Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Princ z Pensylvánie se odehrává v malém hornickém městě a vypráví o přátelství mezi starší příznivkyní hippie a depresivním dospívajícím punkrockerovi, který se cítí jako vyděděnec. Rupert (Keanu Reeves) se rozhodně nehodlá vydat v otcových nažehlených stopách, a tak se svou kamarádkou otce unesou a požadují za něj výkupné. Jediný problém je, že ho nikdo nechce zpátky... Keanu Reeves se tentokrát představí jako Rupert Marshetta - ztracený, vychytralý rádoby punkrocker, který se zoufale snaží osvobodit ze spoutaného života svého bohatého otce. Ten pro Ruperta naplánoval jeho budoucí život se vším všudy a hodlá z něj mít prince Pensylvánie. Mladík se rozhodne, že raději uteče z domova. Oholí si hlavu, zamiluje se do starší ženy, která kdysi byla hippie a nic mu nechybí. Ovšem když zjistí, že otec podvádí matku, rozhodne se ho unést a díky výkupnému konečně osvobodit sebe i svou matku ze zlaté klícky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Obstojný, ale ničím skvelý film o pubertiakovi, ktorý hľadá zmysel svojej biednej existencie, či cestu z nej. Medzitým sa striedavo podriaďuje i búri...a viac nesmiem prezradiť, lebo komentár zreferujú ako spoiler. No a vo voľných chvíľach nám americký filmári (po koľký krát?) nezáživným štýlom ukazujú, ako sa žije v americkom zapadákove uprostred ničoho... ale to už sme videli aj v lepšom podaní. Možnože zmyslom existencie tohto filmu je nezáživnosť. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je vám kolem 20 let, vyrůstáte na americkém maloměstě, kde se nic moc neděje v rodince, která se snaží být jako ze žurnálu, a nevíte, co si počít se svým životem. Trošku depresivní stav, obzvláště, když váš tatíček z vás chce mít dokonalého chlapečka, který bude tančit, jak on píská. To je Rupertovi přirozeně proti srsti, a tak vzdoruje, jak jen to jde, třeba i tím, že se schází s Carlou, do níž je zamilovaný a jejichž vztah je jednou z věcí, která Rupertovu otci vadí. Nakonec se Rupert vzbouří a napadne ho unést svého otce, získat výkupné a s těmito penězi z rodného maloměsta pláchnout i se svou milou. Toto je film, který umí zaujmout, ale bohužel ničím extra originálním nevyniká. V tomto případě je štěstí, že já miluji americké filmy z prostředí maloměsta a stejně tak miluji filmy, které se zabývají rodinnými vztahy. Takže jako divák jsem si i docela přišel na své, bylo zde spousta zajímavých exteriérů, nejvíce se mi líbil úžasně osamělý mléčný bar u silnice, taková prostředí pro mě mají své zvláštní kouzlo. Po herecké stránce nikdo extra nevynikal a kdyby tu nehrál mladý Keanu Reeves, tak by se dalo říct, že se jedná o film bez známějších hereckých hvězd. Celkově film vnímám jako mírně nadprůměrný, čímž ode mne získává lepší tři hvězdy. A ještě si neodpustím poznámku, že tohle je přesně ten druh filmu, který by se perfektně hodil do každoročního cyklu České televize "Americké nezávislé léto". ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Společenská emancipace v utahané hornické díře není jednoduchá. 1) Pro 32letého Rona Nyswanera zůstane tato dramedy až dodnes jediným režisérským pokusem (v oboru hraného filmu). Známý bojovník za práva gayů se kromě tohoto filmu později proslavil scénáři k Philadelphii či Vojákově dívce. 2) Film, který nastavuje zrcadlo stereotypům amerického rodinného života, má na IMDb (velký podíl amerických diváků) výrazně horší hodnocení (v době psaní komentáře 55 % proti 67 % zde na ČSFD). 3) Mým prvotním zájmem ovšem byl 24letý Keanu Reeves, který tu ovšem herecky zrovna nevynikal. 4) Film se ve druhé polovině výrazně vzchopí, odhodí utahanou unuděnost a nevýraznost a nasadí vtip a šarm a taky trochu emocí, takže nakonec si říkám, že je dobře, že jsem vydržel až do konce. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to zábava od prvého okamihu do posledného. Príbeh je absurdný, ale je to celé zaujímavé. Bavilo ma to veľmi. 7/10 ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Rupert se dostává do věku, kdy přicházejí pronlémy s rodiči. S otcem si nerozumí a ani pochopení matky nezabrání, aby netrpěl pocitem samoty. Pamela přitom podvádí manžela s milencem, ale pro vytoužený útěk do Kalifornie ji chybějí peníze. Stejně tak nemůže naplnit svůj životní sen Carla. Nezbává jí, než žít s místním policistou. Přišla kvůli tomu o dítě. Rupert se rozhodne získat bohatství za jakoukoliv cenu a unese vlastního otce. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Pravej rebelskej film o mladíkovi, kterýmu se nelíbí, co mu otec chystá za budoucnost. Je to docela jednoduché, a taky často opakované téma. Ale tím, jaká je například postava Rupertovy mámy, jak Reeves hraje hlavní postavu, i jak to celé dopadne, je docela dost originální. ()

juditik 

všechny recenze uživatele

Keanu, Keanu... ty máš jediné štastie, že ťa mám fakt ako herca rada, lebo tento tvoj 'herecký' výkon bol tak nasilu, že to až pekné nebolo...jediné, čo ťa ospravedlňuje je fakt, že si bol ešte mladý fagan...no ale spať k filmu - nič extra, s menšími podarenými scénkami. ()

KeanuTheBest 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející film, Keanu zde hraje střeleného puberťáka, s hodně střeleným účesem :D Přijde mi to jak ukázka nudích se američanů, které nebaví vlastní život a tak hledají čím by si ho ozvláštnili. Pro mě průměr. :) Keanu je zde obrovsky roztomilej. ()

Reklama

Reklama