Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (110)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám pro ten film slabost ze tří důvodů. James Spader je vynikající herec, který zahraje dobře i v té největší blbosti a ani Sleduje tě vrah není výjimkou. Keanu Reeves, jakkoli se stal v případě tohohle filmu oblíbeným terčem, se se svou první (možná se pletu) čistě zápornou rolí popral důstojně. A soundtrack je naprosto vynikající. Charbanic naivně natočil hodinu a půl dlouhý videoklip a věřil tomu, že to bude stačit na plnohodnotný film. K tomu by ale potřeboval silnější scénář a podstatně vypiplanější formu. Takhle to má čas od času slušný vizuál a stojí to především na hercích. A ti to u mě osobně vytáhli na tři hvězdičky… ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príšerné. Keanu Reeves v tom ani príliš hrať nechcel (aspoň nie takú veľkú rolu, režisér, pred prvou klapkou jeho dobrý kamarát, ho nachytal na blbo podpísanej zmluve a ak nechcel mať Reeves opletačky so súdmi, musel držať hubu a krok a bezmocne sa prizerať, ako na čoraz väčšom priestore hrá čoraz horšie napísanú postavu, ktorá v pôvodnej predstave mala byť skôr len cameo). Našťastie, „režisér“ Charbanic od roku 2000 vďakabohu nič nenakrútil, takže aspoň nejaká spravodlivosť v Hollywoode vládne (osobne si myslím, že sa o to postaral Reeves, ktorý sa doňho po skončení nakrúcania oprel – nadštandardné známosti na vysokých producentských miestach rozhodne má). Fádne matný podpriemerný výsledok je každopádne na zaplakanie, o tom asi diskutovať nemusíme. Reeves sa na úlohu sériového vraha zúfalo nehodí a ani opačná strana barikády sa nemá čím chváliť, viď. straumatizovaný výkon Jamesa Spadera (na „omylom oscarovú“ Marisu Tomeiovú sa aspoň dobre pozerá). Jeden z najslabších serial killer (dokonca podstatne horší, ako biedny ZBERATEĽ KOSTÍ s Jolieovou a o už je čo povedať). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jen řadová detektivka typického zástupce "serial killer thrillers" s chatrným scénářem, špatnou režií a také s mnoha nejasnostmi..Film je sice plný profláklých flasbacků, různých zpomalovaček i rušivých elementů a rychlých střihů. Aby se v tom člověk vyznal!:-) Ale to není všechno, samotný nenapínavý a rychlý konec mě tak trochu zklamal..Čekal jsem to trochu zajímavější...Jamesu Spaderovi jsem jeho nervově labilní celkem nadprůměrnou roli věřil, naopak Keen Reevesi mi jako ten chladnokrevný psychopatický zabiják moc neseděl..A to i přesto, že byl až neuvěřitelně sebevědomý, vlezlý, řekl bych až drzý..Podle mého se jedná o zbytečný na půl plynu rozdělaný film, tak trochu malý kamaráčoft (Charbanic a Reeves) s nulovým výsledkem, bez jiskry a takové té potřebné razance..Za pár let si na tento snímek opravdu sotva kdo vzpomene (jestli vůbec), protože se jednoduše v té smršti tuny jiných lepších thrillerů úplně ztratí..2* kamera a James Spader. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

