Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou to vlastně hlavně jednotlivé gagy, které jsou a tom nejvtipnější, ale pořád na tom byly lépe ty gagy televizní. Neříkám, že to není vtipné, ale když tohle člověk vidí častěji, celkem se to omrzí. Tohle se mi stalo, když jsem to viděl snad už potřetí. Je to fajn, ale výjimečná tahle komedie prostě není. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Všichni na Beanův film nadávají, ale já nemůžu zaujmout jednoznačně negativní stanovisko. Je sice o něco horší než krátké příběhy (rozdíl je hlavně ve snaze - to slovo zdůrazňuji - o děj), místy to ztrácí takového Beanovského ducha, ale je to stále dost vtipné, mnohem víc než většina ostatních amerických komedií, které se dnes točí. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Platí přesně to, co jsem psal už k Johnny Englishovi, i když tady to dopadá o drobátko lépe - na Rowana Atkinsona velmi podprůměrné a bohužel platí, že čím více tento komik koketuje se světem velkých filmových produkcí, tím méně kvality a invence obsahují jeho humorné skeče. Formát celovečerního filmu jeho typologii nesedí, pro komiku založenou na gazích a víceméně mimice a proxemice se celovečerní konverzačně-situační komedie zdá jako příliš velké sousto. Kéž by se tak dál raději držel televizních skečů... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je se svým obličejem prostě originál, ale tento film je skutečně na pokraji katastrofy, když se na můj vkus až příliš často uchyluje k vyvolání smíchu tím, že je prostě vulgární. Myslím, že to potvrzuje i rozporuplné hodnocení uživatelů. Každopádně, mnohé scénky mají své kouzlo a jsou opravdu vtipné, jako celek (což nám alibisticky podsouvá i text distributora) ale film nefunguje a snaží se více vytěžit z pověsti hlavní postavy, než z originality. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Přijde mi osobně trochu těžké hodnotit film, u kterého se místy pobavíte, ale ve výsledku není moc na co vzpomínat. Je mi to jasné, je v tom nadsázka, světem oblíbený génius (a) komik Rowan Atkinson hraje svou komediální figurku, která byla přesunuta z britského poloněmého groteskního sitcomu do vod amerických hollywoodských komedií. Na tom to celé stojí a padá. Mezi britským a americkým rodinným pojetím je však dost značný rozdíl a film dost tvrdě naráží na své limity, jež praskají pomalu jako drůbeží skořápky při líhnutí. Navíc zápletka s obrazem, která zahrnuje nejvyhrocenější scény z filmu, je dořešena až moc dementně, že se o jakékoli vnitřní filmové konzistenci nedá mluvit. Mr. Bean už není groteskní one-man-show figurka, je to prostě podivín jako třeba pan Tau, jen bez kouzel a po lobotomii. Netřeba říkat, že mluva našeho hrdiny dost silně nekoresponduje s těmi ostatními. Některé scény jsou zrecyklované ze seriálu, aby to mělo ten beanovský feeling, ale ve výsledku jde o jakýsi slepenec na půli cesty, který neví, čím chce opravdu být. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když je Bean (Rowan Atkinson) poprvé s obrazem sám, dá si ruce v bok a v tu chvíli můžeme na jeho pásku u kalhot vidět krabičku od mikrofonu. (SONY_)

Reklama

Reklama