Reklama

Reklama

Hardball

  • Česko Tvrdá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gambler Conor O'Neill (Keanu Reeves) je po uši v dluzích. Od jednoho ze svých přátel ovšem dostane šanci, jak svůj závazek odpracovat: za 500 dolarů týdně má trénovat problematický dětský baseballový tým z chudého chicagského sídliště. Zpočátku sice neví, jak se s úkolem vypořádat a ani jej to příliš nezajímá, ale když své svěřence začne lépe poznávat, přestávají mu být lhostejní. Začíná projevovat opravdový zájem nejen o jejich učitelku angličtiny Elizabeth (Diane Lane), ale i o jejich sportovní a osobní problémy. Zoufalý trenér i podprůměrní hráči tak jeden ve druhém pozvolna nalézají cestu k lepšímu životu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

movie 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který se snaží sportovní klišé konfrontovat s tvrdou realitou. Oddechovka Keanu Reevese mezi Matrixem 2 a 3. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nečekaně pohodové drama o sociální práci přeformulované na baseballové trénování černoušků. Reeves táhne celý film , jeho přeměna z lehkomyslného gamblera v správného chlápka je sice schématická, ale nevadí to. Tak je dobrý. Konfrontace reálného gangsta prostředí s hrou dokáže vyždímat z diváka i nějaké ty emoce a tak to má být. Lehký nadprůměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Američané čas od času natočí nějaký sportovní film věnovaný svému milovanému baseballu. Do hlavní role obsadí hvězdného Keanu Reevese a děj se co děj. Zpočátku je jeho postava prezentovaná jako závislý gambler a ochlasta topící se v dluzích. No tomu ani sám Reeves nemohl uvěřit, ale pak se mu blýskne na lepší časy a dostane nabídku trénovat problematický dětský baseballový tým a tím tak dluhy smáznout. A s Reevesovým příchodem na hřiště se také můžete rozloučit s počátečním netradičním pojetím filmu. Reeves je však ve své roli natolik dobrý, až přehlédnete v podstatě schematičnost, jaká je k vidění ve všech filmech o sportu. Tým je zpočátku sestavený ze samých podprůměrných hráčů, ale postupem času a tréninků jsou z nich schopní hráči, co si s trenérem začnou rozumět, i když se zpočátku zrovna moc nemuseli a trenér zase projeví city učitelce angličtiny. A pak že láska a sport nejdou dohromady. Sice tohle všechno už tady bylo několikrát, ale režisér Brian Robbins je z rodu těch režisérů, kteří svoji specializaci na komedie a filmy se sportovní tématikou zvládají výborně, dokáží zachytit i určité autentické aspekty ze hry i běžného života, i když točí jen podle průměrného scénáře s hollywoodským koncem, ale ne každý na takový scénář naláká Keanu Reevese. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ste v robote, nikto tam nie je, idete obedovať a v telke začína zase nejaká blbosť. Čo je vlastne ideálne. Pozerať Tvrdú hru s plným vedomím, respektíve naštartovaným mozgom je tak nepredstaviteľné, ako Slovák hrajúci baseball na špičkovej úrovni. Alebo ako Keanu s deckami na baseballovom ihrisku. To nemôže fungovať ani pri sebelepšom scenári a ten Tvrdej hry je ešte k tomu podpriemerný. Čo tu spoločne s Diane Lane hľadajú, nevedia ani oni sami. Keď ten malý štupel začal rapovať Notoriusa BIG, tak to bol ten správny wtf homerun. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tento film obsahuje všetko to, čo má obsahovať správny športový film na nedeľné gaučovanie. Pekne podľa šablónky ... nič výnimočné. 2,5* ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Vyrastať v černošskej štvrti je veľmi ťažké a tu je to podané dosť reálne, čiže tvrdo na to, že je to rodinný film. Len škoda toho typického hollywoodskeho konca. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Jak baseball, tak život je drsná hra. Ani v jednom nevíme, jak skončí. Život potulného sázkaře změní až partička kluků, kteří mají jediné, a to svůj baseballový tým. Sportovní snímky to mají vždy lehké, polovina filmu jsou ukázky sportu a to další nezbývá zrovna moc času. Ale Tvrdá hra mi přišla přeci jen lehce jiná, trošku více, než-li jinde se mi zdálo, že se hraje na hlavní postavu, což se mi líbilo. I tak je Tvrdá hra dobrým, lehce namyšleným filmem, který ale ví, co chce. Keenu Reeves jako učitel baseballu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle typ filmů rád - amatéři, zkrachovalej coach, neuvěřitelná sezóna atd... Keenu Reeves je ale příšernej, v tomhle filmu mě neuvěřitelně sral. Malýho pinďoura je samozřejmě škoda, cameo Sosy super, ale prostě Keenu mi film znechutil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny film o tom, ako zufaly trener postupne spoznava v chudobnej cernosskej stvrti svojich zverencov. Za dialogy a slusny scenar dam 66 % ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Klasický odpočinkový průměr o teamu, co se postupným porozuměním s trenérem dostává stále více nahoru. Nic víc, ani míň. Žádný zvrat, tuctová hudba. A proč ne. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Moc prijemne a tak nejak idealisticke sportovni drama se socialni prichuti, ktere je vsak nutno hodnotit v ramci zanru, jak jinak... ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Takový dozvuk sportovních filmů z 80. a 90. let, který se díky dětskému baseballovému týmu možná tváří jako rodinná podívaná, ale opak je pravdou. Děti slouží spíš jako ukázka problematiky života v amerických ghettech, kde je násilí na denním pořádku a děti zde nemají moc růžovou budoucnost. Následně se film zaměřuje na postavu Reevese, který se z nesympatického a zadluženého sázkaře z okraje společnosti mění na empatického trenéra s životními hodnotami. No a baseball? Ten je až na třetím místě. Film vhodný spíš pro fandy sociálního dramatu, nikoliv pro sportovní nadšence. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný snímok, ktorý síce napriek svojej trochu slabšej prvej polovici to vybalí v tej druhej a dôjde na naozaj hlboké emócie a situácie, ktoré by ste nečakali, že sa stanú. Za poslednú polhodinu a zvlášť koniec dávam 4. hviezdu, dlho som sa tak nerozcitlivel a nezamyslel sa nad tým, že šport nie je len o bitkách a súťažení, ale o tom krásnom pocite hrať. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Slabost pro sportovní filmy a baseball obzvlášť dělají z tohohle filmu jasný čtyřhvězdičkář. Obsazení Reevse i těch kluků vynikající, hlavně ten nejmenší stojí za to. Komu se to líbí, tomu doporučuji knížku Mika Lupicy "Heat" - místy jsem váhal, jestli to není točené podle ní, ale není, byť to má hodně společných situací. Výborný film. ()

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama