Reklama

Reklama

Hardball

  • Česko Tvrdá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gambler Conor O'Neill (Keanu Reeves) je po uši v dluzích. Od jednoho ze svých přátel ovšem dostane šanci, jak svůj závazek odpracovat: za 500 dolarů týdně má trénovat problematický dětský baseballový tým z chudého chicagského sídliště. Zpočátku sice neví, jak se s úkolem vypořádat a ani jej to příliš nezajímá, ale když své svěřence začne lépe poznávat, přestávají mu být lhostejní. Začíná projevovat opravdový zájem nejen o jejich učitelku angličtiny Elizabeth (Diane Lane), ale i o jejich sportovní a osobní problémy. Zoufalý trenér i podprůměrní hráči tak jeden ve druhém pozvolna nalézají cestu k lepšímu životu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Bratr 

všechny recenze uživatele

Naprostý standart v žánru, víceméně obdoba čeksé televizní tvorby s lepším technickým zpracováním a o ždibet větší hvězdou v hlavní roli. ()

rawboy 

všechny recenze uživatele

Keanu zapózoval a zamáchal rukama a děvčata omdlívají. Z losera se stane příkladný američan, který spasí odepsané mladé vyvrhely a ukáže jim správnou cestu. A když na konci za G-Baby pomalu i čůrají tak jsem málem rozkopal televizi. Jeden z flmů kdy mám problém vydržet až do konce. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Tento film je non-stop v televizi každý čtvrtý víkend ho vždycky uvidím a hele na to já ho tu nemám ohodnocený.Jinak za to jak si u něho jde pěkně odpočinout je to u mě fakt jednička na víkendy. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Asi budu jediný s tak velkým ohlasem, ale nestydím se za to. Vtipné, dojemné i poučné. Keanu Reeves je všem znám jako Neo z Matrixu, a proto je u něj tak těžké ohodnotit "normální" roli. Podle mého se jí zhostil naprosto bravurně a v mnoha pasážích mu to prostě věříte. A výkony dětských hrdinů jsou taky vydařené. Obzvlášť hodnotím hudbu, která si zaslouží zvláštní hvězdičku. Jediné, čemu v samotném příběhu nelze až tak věřit, je tak rychlá proměna Reevese z coby zadluženého ztroskotance v napraveného člověka. Ano. Film obsahoval tradiční hollywoodská klišé, ale tak nějak mi to v tomhle provedení nevadilo. Nedivím se, že jsou hodnocení různá - každý totiž čeká od žánru "sportovní drama" trochu něco jiného a mně tenhle film přinesl víc, než bych od žánru chtěl. Takže rozhodně, bez váhání a s plným rozmyslem 5 hvězdiček. ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Takové americké klišé... Od bastarda ke kliďasovi, který zachrání nejen sebe ale i partu malých dětí a dá jim naději. Vše zachraňuje snad jen Reaves, na kterého se příjemně kouká. Průměrná oddechovka. ()

xhonza5 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Nalezení týmového ducha a napravení životních chyb. Nejdřív se zdá, že se někomu práce trenéra zrovna nezamlouvá, ale postupem času si člověk zvykne na cokoliv. Vlastně i víc, zamiluje si to. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Conor O´Neill (Keanu Reeves) je gambler, který má nemalé dluhy u bookmakerů a tudíž mu jde každý den o život. Když si jednoho dne jde požádat ke svému příteli o půjčku, dostane od něj práci s týdenním platem 500 dolarů. Má za úkol trénovat baseballový tým chlapců z těch nejhorších čtvrtí New Yorku...Tak film měl potenciál daleko vyšší. Keanu nebyl vůbec špatný, ale příběh se mohl daleko více rozvinout, vždyť je s čím pracovat. Ale i tak je to slušná práce. 65% ()

bergeron 

všechny recenze uživatele

Kazdy mame zavislost, kazdy mame svoje problemy, v tomto filme nam ukaze Keenu ako nas ich zbavi parta pubertiakov hrajucich baseball, namet vsadmozne uz spracovany, akcia nic moc, hlasky tiez nic moc, taka beckova drama, ktora ale priaznivcov Keena neodradi. Raz za cas si pozriem znovu. Treba. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Keanu Reeves a Diane Lane, tak se na takový film nepodívám. Doufal jsem, že když už film bude stát za hovno, tak u něho aspoň pochopím pravidla té stupidní hry jak tam odpalujou ty míčky a pobíhají jako kokoti po nějakých metách. No nevadí, pravidla sice pořád neznám, ale jsou mi stejně ukradená. Ten národní americký sport je stejně hloupý jako americká pýcha. ()

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama