Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Bambuľka sa dostala k jej Ujovi, ktorý ju začal vychovávať. V každom diely sa na príhodách poučne vysvetlí deťom, ako sa v danej situácii správne správať. Film je sprevádzaný detskými pesničkami. (Ricsi)

Recenze (50)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak by ma chcel niekto trápiť, tak stačí keď mi bude púšťať celý deň hip-hop a "Bambuľkine dobrodružstvá". Z oboch sa mi zdvíha žalúdok a narovnávajú mozgové závity. Komunistický náučný seriál o starom dedovi, čo vychováva malé dievčatko, ktoré sa u neho zničoho nič objavilo. Veď to smrdí pedofíliou! A keď začnú spievať, tak to mám chuť vyhodiť televízor von oknom. * ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Post-normalizačná rozprávka učiaca deti ako sa chovať vo vlastnom "dokonalom" systéme, ktorý nikdy nebol tak úplne dokonalý. Toto a aj iné podobné veci učil tento detský seriál niekoľko generácii slovenských detí. Úžasná rozprávková cesta o negramotnej a nevychovanej dievčine, ktorú si adoptuje postarší pán, aby ju naučil mravom....úprimne mi to niekoho pripomína...Július Pántik a mladá Monika Haasová sú v dnešnej dobe nerozlučná dvojka a je možno až škoda, že sa s týmto projektom ďalej nepokračovalo. Morálny príbeh plný spevu, hudby a tanca, ktorého unikátna farba ostáva unikátna do dnešných dní. I keď musel byť komunizmus krušné obdobie Československej histórie (sám to potvrdiť neviem) dokázal niečo, ,čo už dnešné Slovensko nedokáže. Zaujať diváka normálnym spôsobom... ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Bambuľkine dobrodružstvá" fascinují jako ryze pedofilní projekt, který se podařilo do normalizační televize propašovat coby večerníček, jenž děti naučí pozitivnímu vztahu k osamělým hodným strýčkům. Ačkoli se s postupujícími díly nemocná záliba v dětech rozplývá ve vše objímající demenci, přinejmenším samotný koncept a první díly jsou ve své podstatě krajně zvrácenou podívanou. Lze si snad zastřešující story zpívanou titulní holčičkou - "z Bambulkova v balíku mě za dědou poslali, a když bude kamarád, tak přijedu znova, když mě takto zase někdo zabalí" - vykládat jinak než sofistikované krytí pro celosvětovou síť pedofilů, jejíž členové si vzájemně posílají v poštovních balících dětičky? V prvním díle se dozvídáme, že takto obdarovaný starý mládenec Dědo Jozef je "kamarád všech dětí" (ačkoli během celého seriálu se s žádnými jinými dětmi nebaví) a slibuje, že Bambulku naučí "spoustě věcí". Inu Československo bylo za totáče vpravdě napřed, když o sedmnáct let předběhlo Japonsko s jeho proslulou filmovou sérií SM příběhů o výchově ideální submisivní partnerky "Perfect Education" (Kanzennaru šiiku). V nadcházejících dílech zase nelze přehlédnout dědkovy lačné pohledy na dovádějící holčičku a jednoznačným vrcholem je třetí epizoda se silně dvojsmyslnými, přesněji řečeno svou jednoznačností až do očí bijícími sekvencemi dědova extatického dovádění s hadicí, když holčičku učí důležitosti hygieny. Tohle je prostě hooodně guilty pleasure. ()

Emperor1

všechny recenze uživatele

Na toto jsem narazil při hledání jiného seriálu z mého dětství, po přečtení některých komentářů (JFL!) jsem si ze zvědavosti pustil pár úryvků, ale protože seriál neznám (a celý si ho fakt pouštět nebudu), nemůžu brát v potaz ani nostalgický faktor. Tudíž nehodnotím. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem už ve svých 5-6 letech vyrůstal na hudbě, kterou poslouchali mí rodiče ( Beatles, Genesis, ELP, Jethro Tull apod.) a hudební pořady pro děti mě spíše odpuzovaly, bych pravděpodobně nijak zvlášť nadšený nebyl. ()

chicocheco 

všechny recenze uživatele

Trochu infantilní zábavička, nicméně skvělé retro s rozhodně větším přínosem pro děti, než má třeba Teletubbies. Pro Slováky nostalgie, já jsem to náhodou objevil na youtube před pár dny. Haasová má opravdu příliš akcentované vyjadřování, ale na dítě jejího věku je to úctyhodný výkon. Za zmínku ještě stojí, že při zpěvu ji dabuje Alena Antalová. Není to ta dnešní seriálová "hvězda"? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Nakrúcania sa často zúčastňovali aj vnuci Júliusa Pántika, ktorí si vyskúšali aj úlohy komparzistov. (Raccoon.city)
  • Július Pántik (dedo Jozef) si kvôli seriálu nechal narásť bradu. (Raccoon.city)
  • Raz nakrúcali scénu s pesničkou o odvrávaní. Dedo Jozef (Július Pántik) si nevedel zapamätať, ako idú slová po sebe, tak mu ich napísali na veľký plagát a celé to čítal zo strechy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama