Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kultovka, ktorú musia vidieť hlavne tí, ktorý si myslia, že Keanu Reeves je action star. Mimoriadne zábavná jazda časom, kde je paradoxov viac, ako v TERMINÁTOROVI a ktorá ponúka ultimatívnu 80´s atmosféru a nadhľad, čiže vecičky, ktoré tak skvele fungovali v iných žánrových peckách 8smeho desaťročia minulého milénia ( napr. NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI, WEIRD SCIENCE alebo MY SCIENCE PROJECT ). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nablblá slátanina Návratu do budoucnosti a Návštěvníků a Pána času, kde je možné vidět kouzelné začátky příšerně přehrávajícího Reevese, umocněné ještě dabinkem "ala Koudy".. je to stupidní, fórků pomálu, ale závěr je docela fajn. Plyne z toho pučení, že i úplný pabl se dokáže bičnout když dostane příležitost a něco předvést. Jen škoda promrhaného potenciálu v jiných časech, tam byl prostor pro spoustu super situací. Za mne 40% max a s odřenou budkou v zádech. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku než se příběh pořádně rozběhl jsem si myslela,že je to další odpad a už kvůli Keanu Reevsovi mě to trochu mrzelo, tak jsem si říkala - přežiju to do konce třeba se to změní...Nezměnilo, ale i tak to bylo celkem vtipné pozorovat ty herce,kteří hráli ty významné postavy v dejinách USA a vůbec celého světa jak běhají po tehdy moderním světě. Obzvláště vtipný mi přišel Napoleon ve vodním světě a Beethoven v obchodu s hudebními nástroji. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o najpohodovejšiu vec akú som za poslednú dobu videl. Skvelé dobrodružstvo Billa a Teda je pre mňa rovnako zábavné ako trilógia o Austinovi Powersovi alebo dva diely Waynovho sveta. Kedže cestovanie časom vo filmovom ponímaní zbožňujem už od čias Back to the Future, mnoho scén mi neuveriteľne ulahodilo. Iste nejedná sa o žiadnu filmovú klasiku a predpokladám, že mnohý skôr krútia hlavami než ako sa smejú, ale ja som sa bavil kráľovsky. To veľké finále s prezentáciou referátu o histórií ma jednoducho potešilo. Ten malý chlapec vo mne kričal absolútnym nadšením. Takéto filmy sa už bohužiaľ v Amerike netočia. Postrádajú totiž tú správnu dávku naivity, potrebnú pre akceptovanie mnohých hlúpostí, ktorá vás ale prinúti si príbeh a postavy zamilovať. Teším sa na Billovo a Tedovo ďalšie dobrodružstvo. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Není možná! Dva natvrdlý metaláci propadají z dějaku. Učení jim neleze do hlavy a tak musí podniknout výlety do časoprostoru v telefonní budce. Vtipné chytání všech historických osobností. Reevs i Winter se výborně doplňují díky absurdnímu vtipu i mladistvému vzhledu. Prostě pohodový úlet. 6/10 ()

Galerie (90)

Zajímavosti (14)

  • Bill a Ted představí Rufuse sami sobě, Rufus jim nikdy neřekne své jméno. (Vlado666)
  • Keď Napoleon na konci filmu ukončí svoju prezentáciu, Ted zahlási: „Nemyslím si, že to bude fungovať". Mapa, ktorú Napoleon použil pri prezentácii, znázorňuje francúzsku inváziu do Ruska. Známy francúzsky cisár pri nej utrpel porážku. (busev)
  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama