Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do nového tisíciletí přišel Asterix a Obelix se všemi jejími nešvary. Snaha o to, aby vše vypadalo hodně cool, vyznívala spíš trapně. Dokonce jsem se i místy divil, jaktože se v této teenage komedii uvolili hrát takoví herci jako jsou Obelix a Asterix. Zfilmovávat by se měli díly, které mají co nabídnout, a né ty, které mají něco společného se zemí koproducentů. Jediné, co je na snímku opravdu skvělého, je ona hudba, která dokáže nádherně vykreslit, to ce ve filmu chybí, emoce a nějakou tu atmosféru. Místy dokonce působila jako z hry Ice Wind Dale, což je rozhodně poklona. Malí se pravděpodobně dobře pobaví, ale velkému publiku nejspíš už nic nenabídne. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv takřka vymizel duch tradičních kreslených asterixovek, nemůžu říct, že by bylo tohle pokračování velkým průšvihem. Zasmál jsem se několikrát, nenudil jsem se. To jen za diskohrátky Zničehonixe bych nejradši někoho pleskl po držce smradlavou rybou. Ve výsledku neurážející, průměrný kreslený film, který o stupeň níže od předešlých dílů shazuje důraz na vážně míněnou dobrodružnost a patos, který by slušel filmům úplně jiného studia. Obelixem naštosovaní divočáci na člunu jsou však snad nejlepším gagem na tohle téma v historii série... ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem na takový filmy asi moc starej. Anglickej dabing je strašnej, protože jejich hlasy jsou úplně normální a není na nich nic vtipného. Takhle mi tam nejlepší přišlo, když kouzelným nápojem oživili holuba :))). Jo a ta hudba je tam jak rána pěstí ne na oko, ale otevřenou lebkou do centra filmového vnímání. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie ke starším kresleným Asterixům musím dát takhle nízké hodnocení. "Astérix dobývá Ameriku" se mi zdál málo francouzský, málo Goscinovský, málo všechno, ale Vikingové předčili moje nejhorší očekávání. Mám doma všechny komixy, které kdy u nás vyšly, včetně dílu s UFOuny, který mě nenadchnul ani v komiksové podobě, takže mám k Asterixovi hodně vřelý vztah, ale odpustit něco takovéhohle prostě nedokážu. Nevadí mi "modernizace" (holubice esemeska, disko tance z Lutécie atd.), vadí mi ztráta ducha, téměř nulový výskyt Římanů, pitomé moralizování jako v té nejameričtějsí disneyovce a podivná animace (všimli jste si, jak zvláštně vypadají mraky na nebi?). ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hm, fajn. Když si v roce 1994 vzali Asterixe do parády Němci a přivedli na svět příšernost Asterix v Americe, tak jsem si říkal, že už snad ani nemůže být hůř. Po patnácti letech se toho ujali Dánové a podělali to snad ještě víc, než jsem si vůbec dokázal představit (nehledě na moje těšení se po zdejších více než kladných ohlasech). Příběh na úrovni myšlenek pětiletého dítěte (a to přitom předloha Asterix a Normani patří mezi komiksy určitě minimálně do lepší poloviny). Bitky úplně na nic. Humor se jaksi kamsi naprosto vytratil. U moderních a do AsterixoObelixovského vesmíru absolutně se nehodících vložek (téměř taneční party po příjezdu Zničehonixe + hafo dalších hudebních čísel) jsem nevěřícně kroutil hlavou a říkal si, jestli tohle mám vůbec zapotřebí (to se mi přitom druhý hraný maximálně ulítlý celovečerák hodně líbil). Asterix a vikingové je bohužel hodně nedůstojný návrat, který těm nejlepším kouskům (Asterix v Británii, Asterix a překvapení pro Césara) nesahá ani po kotníky. Teď mě napadá otázka, jestli jsem úplně mimo, a nebo vám vážně přijde tenhle paskvil srovnatelný s tím nejlepším, co vzniklo na poli animáků o Asterixovi s Obelixem. Asi by to chtělo trošku soudnosti. Po tomhle zklamání bych si přál, aby snad už ani raději další animáky podle Goscinnyho předloh nikdy nevznikly. Možná jsem hodně přísný, ale za to holt může ta kompletní sbírka všech komiksů, co se tu vedle mě válí v poličce. Uf, maximálně nasr.. odcházím od klávesnice a jdu si pustit jeden ze dvou výše jmenovaných kousků z let osmdesátých a budu se snažit si vsugerovat, že se mi dnešní hodně smutný zážitek jenom zdál. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama