vůbec nenudí. Až ji někdo z vás uvidí v programu, ať se na ni podívá, ztráta času to není. Ale i kdyby na ni náhodou zapoměl, taky se nic nestane ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád rôzne variácie na tému cestovania v čase. Či už vo forme klasického sci-fi, horroru, popcorn movie alebo i komédie. Ale "Bill and Ted´s Excellent Adventure" je velice slabý film. Tento snímok ma definitívne utvrdil v tom, že Keanu Reeves je nešikovné herecké nemehlo, ktoré malo sem-tam štastie na dobrého režiséra s dobrým scenárom (napr.Matrix). Inak je to len taký drevený Jano, čo nedokáže zahrať ani jednoduchú úlohu pubertálneho poloidiota. Z toho čo predvádzal v tejto prostoduchej komédii (pri ktorej som sa ani raz nezasmial), mi bolo trápne za neho. A to je poriadne nepríjemný pocit. * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na nesmyslnou hloupost, ve které si dva školáci lítají v telefonní budce do minulosti pro největší historické osobnosti, aby udělali zkoušku z dějepisu. Dobře že se film nezajímá kauzalitou, protože pak již by se v ději nikdo nezorientoval. Komické situace nám tedy připravují např. Napoleon v aquaparku nebo Johanka z Arku na lekci erobiku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Človek má pocit, že sa díva na nejaké voľné pokračovanie Návratu do budúcnosti. Nezanechá to vo vás vyložene taký hrejivý pocit a keď Marty behá hore dole na svojom Deloreane, avšak ja som sa naozaj bavil. Sledoval som to v originálnom znení a preto nezabudnem na ten nezabudnuteľný hlas Keanu Reevesa pri opakovaní tej svojej nezabudnuteľnej hlášky. Áno, obaja hlavní predstavitelia vyzerajú a správajú sa ako mentálne retardovaní, ale ono to proste baví. Na dobu, kedy snímka vyšla (rok môjho narodenia) sú efekty celkom slušné, samozrejme že sa nad nimi niekedy pousmejete. Dej je celkom vydarený a zaujíma vás, ako to všetko skončí. Zaujímavosťou je, že na rozdiel od Návratu do budúcnosti, tu cestujete časom, aby ste úspešne spravili skúšku na škole. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě tahle bláznivá komedie nadchla. Jak ji vidím po mnoha letech? Příběh je víc než bláznivý - nedává moc smysl. Hlavní dvojka připomene Beavise a Buttheada. Je zábavná svou tupostí a baví svými přiblblými řečmi. Bill a Ted má působivou zápletku s cestováním v čase a přesto působí trochu obyčejně tím, že nemá bůhvíjak promakaný scénář a vtipy... Na druhou stranu i po letech mi to z nějakého důvodu přijde jako děsně fajn komedie, která skvěle graduje. Hlavní postavy jsou sympaťáci, film má svoje kouzlo a scénky s historickými postavami mě vždy pobaví. (8/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hello, I'm Doctor Freud, but you may call me Ziggy. Zhuleně optimistické osmdesátky v plné síle, Neo s nejzběsilejším účesem jaký si na něm je možné představit a telefonní budka která je skoro stejně stylová jako o pár let starší DeLorean. Party on, dudes! 7/10 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

První díl této (nyní již) trilogie vnímám zpětně paradoxně za ten nejslabší, co se námětu týče. Ovšem na jeho základech se podařilo vybudovat vynalézavé univerzum, ze kterého lze zjevně těžit i více než 30 let od premiéry. Stephen Herek, který před Billem a Tedem režíroval pouze jediný film, a to jedničku Critters, potvrdil, že byl na 80s fenomény specialistou. Spolu s parádním soundtrackem, který je pro změnu ze všech dílů zdaleka nejlepší (a ryze osmdesátkový), si tak nedovolím pod čtyři hvězdy jít. Tohle "parádní" dobrodružství se tu totiž teprve rozjíždělo! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Námět o dvou přiblblých kámoších, kteří se přimotají k cestování časem a rozhodnou se využít historické osobnosti k tomu, aby prošli školní zkouškou z dějepisu a zvrátili tak osud ve svůj prospěch, je vlastně velmi dobrý. Zároveň bylo zábavné sledovat Keanu Reevese v tak mladé roli. Nicméně, mám pocit, že tento trhlý námět nebyl ani zdaleka využit naplno. Je to šílené, je to přiblblé, ale paradoxně – scén, u kterých bych se opravdu s gustem zasmála bylo naprosté minimum. Problém je, že celkově jde o nedotažený film s nedostatečným scénářem, kde je z námětu vytěženo jen málo gagů a nápadů. Přitom se toho nabízí mnohem víc a je to škoda. Přiznám se, že co se týká podobného námětu, i takové Hele vole, kde mám káru mě pobavilo mnohem více, a to ani nemluvě o klasikách jako Noc v Roxbury nebo dokonce Blbý a blbější. Oproti tomu je tento film jen taková nedotažená hříčka. Hlavně je mi líto, jak málo byly využité historické postavy v kontextu jejich doby/jejich agendy. Když si třeba vzpomenu na ty gagy z Návštěvníků (tedy jak to opravdu může vypadat, když se dejme tomu postava ze středověku přesune do současnosti), tak tohle byl méně než slabý odvar. Vezměte si třeba postavu Napoleona – nebýt toho, že měl kostým Napoleona a sem tam zařval něco francouzsky, divák by si ho pomalu ani s postavou Napoleona nespojil. Stejně tak třeba Billy the Kid – tenhle milý, zcela normálně se chovající chlapík (který se navíc stará o Sokrata) má být drsný psanec z divokého západu? Všechno to byly jen takové figurky v kostýmech a přijde mi prostě smutný ten nevyužitý potenciál. Na druhou stranu, na jedno podívání to rozhodně nebyl špatný zážitek a obě hlavní postavy byly přitroublým způsobem sympatické. Navíc hláška „Be excellent to each other!“ má něco do sebe a ani se nedivím, že mezi fanoušky se ujala natolik, že je z ní v podstatě kultovní fráze. ~(3,0)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Džingischán v športovom oddelení je to najvtipnejšie, čo Bill a Ted ponúka a je škoda, že všetko okolo je "iba" uletené namiesto toho, aby to bolo aj skutočne vtipné. Nápad je fajn, ide o akýsi Návrat do budúcnosti na tripe, avšak film zostarol asi viac, než by bolo zdravé. Škoda, že Bill a Ted necestovali aj do bližšej budúcnosti a nevyzvedali, nakoľko je ich film obľúbený aj niekoľko desaťročí po vzniku. Všetko smeruje tam, kde chcú Bill a Ted skončiť a tie prekážky v ceste za cieľom nie sú obzvlášť komplikované a diváka tak film iba málokedy prekvapí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bill i Ted jsou příjemní psychopati a nedocenění hudební géniové. Tedy o tom druhém se zatím neví. Ve škole jim nějaký brutální negr zadá totální píčovinu do dějepisu. Naštěstí se objeví Neo v upravené telefonní budce a naše dva milé retoše zachrání. Takže tu máme výpravu do historie, kde si do současnosti vypůjčí nějakou tu desítku historických postav. Pokud vám to zní šíleně, tak vám to zní zcela správně. Kupodivu je snímek docela vtipná záležitost, což člověka překvapí pořádně. Nesouhlasím s pár kritiky kolem mě. Na film je možné koukat bez trvalé újmy na zdraví i bez podpůrných prostředků jako jsou například tráva, houbičky, kokain, heroin, LSD, pervitin či třeba jen obyčejná láhev technického lihu. Není to nijak ohromující záležitost, ale rozhodně se jedná o snesitelný průměr. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejpohodovější a nejulítlejší časovka jakou jsem viděl. Neskutečná blbina. Infantilní odvaz, který si na nic si nehraje, jen si hraje a mě to nečekaně bavilo. Spousta parafrází a odkazů (Návrat do budoucnosti, Star Wars), spousta hlášek i hravého blbnutí s historickými motivy (Napoleon v aquaparku Waterloo, Johanka z Arku, Iron Maiden, Sigmund Freud u výslechu). A Beethoven v obchoďáku taky neměl chybu. K tomu vzácná příležitost vidět Keanu Reevese coby retarda v bláznivé komedii. Humor Billa a Teda nemusí sednout každému, ale já se bavil. Party on, dudes! ()

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama