Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh plný napětí, lásky a kouzel. V tomto dobrodružném příběhu, překypujícím souboji, láskou i pohádkovými postavami, se seznámíme s carevičem Prošou a jeho napínavými osudy. Na první pohled šlo pouze o sen. Sen, který chtěl po svém synovi vyprávět ovdovělý král Jermolaj Veliký. Jenže mladý carevič uměl vše, jen lhát ne. A protože šlo o velmi zlý sen, odmítl ho svému panovníkovi vyprávět. Za to se dočkal vyhnanství, které mu přichystalo nejedno dobrodružství, ale také upřímnou lásku k princezně. Ta je však uvězněna ve věži zlého krále Derdidase. Podaří se statečnému Prošovi svou milou osvobodit, anebo bude navždy bloudit v tajemných lesích plných čar a kouzel? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Carevič má hezké modré oči a bláznivého tatíčka cara. Díky tomu prvnímu se do něj zamiluje princezna, což ovšem nastane až poté, co se díky tomu druhému ocitne spoutaný v lese a následně, díky neméně bláznivému otci princezny, ve věži. Pak se ve věži, ovšem v jiné, ocitne princezna, protože do jejích modrých očí se zamiluje Derdidas. A tady končí úvod a začíná pohádka. Matematicky založené děti ocení scénu - přiteče sem za minutu pět věder vody a jedno vědro odteče. Vejde se sem osmdesát věder vody. Otázka zní - kdy umřeš? ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Typická ruská pohádka. Počátek natočen v kulisách, to jsem myslela, že omdlím, ale pak to "vypravěč vysvětlil, že to byl úvod do pohádky a to už byla příroda a klasika. Za zmínku stojí dvě věci : 1) princezna mohla být hezčí. Rusové mají plno krásných děvčat. Princezna mívá krásné dlouhé vlasy a není střapatá a neučesaná. 2) Líbill se mi konec pohádky, kde vyprávěč říká :" Všichni lumpové, zloději, lotři a šejdíři dříve nebo později odejdou. Pěkně jeden za druhým." Není to povzbudivé ? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá rozprávka o naivnom cárovičovi, prefíkanom zlodejovi a zanovitej princezničke. Priveľa spevu, lacných kulís a narýchlo zbúchaného príbehu bez hlavy, možno iba ak s pätou. Už začiatok napovie dosť, keď je cárovič je za nevyzradenie svojho sna najprv priviazaný ku stromu, aby ho zver roztrhala a potom u druhého kráľa za rovnakú sprostosť zatvorený do žalára. Záporák Derdiedas (už len to meno) je vari jediným svetlejším momentom rozprávkového príbehu. Podivné je, že hlavná postava hrá v príbehu až druhé husle. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Dobré hudební - muzikálové výkony, svižné tempo a krásná princezna. Slabé kulisy a výtvarné provedení. Průměrná pohádka, SPOJLER: kde carevič je ňouma a podivín, i přesto je "favoritem" příběhu a vše jde v jeho prospěch... Další podivností je jeho chytrý přítel, který mu ve všem pomáhá bez nároku na odměnu - v našich pohádkách většinou tito přátelé princů je oberou, atd... ()

Reklama

Reklama