James Spader jako detektiv? Ne děkuji... Ten se na to fakt totálně nehodí, stejnětak jako Keanu Reeves na vraha. Filmu taky moc neprospěje, že skoro od začátku se ví kdo kde jak a proč zabíjí, pak už je jen otázka času jak to dopadne a jelikož to moc originální neni, tak ani konec neni moc neobvyklej ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zas tak hrozné to teda nebylo. Ano, do nadprůměrnosti to má ještě daleko, ale neodsuzoval bych to hned. Příběh není zas tak špatný, spíš jen ten klišovitý konec dokončí film s vysokým potenciálem, avšak horším zpracováním. James Spader se mi náhodou na roli zkrachovalého detektiva hodil a Keanu přece nemusí vždycky být klaďas. Dávám průměr, ale hodnocení je mezi 3/4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kromě výkonu psychicky sesypaného Spadera a Beltramiho znepokojující hudby nemá The Watcher absolutně co nabídnout, neboť vykonstruovaný příběh si stále častěji začne tykat s pitomostí, což spolu s rušivými flashbacky bude na vaše víčka působit jako gravitace na podzimní listí. Hádejte, jestli na konci neosolený, mastnotu nepouštějící maniak Keanu zastaví vystřelené broky a ukáže šlehajícím plamenům, kdo je tady Vyvolený.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film jsem se dívala jenom kvůli Keanu Reevesovi. A jeho výkon mě totálně zklamal. Psychopatickýho masovýho vraha jsem mu nevěřila ani minutu. Od nudy tenhle snímek nezachraňuje skoro nic, ani pokusy o zobrazení nočních můr roztřesenou kamerou a zkreslovanými záběry. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďakujem krásne, nemusím! Čím to je, že sa dám vždy nalanáriť na odsudzovaný film s hviezdnym obsadením s malinkou nádejou, že to snáď nebude také zlé?! Ale toto prekonalo všetky moje predstavy. Klišéovitosť ma oblievala vriacou vodou počas celého filmu, za zmienku nestál ani jediný možný efekt a to bol výbuch na konci filmu. Digitálna kamera je otrasná, napätie bolo zo scenára asi vygumované a navyše tá Reevesova rolička. No čo dodať. Pozeral som to na etapy tri dni. 40%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Diskutabilní byl v tomhle jinak naprosto průměrném a nijak nevyčnívajícím thrilleru James Spader v roli agenta FBI. Osobně mi vyhovoval. Federála zahrál dostatečně tvrdě, jeho připomínky byly dostatečně trefné a jeho charakter dostatečně chytrý. Co tam dělal Reeves je jen těžko k pochopení, stejně jako celá rádoby cool zápletka. Zbytečná ztráta času a při tom rozpočtu nechápu, jak tenhle projekt mohl dostat od studia zelenou. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ukázkově rutinní thriller, který do deseti minut zcela vysublimuje z vaší paměti. James Spader je jako detektiv pronásledující svou vraždící nemesis ještě únosný, ale Keanu si se svým přiblblým tanečkem říká o pořádný výprask. U jeho postavy se navíc budete hodně divit, jak je možné, že mu všechno tak hladce projde, protože se všude dostane nikým nezpozorován, odevšad zázračně unikne, nezanechá jedinou stopu a vůbec si počíná jako duch. Na celém filmu mi také hodně vadilo, jak se Joe Charbanic (zřejmě čti Karbaník) pokouší za každou cenu o drásavou "coolovost" obrazu, takže láduje divácké zřítelnice spoustou mlhavých zpomalovaček, prostřihem do negativu nebo pohledem "lovce" se zrnem obyčejné domácí kamerky. Nic z toho ale neumí prodat, je to jenom protivné a ještě k tomu na úkor příběhu, který je - kulantně řečeno - na pytel. Alespoň, že ten Marco je snaživec za každé situace, takže jeho hudbu prostě pochválit musím! :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Slabší nadprůměr. Na takový béčko byla záležitost s traumatem hlavního hrdiny podaná překvapivě dobře a s dobrým ozvučením (písnička hrající při návštěvě hřbitova). Keanu mi svou kreací velmi připomněl svou roli v Giftu, nicméně byl solidní záporák. Škoda, že film nemá atmosféru a místa s napětím střídají místa stagnace a nudy. Sice se párkrát objeví nečekaně dobře zvládnutá scéna, ale ve filmu jich moc není. Konec se sfušovaným a sfušovaně natočeným výbuchem mě taky nijak neuspokojil (i co se týče akce nebo konfrontace obou nemesis). Na druhou stranu mi film pomohl objevit Jamese Spadera, jehož charizma filmu dost přidává. V podstatě by se dalo říct, že jsem to sledovala spíš kvůli lince jeho příběhu, než kvůli lince vyšetřování vražd (která stejně nebyla z poloviny tak zajímavá). A s Marisou Tomei vytváří sympatickou dvojku. Není to vrchol tvorby, ale film, co v pohodě zabaví na jeden večer a člověk se nebude při sledování neustále nasírat, kolik věci mu tam vadí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud vrah, který rád škrtí mladé ženy strunou, zavolá detektivovi, který po něm léta jde, a začne mu sdělovat detaily z jeho současného života, a detektiv, bystrá a moudrá to hlava, si na papírek zapíše, že vrah HO SLEDUJE, divák zákonitě znejistí. Určitě znejistí i při řadě umělých berliček, které tvůrci připraví, aby doklopýtali až do (po trikové stránce hodně mdlého) finále. Určitě nebudou úplně nadšení ani z obsazení Keanu Reevese, který za 1) má zřejmě dvojníka, protože dokáže být úplně všude, 2) opravdu se na postavu chladnokrevného masového vraha nehodí, 3) při vší úctě nemá úplně nejpestřejší herecký rejstřík. Naproti tomu stojí velmi sympatický výkon Jamese Spadera, který se z letitého vyšetřování psychicky položil a odešel do předčasného policejního důchodu (vrah to tak samozřejmě nenechá), a znepokojující hudba Marca Beltramiho, který umí v daném žánru náležitě chodit. Výsledkem je sice místy uzívaný, ale pořád docela dobrý thriller, který si spíš než dvě ty tři hvězdy zaslouží. Jen škoda, že si ho debutující režisér místy plete s videoklipem a servíruje nejrůznější hrátky s obrazem, o které se nikdo neprosil a spíš ruší, než pomáhají napětí a tempu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrný thriller/horror sázející na herectví Reevese, jehož samotného ale ve filmu nejde příliš vidět. WTF? Hodí se tak akorát na pozdní sobotní večer, kdy v telce nic jiného nedávají a vám se nechce jít do postele. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak se mi to líbilo na 3*. Při druhém sledování jsem se už ovšem nudil a snímek se mi nějak zprotivil, takže 1* je za to první zhlédnutí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zase ten nepolapitelný geniální americký šílenec vraždící tak propracovaně, že jej nikdo nemůže nikdy chytit...?!!! :-( Reeves jasně převyšuje ostatní herce a je prostě skvostně odpudivý a šílený. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co proti tomuhle filmu máte. Nebýt průměrného závěru (málem jako vystřiženého z české Cesty peklem), bylo by to na pět hvězd. Už dlouho jsem nebyl do filmu tak ponořen jako do The Watchera, herecké výkony jsou skvělé a postavy jsou i dobře napsané. Viděl to vůbec někdo z vás? Nebo to tak pokurvil dabing? ()

Reklama

Reklama