Reklama

Reklama

Led Zeppelin DVD

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2003, 320 min

Obsahy(1)

V květnu 2003 konečně vyšel plnohodnotný videozáznam největší Hard Rockové legendy - Led Zeppelin. 2DVD s více než pěti hodinami záznamu je opravdovou lahůdkou a pro fanoušky kapely nutností. Zvuk byl pečlivě a náročně digitálně upravován v rozsahu, jenž nemá obdoby. Snaha se vyplatila, DVD se okamžitě po vydání vyhouplo na první místo žebříčku v UK i USA a do konce roku se stihlo stát 10x platinovou deskou.

DVD 1  Live At The Royal Albert Hall - 1970

We're Gonna Groove
I Can't Quit You Baby
Dazed And Confused
White Summer
What Is And What Should Never Be
How Many More Times
Moby Dick
Whole Lotta Love
Communication Breakdown
C'mon Everybody
Something Else
Bring It On Home

Bonus

Communication Breakdown Promo

Danmarks Radio - 1969

Communication Breakdown
Dazed And Confused
Babe I'm Gonna Leave You
How Many More Times

Supershow - 1969

Dazed And Confused

Tous En Scene - 1969

Communication Breakdown
Dazed And Confused

DVD 2

Immigrant Song - 1972

Madison Square Garden - 1973

Black Dog
Misty Mountain Hop
Since I've Been Loving You
The Ocean

Earls Court - 1975

Going To California
That's The Way
Bron-Yr-Aur Stomp
In My Time Of Dying
Trampled Underfoot
Stairway To Heaven

Knebworth - 1979

Rock And Roll
Nobody's Fault But Mine
Sick Again
Achilles Last Stand
In The Evening
Kashmir
Whole Lotta Love

Bonus:

NYC Press Conference - 1970

Down Under - 1972

Rock And Roll
Interviews With The Band

The Old Grey Whistle Test - 1975

Robert Plant Interview

Promo 1 - 1990 4:49

Over The Hills And Far Away

Promo 2 - 1990 4:12

Travelling Riverside Blues (messiah)

(více)

Recenze (39)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jenom jsem se díval a sotva jsem dýchal. Hudbu Zeppelinů jsem obdivoval již dávno před zhlédnutím koncertů na těchto DVD, ale vidět na vlastní oči třeba pověstná Pageova sóla, tomu se sebedokonalejší zvukový záznam nevyrovná. Pokud jste rovněž fanoušky Zeppelinů, vůbec té tisícovky nelitujte a kupte si to, je to bomba! 100% ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Baviť sa o tom, či bol Led Zeppelin najlepšia roková kapela na svete, alebo nie, asi nemá zmysel - tí, ktorí ju počuli, vedia svoje, a tí, ktorí tú česť ešte nemali, by to mali čo najskôr napraviť. A existuje snáď lepšia štartovacia plocha ako táto k prasknutiu narvaná dvojplacka? Silne o tom pochybujem. A tak či už siahnete po koncerte vo vypredanej Madison Square Garden, festivale v anglickom mestečku Knebworth, komornejšom a umiernenejšom Earl's Courte, alebo si vyberiete jedno z mnohých priložených raritných vystúpení, jedno je isté : Robert Plant, Jimmy Page, John "Moby Dick" Bonham a John Paul Jones sú umelci, ktorých si táto planéta snáď ani nezaslúžila, umelci, ktorí sa už navždy zapísali do svetových hudobných análov. A vidieť ich živé vystúpenia, aj keď len na chladnej televíznej obrazovke, je zážitok, na ktorý sa nezabúda. Tristodvadsať minút trvajúci hudobný orgazmus v darčekovom balení - ďalšie slová by boli zbytočné. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

110% jedna z prvních kapel, která začalka hrát metal, jejich hudební styl je neuvěřitelný, a tento dvd set je jako požehnání z nebes. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ti co Zeppeliny milujou to doma mají (k nim se hrdě počítám já sám), ti co je mají rádi už to shánějí... vám nemusím nic doporučovat. Vy co máte rádi rockovou hudbu a Zeppeliny čirou náhodou neznáte (!!!) - tohle je čistá esence toho nejlepšího hard rocku, geniální někalikahodinové živé představení mistrů nad mistry... zapomeňte na Linking Park a podobné odvary (bez urážky). Vy co rock rádi nemáte a chtěli byste vědět co se na tom líbí, těžko hledat lepší způsob jak vám naše nadšení přiblížit než tímhle opusem - asi to s váma moc nehne, ale co kdyby... 100% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle DVD se svým bohatým obsahem určitě řadí mezi ta nejlepší hudební DVD vůbec. Člověk úplně vycítí vklad, nad rámec běžné pracovní rutiny. Tohle DVD opravdu někdo zkompletoval rád. 320 minut záznamu. Víc už si snad ani nelze přát. Opravdu se nejedná od odfláknutý komerční kalkul. Co se týče hudby 70. let tvoří pro mě Led Zeppelin, sploečně s Doors a s Pink Floyd takový geniální zlatý trojúhelník této éry. A tak musím tomuto DVD dát plné hodnocení. A jak tak vidím tvorbu režiséra Dicka Carrutherse, působí na mě dojmem opravdového hudebního labužníka s vytříbeným vkusem (Portishead, Manics, White Stripes). Tenhle člověk má svojí práci rád a je to vidět. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Otcovia rockovej hudby. Málo kapiel si zaslúži toto pomenovanie. Zeppelini sú bez debaty jedna z nich. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nemám rád rebríčky a hitparády a Top Ten a demagogické vyhlasovania "prvenstiev", v umení totiž neexistuje možnosť objektívne zmerateľného výkonu. A predsa to zaklincujem pekne demagogicky: Na tomto dvojdisku vidíme najlepší rockový band všetkých čias! ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Led Zeppelin - legendární rocková klasika. John Bonham se svým atypicky geniálním rytmem, který je proložen nádhernými, bublajícími tóny basové kytary Johna Paula Jonese za excelentní nadčasové kytarové exhibice Jimmyho Page. To vše protíná jak šíp svým jedinečným rockovým hlasem Robert Plant. Skvěle oprášené koncertní záběry se zvukem, který byl vybroušen jak dokonalý briliant. Po skončení pěti hodinové rockové smršti jsem neměl dosti. Takhle má vypadat dokonalý rockový koncert. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

LED ZEPPELIN je jedna z nejlepších rockových formací všech dob........to je bez diskuse- přes to vlak nejede-hotovo dvacet-šlus-konec a tečka. ()

sta 

všechny recenze uživatele

Dazed and Confused, Since I´ve Been Loving You a Babe I´m Gonna Leave You jsou asi to nejlepší, co rocková hudba přinesla světu - tohle dvd servíruje to nejlepší v naprosto úžasné podobě. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Zeppelini jsou legenda a toto DVD je tím nejobsáhlejším a základním videomateriálním pojítkem s touto kapelou.... Dokonalé hudební orgie v krásně vyčištěném zvuku vám zprostředkují ty nejlepší riffy a ty nejvyhulenější songy... Zkrátka nášup ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

... děkujme všichni někomu tam nahoře, že se po letech poměrně nedůstojného dohadování nakonec Page s Plantem dokázali domluvit a pustili do světa tyto záznamy na DVD … které se zcela po zásluze staly hudebním albem roku 2003 (kategorie hudební DVD) … ()

Attta

všechny recenze uživatele

"Good evening"......a pak už následuje hardrockový nářez, který lze slovy jen těžko popsat! ♪♫ Samozřejmě že Bonzo a moby dick nesměl chybět! Mezi koncerty bych dal pět hvězd, ale rozhodl jsem se koncerty nehodnotit. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá pravý britský hardrock! Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones a John "Bonzo" Bonham kráčejí po schodech do nebe a prostřednictvím tohoto DVD zanechávají v dáli za sebou ve špíně všechny dnešní pseudorockery. Pro příznivce správné muziky a říditelného Zeppelina je nutností vidět a ještě lépe vlastnit. AR: 1,33:1 ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tahle kultovní hard rocková kapela je asi to nej. co se dá v rockové historii najít, a vidět jejích koncert stojí za to, šíleně závidím těm lidem co tam stáli a mlátili dlaněma do podia a třepali hlavama kapele u kolen v Albert Hall, tohle DVD je skvělé, chtělo by místy lepší obraz ale je to zachycení sestavy kterou už bohužel nikdy pokupě na podiu neuvidím:( Bonzo rulez. Tohle bych doporučil všem těm dnešním vypatlánkům co hltají ty antimuzikanty typu Linkink Park a spol. takhle mládeži vypadá opravdový koncert. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Nevím co dodat, snad jen geniální koncerty geniální kapely. Robert Plant pěvecky exceluje, Jimmy Page není z této planety, John Bonham je legenda, která odešla příliš brzy a nesmím zapomenout na šedou eminenci v pozadí Johna Paula Jonese. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Už je to hodně roků, co mi kamarád přivezl z Anglie VHSku s filmem The Song Remains the Same, což je koncert Led Zeppelin z Madison Square Garden obohacený hranými scénami s jednotlivými členy kapely vč. manažera Granta, kterého kapela sama uváděla, jako pátého rovnocenného člena. Kazeta už je úplně ohoblovaná a tak mi toto DVD udělalo velkou radost. Atmosféra je sice úplně jiná, než u výše zmíněného filmu ( toto DVD je více dokument ), ale zase nabízí úplný průřez kariérou kapely, která je pro mě tou nejlepší a největší kapelou všech dob. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Vynikající kolekce de facto toho best of, co hard rock (a to byli LZ žánrově dost přesahoví) v 70. letech nabízel. Bezchybný Plant, smičcem svou šestistrunku trápící Jimmy Page, možná nejlepší bubeník žánru John Bonham a John Paul Jones, jenž držel tenhle all-star team pohromadě. Tady opravdu není co vytýkat, DVD nabízí několik vystoupení, jejichž výpovědní hodnota je obrovská, s vyhlazeným obrazem a skvělým zvukem. Rozhodně povinnost ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Hudba ktorá nestarne, kapela ktorá je večná... ale čo tu budem vypisovať, kto ich pozná vie, kto nie, nepozná hudbu. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jimi Page na gitaru výborný, ale hudba, viacmenej na pomery 70.rokov nemelodická ,síce kvalitná,ale až tak ma za srdce nechytila. ()

Reklama

Reklama