Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kromě výkonu psychicky sesypaného Spadera a Beltramiho znepokojující hudby nemá The Watcher absolutně co nabídnout, neboť vykonstruovaný příběh si stále častěji začne tykat s pitomostí, což spolu s rušivými flashbacky bude na vaše víčka působit jako gravitace na podzimní listí. Hádejte, jestli na konci neosolený, mastnotu nepouštějící maniak Keanu zastaví vystřelené broky a ukáže šlehajícím plamenům, kdo je tady Vyvolený.. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Práveže vôbec nič zlého, solídna detektívka s fajným záporákom (dávajte Reevesovi role zlosynov), vizuálom a podaním. Áno neradí sa možno medzi skvosty, ale je to ozaj slušná podívaná. Náhodou postavy sú uveriteľné, čas rýchlo odsýpa. Vôbec neľutujem, že som na tento zabudnutý filmík narazila. Áno nemusí osloviť každého. Soudtrack je parádny. Herecké výkony sú fajné. Miestami som videla inšpiráciu v Blow Out a iných starších snímkov. Akoby som povedala, nestojí za zahodenie a radšej je si dobré urobiť si vlastný názor, než sa pustí do čítania komentov tu na CSFD :D ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Filmů o šílených seriových vrazích bylo natočeno již mnoho. Tento patří k průměru. Snímek Sleduje Tě vrah dokazuje, že se v USA tvoří filmy jak na rotačce a tím klesá i jejich kvalita. Tvůrci si s dílem dávají méně práce a vůbec se už nezabývají logikou. Například by mne zajímalo, jakým způsobem se onen seriový vrah dostal do kanceláře slečny psycholožky a jakým způsobem ji dokázal po té unést. Něco takového, bez všimnutí různých svědků, v reálu snad ani nejde provést. Tvůrci si prostě s něčím takovým vůbec nelámají hlavu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Čistej průměr. Neurazí ale ani moc nenadchne. Keanu Reeves je herec kterého mám celkem v oblibě a dle mého hrát umí, ale myslím, že role psychopata nebyla pro něj nejšťastnější. Spíše by mu sedl ten detektiv dle mého názoru. Prostě jsem mu tu zvrácenost a možné šílenství nevěřil. Ale tak dělal co mohl a snaha se cení. Příběh je takovej vlažnější, vražd je málo a navíc je skoro ani nevidíte. Třeba filmy Sedm nebo Vraždy podle Jidáše mě dostaly podstatně více. Tohle je absolutně průměrný krimi thriller s lepším obsazením. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Zbytočnosť. Chabý scenár, cca. 5-percentné napätie, (pod)priemerní herci... Film tak uťahaný, až vás to postupne núti k tomu, aby ste zatvorili oči a "oddali" sa driemotám. Verte mi, že neprídete takmer o nič... Existuje pomerne veľké množstvo snímok s podobným základom, no podstatne lepšie spracovaných a zahraných. Tak, tak... Maličkosti ako vzhľad Marisy Tomei za zmienku nestoja... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)
  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)
  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)

Reklama

Reklama