Reklama

Reklama

Charlie: Všichni pejskové jdou do nebe

  • Česko Charlie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Charlie není pes jako všichni ostatní. Dal by se přirovnat k Nicku Marshallovi z Po čem ženy touží, prostě pouliční vůdce, miláček fenek, nekonečný frajírek a bonviván. No a pak jednoho dne je konec a Charlie umře. A aby nemusel jít do nebe, kde je to pro takovéhle týpky vážně děsivá nuda, přijme Satanovu nabídku a zaprodá mu svou duši. Za ni dostane výměnou druhý život na Zemi a hodinky, které musí stále tikat, jinak propadne navždy peklu. To je ale Charliemu upřímně jedno, protože může zůstat a dál si užívat "života". Jenže... (monolog)

(více)

Recenze (62)

monolog 

všechny recenze uživatele

Charlie je skvělá kreslená pohádka ale má v sobě i něco mnohem hlubšího, než je obyčejné humorné pitvoření pro děti. Nese si ve vínku i poselství sebeobětování vůči tomu, koho máme rádi. Vypráví příběh skutečného hýřila a hříšníka, který je příliš sobecký a egocentrický, než aby se staral ještě i o něco jiného, než je jeho libido. Jenže Charlie narazí, probere se a postupně se začne měnit v moudrého a citlivého přítele, který by pro to opravdové přátelství i do ohně packu strčil. Je to krásný příběh, s melodickými písničkami a sympatickými hlavními hrdiny navíc nakreslený ještě starým stylem (2D). Zápletka je neotřelá a dokonce se tu vyskytuje i jímavá pointa. Není to jen skvělá zábava pro děti, ale i suprová romanťárna s vaší dražší polovičkou, protože každý jen trochu citlivější člověk prostě musí být dojat. Na to sním svůj skalp s octem a cibulí. Je člověku lepšího přítele nežli psa? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mierne sklamanie. Očakával som od tohto titulu trocha viacej. Príbeh o starom, zhýralom, neprispôsobivom, túlavom psiskovi Charliem Barkinovi, čo zapredá svoju dušu diablovi nie je vhodný ani pre deti a nezaujme ani dospelých. Taktiež piesne použité v tomto animovanom filme nestoja za nič. Tvorcovia z britksých ostvorov môžu týmto snímkom len veľmi ťažko konkurovať animovaným filmom z produkcie Walt Disney Pictures. *** ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S nostalgiou v srdci a so slzami v očiach spomínam na úplne prvé zhliadnutie tejto krásnej ropzprávočky (ešte staré VHS). Pašák Charlie, strachoput Itchy, drobná Anna-Marie a zákerný Caster. Animák, poukazujúci na kvality priateľstva a veľkodušnosti. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Úžasný Charlie a takisto i úžasná rozprávka. Toto sú proste presne tie animáky, na ktoré sa nedá zabudnúť a vždy si ich veľmi rada pozriem. Tento film má krásnu animáciu, úžasný príbeh a ja zbožňujem humor v tomto filme. Charlie je proste pes akého by som chcela a samozrejme musí aj hovoriť! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásná kreslená pohádka pro malé i velké. Jen mi trochu vadili hudební vsuvky. Ale hlavně pro děti to je ideální a moc pěkně kreslená podívaná, která obstojí i vedle konkurečního Disneyho. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Charlie ?? Myslíš, že bys mi mohl pomoct najít maminku a tatínka ??" - "Děvče, klidně ti pomůžu najít i Atlantidu, ale teď už konečně mlč a spi !!" ;) ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Charizmatický psík Charlie, neustále mysliaci na byznis a peniaze, jeho štýlový kamarat Itchy a malé dievčatko, ktoré zmení ich plány na pomstu a rýchle zbohatnutie je pre mňa ďalšou detskou klasikou. Možno trošku otrepaný príbeh premeny vôbec nevadí hlavne vďaka sympatickým postavám, peknej animácii, dobrým pesničkám (ktoré v dabingu nestoja za nič), humorným scénkam i celkovej myšlienke o priateľstve. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý som mal na kazete. Divoký príbeh o živote psíka v rodine. Veľmi pekne animovaný, dej a scenár výborné, navyše to má akoby kresťanský podtón. Film je hlavne o sile priateľstva a dobrých a zlých činoch, čo mi do života niečo ako dieťati dalo. Ak niečo pustiť deťom, toto by malo určite medzi tie filmy patriť. Ja som na tom vyrastal, aj keď psíčky do neba zrejme nejdú, tak toto bola krásna rozprávka. Deti sú často nevinné a tak dobré stvorenia, že oni by tie zvieratá v nebi aj chceli. Jeden z najlepších, keď nie najlepší príbeh o psovi vo filmoch vôbec, je to krásne vrátane všetkých detailov ako hudby, je to rodinné a úprimné. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Moc milá pohádka, která víceméně splnila má očekávání. Především bych vyzdvihla nádherné animace, těm žádná dnešní 3Dčka nesahají ani po kotníky :) Příběh o pravém přátelství a obětování se pro druhého je dojemný a krásný, stejně tak závěr, který už byl jen taková třešnička na dortu. Jediné minus jsou možná ty songy, ze kterých mi v paměti neuvízl ani jeden, což je škoda.. Ale jinak je to úžasná pohádka :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jezevčík ve vestičce a v kšiltovce je i můj oblíbený. On se prakticky staral o veškerou legraci a byl Charlieho parťák v dobrém i zlém. Čím to je, že mě tyto klasické animáky dokážou vždycky dohnat k slzám? Asi v nich vidím něco mnohem hlubšího. Původně jsem si myslela, že za tímto filmem stojí Walt Disney, takže jsem kvality přičítala právě jemu. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který určitě není jen pro děti, protože v sobě nese něco, co mnohdy nejsou schopni uvnitř sebe najít ani dospělí. Lásku, sebeobětování, přátelství, soucit... Krásné a poučné. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Film jsem jako dítě neznal, tudíž jsem nebyl při jeho sledování svazován nostalgií. Okolnostmi jsem byl přinucen sledovat tento film dabovaný a na klasické VHSce. V tu ránu mi bylo jasné, co mi bude vadit. A světe div se, ono mi to opravdu vadilo. Český dabing byl totiž dosti nezdařený (škoda, že jsem nemohl slyšet originál, možná bych mluvil jinak), ze všeho nejhorší však byly překlady písní. Tak to by byl zvuk, či spíše mluvené slovo. Jenže Charlie mne nezaujal ani svou animací, tak trochu vykrádačka Disneyho. Ani příběhem, na kterém jsem jel jak na tripu a hlavu ni patu nenalezl. Navíc hlavní hrdina byl nepříjemný floutek, který mne neuhranul, když pak umřel (podruhé) a blížil se konec filmu, celkem jsem si oddechl. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka se prostě nepovedla nebo alespoň za mě ne. Je to dlouhý, příběh je slabý a o ničem, je to pořád to samé dokola. Postavy mi byly nesympatické, ani ve mě film nevzbudil žádný cit nebo nějakou emoci, prostě nic, je to takový typ filmu, který bych znovu nemusela vidět. ()

Reklama

Reklama